Lite upplysande filosofering – om ettor och nollor och annat

Apropå vetenskap och intellekt – det maskulina i Skapelsen. Den begränsade tron att bara det som är synligt – enl vetenskapen – är tecken på liv. Att bara det som går att beskriva , räknas eller visas i någon slags matematisk term, är en överlägsen beskrivning av Livet. Intellektets dominans över känslorna. De maskulina energiernas dominans över de feminina.

Ännu härskar en enorm övertro på detta gamla system, bl a manifesterat i hur landets regering vill öka matematikinlärandet i våra skolor. Det maskulina styrelseskicket gör nu panikartade utfall för att försöka rätta till kaoset i samhället. Med supergamla lösningar. Utan att förstå vad som verkligen behövs.

Ettor och nollor t ex är ju bara strukturen, det matematiska i livet, medan mellanrummen är själva substansen – upplevelsen av livet. Det,  som är det verkliga Livet, dvs det som vi egentligen utgår från – genom vad vi känner/upplever och därmed skapar begrepp och strukturer.

Och – javisst behöver vi människor strukturer  – byggnadsställningar och hus att leva i – men om vi inte har kontakt med Den Feminina Gudomen – hur det verkligen känns att leva i detta hus – detta samhälle – detta Liv, blir ju allting meningslöst – ett hus utan Kärlek är inget levande hus – inget verkligt Liv. Enbart sifferhus blir ett kallt hus. Och dessutom kan det tilläggas att ju mer man överanstränger sin hjärna genom att bara vara i intellektet och tror på överansträngning som medel – desto mera hår tappar man. Maskulin dominans i hjärnan blir till en kontrollmekanism över allt feminint.

Om man inte har reell kontakt med sin Feminina sida (annat än den feminina ‘horan’ som låter sig utnyttjas) – om man inte har kontakt med den Gudomliga aspekten av det feminina – har man ingen känsla av vad som behövs i samhälle och Liv. I stället utgår man bara från intellektets egen exploatering av Livet och intellektet blir ett egenintresse som inte gynnar människor, samhälle eller Livet på Jorden. Vår Värld är ännu överfylld av sådana enbart maskulina tankemanifestationer – från atombomb – allt ”häftigare” bilar – mer motorvägar i st f Natur – senapsgas,”Karl-Gustav” , JAS och det mesta destruktiva i Världen. Alltså noll kontakt med vad människor behöver.

Tillbaka till mellanrummen – essansen i Livet. -Jag citerar min bloggkompis Erik  notentirelysain ”Varför pekar just precis ingenting på det allra mest meningsfulla?  Orden tar slut där det obeskrivliga börjar. Genom nålsögat. Nollpunkten.”

Vill också dela en annan kommentarskrivares (Stefan) stilla undran – Hur kan så många ”upplysta” gå omkring och tro att Allt skapades ur ingenting – utan någon slags Gudomlighet. Detta kan väl inte vara mer trovärdigt än att tro på att en Gudomlighet ligger bakom allt!

Men att erkänna och öppna sig för det Gudomliga i och bakom ALLT gör att man också förstår mellanrummen mellan ettorna och nollorna, Och därmed också för upplevelsen av Kärlek – och inte bara talet om Kärlek.

Den nedstigna Feminina Gudomen väller nu fram i alla mellanrummen – i tystnaden – i nollpunkten – för att även omvandla och omfamna intellektet.

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i a New World, Livet, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s