Omtanken – Moderligheten som försvann

CIMG0063 (2)Moderligheten försvann i samhället – när kvinnorna skulle bli som männen – ”arbeta – framför allt arbeta ”därute”- ”duga” – vara ”lika bra” som männen – arbetet i hemmet räknades inte som ”arbete”. Denna våg av destruktiv ”jämställdhet” har sen accellerat och gjort vårt känslokalla samhälle.

Därmed inte sagt att kvinnor inte skall arbeta ”därute”! – men i detta uppvarvade spinn försvann både det Inre Barnet och de yttre Barnens behov – med badvattnet. Behovet av omsorg och Närvaro. 

I detta spinn uppstod dagis och fritids – och om de verkligen hade stannat vid att bli som ett andra hem – med vuxna som har tid – och inte så många syskon – då hade det hela fungerat. Men nu fostras alla dessa barn – både på dagis, fritids och skolan att bli skrikande kuggar i det gamla slavhjulet.

Slaverisystemet slukar allt liv – på alla fronter i samhället och mal ner det till sopor – bort från det Sanna Livet. Ett otroligt insnärjt nät – där alla tror att ”så måste man leva för att överleva.

CIMG1076 (2)Människan piskas att inte bry sig om sitt sanna Själv – omsorgen om sitt Sanna Själv. Och därmed inte heller den sanna omsorgen om sina ev yttre barn – eller medmänniskor.

När Omsorgen försvann försvann också omsorgen om Naturen – Moder Jord. Den allt mer destruktiva förstörelsekraften har fått ta över – vårdandet har upphört – kontrollen – diktaturen har tagit över allt levande. Förr fanns massor med t ex riktiga trädgårdsmästare som vårdade – man slog med lie om gräset var för högt (man klippte inte med maskin ner 2 decimeters uppväxt gräs, ner till rötterna!) Skogar gallrades varsamt – kalhöggs inte – träd och planteringar sköttes av folk som brydde sig – inte av robottekniker som sågar ner allt jäms med fotknölarna – som kapar vägrenar ner till rötterna, där förr man såg det vackra i att ha blommande vägrenar. (Gotland står ännu kvar som föredöme där.) Trädgårdar var levande -inte som nu – ofta döda kulisser dränkta i motorer.

Nu är rädslan – maktbegäret över varje litet stycke orörd Natur så dominerande – så det måste antingen bebyggas eller göras ”park” av. Tuktas skövlas läggas under sig. Naturlig natur anses av ”bestämmare” och muskelmän som något fult – ev farligt. Och varje liten plätt görs till ”här har jag möjlighet att bygga nåt monument – visa att jag minsann kan”. Makten våldtar oskulden.

Därtill försvann omsorgen om Djuren – där djur blivit en fabriksvara som produceras i massor – missköts och styckas – i andan av att ”en riktig karl behöver kött” för att kunna fortsätta vara herre och härska på Jorden. Den som äter kött bibehåller sin inre kamp – sitt eget inre krig – dödandets princip. Helt enl naturlagarna – helt enl hur energierna verkar. Ingen kommer undan naturlagarna – hur mycket man än försöker försvara sig. Därtill de maktgalna jägarna. ”Jag har” rätt” att …”
Förr var människor åtminstone vänner med djuren och behandlade dom med respekt – innan de slaktade dom.

De flesta som varit med i livet på Jorden i många år – vet – att det går att ha omsorg och omtanke om Natur Djur och Människor. Medan nya generationer och andra kulturer – aldrig upplevt detta och tror att det inte kan existera.

** Dags för uppvärdering av både Visdom och Moderlighet – och den Högre Faderligheten! Dags för att sluta upphöja och följa ”den ungdomliga trenden” – den som bara leder till mera destruktivitet – bort från omtanken.

** Visst har all denna destruktivitet haft sitt syfte – att uppleva kontrasterna och inse vad vi inte vill ha! Men många är ännu så djupt inne i slaveriet, så de tror att mer och mer och mer av allt detta – är ”utveckling” och att det skall göra dom lyckligare! **

CIMG1036För en Närvarande sann människa är det självklart att man inte skall överge varken sig själv eller sina ev yttre barn genom att vakna tidigt av en skrällande väckarklocka och arbeta långa dagar – massor med timmar då Närvaron med Självet blir nästan obefintlig – ett övergivet Inre Barn. (undantaget de få som arbetar ifrån sitt hjärta – sin inre vilja och gör det med glädje -och dessa skall inte förväxlas med besatthet av sitt arbete – arbetsnarkomani).

För en Närvarande människa är det lika viktigt att ta hand om sitt Hem som att arbeta ”där ute”. Hemmet speglar Jaget.

Bristen på omsorg och omtanke präglar precis allt – genomsyrar hela systemet – bristen på Modersenergin (liknande brist förekommer på Fadersenergin – den som skyddar och sätter gränser) Helt enkelt brist på Föräldraenergi – då dessa energier helt slukats av maskineriet – systemet – slavariet. I jakten på pengar – materiella ting – att ”höra till” – att ”vara till nytta” – att inte ”hamna utanför” – makt – status – ”betroddhet” – jakten på beroenden för att tysta det inre skriket mm mm mm

CIMG1057 (2)Men beroendet av ”att höra till” är nog den största kroken i nätet. Rädslan för att lita på sig själv först och främst och slippa ta eget ansvar. ”Om jag bara gör som chefen säger så får jag pengar” – strunt samma vad jag gör.” och chefen lyder chefen ovanför – och därovanför. Och i toppen sitter Pengamakten. När den destruktiva kedjan bryts av något – när makten inte blir åtlydd – då får man äntligen möta sitt förtryckta inre Jag – med allt vad det innebär – först av rädslor – sen av befrielse.

Pengamakten har ingen verklig makt! – bara den som vi ger den – genom att inte lyssna på vårt inre maktspel. När vi återtar vår egenmakt genom att förstå att vi själva – genom våra programmerade tankar och känslor, skapar allt det som vi möter i det yttre – då upplöses den där yttre makthavaren – blir till en ”geléklump” och försvinner ur vår verklighet.

Moderligheten – Omtanken – existerar naturligtvis – förtryckt eller inte – också inom männen! Och den måste komma fram och bejakas – för att Livet skall fortsätta på Planeten. Bara en omsorgsfull man (eller kvinna) blir till en sann Människa. (Inte detsamma som att ta hand om andra, utan om Självet och att alltid visa hänsyn och respekt mot andra, Naturen och Planeten.)

(Inläggen blir visst numera långa – då allt expanderar och jag måste ta med Helheten i allt större omfattning.)

CIMG1080

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s