Bortom religionerna – finns Gud – Gudinnan – Gudomligheten

Världen är så stor så stor – större än du nånsin tror.  Livet och Skapelsen är oändligt mycket mera och större än någon som helst religion. Alla religioner begränsar människan. Och ingen religion kan någonsin besegra en annan religion. Religionerna har bara varit separata gruppvägar som mänskligheten haft att vandra på hittills, för att lära sig det ena eller andra om hur det är att vara människa och bara delvis ha kvar kontakten med den Större Gudomen/Källan.  Men hela tiden har religionen delat människor mitt itu – i en dualistisk syn på sig själva och Skapelsen. Denna tudelning har skapat mycket smärta – då stora delar av Självet dömt andra delar av Självet. Som om hälften av Jaget inte skulle få finnas. Och med detta också självklart dömt alla medmänniskor på samma sätt.

Alla dessa religionsvägar är inget direkt självvalt – utan olika program som vi fått med oss som inkarnerade Själar. Alltihopa är på en själslig nivå förprogrammerat. Och när nu allting skall renas och upplysas och försonas, så måste var och en nysta upp sin egen väg bakåt – och neutralisera allt.

Dock förekommer ännu mycken kamp och förtryck från olika dogmatiska och förnekande röster – och då måste de/den/det förtryckta försvaras, så att det balanseras upp. Att försvara kristendom eller judendom t ex, är inte detsamma som att påstå att detta är de rätta vägarna för framtiden, utan helt enkelt en uppbalansering där det ännu förtrycks.

Dock har kristendomen en ledande gestalt som en förebild för hela mänskligheten. Fast inte som ett statiskt exempel från 2000 år tillbaka, utan som en utvecklad Jesus Kristus. Även Jesus Kristus utvecklas. Mänskligheten är i ständig utveckling. Ingenting är statiskt. Och i denna tid gäller tex inte att vända andra kinden till (för att få en smäll också på den andra)- utan för att först stå upp för sig själv och sen gå därifrån – släppa taget om div. dilemman. Då neutraliseras situationer undan för undan. Även om massor av prövningar kommer fram (för att de speglar det inre kriget och dömandet) – så är den enda sanna vägen att uttrycka sin egen helhetssanning och gå vidare.

Det är här som också Gudinnan har kommit in – där de egna känslorna inte längre skall förnekas utan uttryckas. Att bli totalt sann som människa och inte längre låtsas att man är det ena eller andra. Ingen andlig skenhelighet kan föra livet vidare. Den gränsen är nådd – det programmet är färdigspelat. Även om många ännu kämpar förgäves för att behålla detta program – men bara Sanningen – Helheten har Livskraften med sig. Bara genom en helt sann människa kan Anden – det Gudomliga Ljuset och därmed Kärleken stiga ner. Genom skenhelighet kan inte Anden stiga ner! Och alltså är skenhelighet inget tecken på godhet.

Dogmen islam är långt bortom Kärlek och Gudomligt Ljus och jag vill inte ödsla min energi på denna absurditet.

Och man kan inte som många ateister försöker göra – kasta ut Gud/Barnet med badvattnet. Bara för att religionerna inte utgör en attraktiv väg – blir det en mycket kall väg om man förkastar själva Gudsaspekten/Källan. Att man inte inser att det finns något större än man själv – ger en kaxig kylighet som varken är till glädje för personen själv eller omgivningen. Och som inte gagnar någon samexistens.

Allt Är Gud – Gud Är Allt

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s