Den svenska folksjälen

”Under 2016 gjorde landets ledande politiker några tafatta försök att definiera svenska ”värden” eller den svenska karaktären, men jag tror inte de kom längre än till återvändsgränden ”värdegrunden” innan de lade ned självförståelseprojektet.” – säger Patrik Engelau på Det Goda Samhället. (läs gärna hans inlägg)
Vem är vi?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja det stannade vid den begränsande ”värdegrunden”. För i Sverige gäller ännu skenet och ytan som det officiella.  Men under ytan av ”den humanitära stormakten” – längst in i svenskarnas psyke, ligger dock ett grandiost förintelsemönster, liknande det judiska. Att ALLA andra är viktigare än jag själv. Och för att slippa känna detta, så försöker man göra sig ”bättre än” och ”godare än” – man upphöjer sitt ego för att slippa ta ansvar för de underliggande mindervärdestankarna.

  • Både svenskar och judar/israeler har dolt detta mindervärde bakom en massa ytlig s k ”framgång” och ”utveckling”. Israeler uppfinner massor och vid alla Jordens katastrofer och annat är ofta israelerna först på plan för att hjälpa. Medan det ännu behövs massor med hjälp och stöd hos den egna befolkningen. (De har bl a en stor mängd ‘fattigpensionärer’ – precis som Sverige)
    De tar emot och vårdar många av sina ‘fiender’ på sina sjukhus osv.
    * Svenskar gör på liknande sett – lägger sig i och skall ”hjälpa” hela världen – alltmedan massor med hjälp, stöd och behov finns på hemmaplan. ”Man vill visa.” Man har också mer omsorg om allehanda utländska vålds- och förtryckarmän, än om offren för dessa män. Mer omsorg om allt utländskt än om det egna folket.
    Allt sådant därför att många svenskar inte känner sig värda omsorg och stöd.Så många.svenskar förminskar ännu sig själva …

OLYMPUS DIGITAL CAMERABåde svenskar och judar gör allt för att behaga Världen – visa att ”vi är minsann goda och duktiga” – ”bättre än”… Men i grunden ligger det djupa förintelsemönstret – Andra är alltid viktigare än vi själva. ”Vad skall andra tycka” är piskan. Därför har många så länge låtit sig ”köras över” och utnyttjas. Och så många är livrädda för ”folkdomstolen”, så att de hellre utplånar sig själva. Men självklart har många nu vaknat upp – men det ‘officiella’/domaren har ännu stor makt.
Så det gäller för alla dessa rädda att resa sig upp och ta tillbaka sitt fulla människovärde. Men det ansvaret ligger ju hos varje individ!

Sverige och Israel är djupt sammankopplade – därför blir det mycket påtagligt när vissa är rent hatiska mot Israel och vissa känner djupt stöd och samhörighet. De hatiska tillhör oftast de som anser sig ”goda”. Det handlar om den existentiella splittringen mellan Kain och Abel … ja detta är en lååång historia.

Fastän det officiella samhället tycker sig väldigt sekulärt – icke religiöst – så härskar ändock ”Du skall älska din nästa (mer än) såsom dig själv!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAlltså ”övermodet” grundar sig i ett djupt mindervärde. ❤ Alla som övermodigt dömer andra hit och dit – försöker visa att de är bättre än osv – är egentligen väldigt väldigt rädda under ytan, och kaxigheten är ett hårt skal. Och för andra som drabbas av denna kaxighet är det läge att inse att ”dessa har inte mera rätt än vad jag har”.De kommer inte med någon slags sanning!.De är bara högröstade – ofta i panik – för att de kosmiska energierna nu är så kraftfulla, så de kämpar blint för att komma ur sitt fängelse. . Det man ev är rädd för att förlora genom att vara absolut sann, är bara det som är i vägen för en Större Sanning. ALL förändring är utveckling – och inga ‘misslyckanden’ existerar.

Den svenska Folksjälen är oerhört mångfacetterad och kan för övrigt inte liknas vid något annat land på Jorden. Vi har allt som kan förekomma i det mänskliga livet – och detta skall vi balansera och rena – för att på riktigt visa omvärlden. Men det är det rakt motsatta mot allt detta om den ”humanitära stormakten”. Samtidigt visar t ex Ryssland/Putin och Trump nu vägen hur man tar hand om sitt eget land först och främst.

Det är alltid vad som gömmer sig djupt ner och djupt in i människorna som bestämmer deras beteende. Det kan bara till viss del förklaras med ”hur det har varit förut”- för det har alltid handlat om den ytliga berättelsen.

För övrigt har jag skrivit om vad som är svenskt förut – några exempel:
https://gunillasolara.wordpress.com/2012/10/30/den-kvarglomda-oskulden/
https://gunillasolara.wordpress.com/2016/11/14/sa-gora-vi-nar-vi-till-kyrkan-ga/
https://gunillasolara.wordpress.com/2016/06/06/det-snalla-svenska-folket/
https://gunillasolara.wordpress.com/2016/03/25/sveriges-mindervardeskomplex/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s