Lyda eller bli fri

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI den religiösa kristna programmeringen – som ju hela vår västliga civilisation är uppbyggd på – vare sig man bekänner sig som kristen eller inte — så är dömandet en huvudingrediens.

De kristna försöker förhålla sig till lydnad av religiösa lagar. När de ”lyder” känner de sig lite bättre, än när de inte lyder. För då har de lytt den inre domarrösten. Därför fäktar de allt vad de förmår för att också få andra att lyda. Men under ytan fortgår dömandet för fullt. Man dömer allt som andra gör, tycker och säger som liknar det man håller nere inom sig själv – man projicerar ut sin inre domare på andra. Och samtidigt ser man sig själv som lite ”godare” och bättre än andra. Fast man egentligen bara utstrålar kontroll och dömande – medan man pratar om Gud. Man styrs av Fruktan för att inte lyda och ”göra rätt” i stället för att styras utav Kärlek! Man talar i ord utan andlig substans.

Vad man inte insett är att så länge man låter Domaren styra så kommer man alltid att vara på sin vakt – rädd och ofri och begränsad. Alltid fokuserande på vad andra gör och vad som sker ”därute”. Och man missar helt den sanna kontakten med Gud/Källan inom sig själv.

Men!!! – den stora befrielsen – glädjen – välmåendet – kärleken kan bara uppstå när man slutar döma ut någonting inom sig själv och utanför sig själv. När man förstår att precis ALLT är Guds/Källans Skapelse. Att det dualistiska separerande dömande Spelet bara skulle fortgå – tills mänskligheten nått sin vändpunkt ner i sökandet i det materiella. Att Planen alltid har varit – dit/hit – men inte längre! Sen var/är det dags att smälta ihop tudelningen inom – att försonas med sig Själv!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMen många som kallar sig kristna kommer att vara bland de som mest hårdnackat försvarar dömandet och därmed separationen människor emellan. Och bevarar det som vi kallar ‘ondska’. De stannar i sitt huvud och ”lyder” i stället för att koppla över till sitt hjärta.

Att sluta döma är detsamma som att erkänna sin egen oskuldsfullhet – sitt inre Kristusbarn. Och bara så kan vi nå ‘himlen’ och bara så blir vi mera lika Jesusgestalten.

Att döma tillhör det förgångna – de kristna har inte förstått att även Jesus/Kristus har utvecklats – är uppstigen – har övervunnit döden – att hela mänskligheten är i ständig utveckling. De kristna vill bevara det som framkom för 2000 år sedan.

Men  redan för 2000 år sedan predikade Jesus om hur Guds Rike och allt ni söker finns inom er – Om ni inte blir såsom barn kan ni inte komma in i himmelriket – Allt vad jag gör och mycket mera kommer ni att göra i framtiden. osv. Dvs han meddelade hur alla kommer att utvecklas och finna sin egen inre Kraft, Kärlek , oskuldsfullhet och även helandeförmåga mm.

Undantaget är alla de kristna som helt överlämnat sig till Gud och inte längre dömer någon/något och därmed funnit sin oskuldsfullhet.

Denna kristna programmering är också den som styr det hittillsvarande samhällssystemet – man dömer ‘hej vilt’, vare sig man kallar sig ateist, vetenskapare, socialist, moderat eller vad som helst.

Allt som är Vi – är skapat av samma Gudomliga oskuldsfulla kärleksenergi – finns inget undantag.

Gud är stor – Gud är Allt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s