Flickornas gudomliga uppgift

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGenom alla åren så har flickor sysslat med allehanda ‘romantiska’ ting. Flickorna är de som har uppehållit den gudomliga drömmen om ett vackert liv. (Dock har nutidens flickor alltmer tappat denna tråd och försökt bli som pojkarna …)
Men flickor genom tiderna har vördat och älskat t ex vackra bokmärken med stora blomkorgar  – änglar – vackra fåglar – oskuldsfulla nyfödda osv. Flickor har hållit fönstret öppet mot Änglarna – har hållit tråden till oskuldsfullheten. Och vackra ting öht. De har tytt sig till sådant som är vackert – för det har påmint dem om deras egen oskuld och påmint dem om Källan som vi alla utmynnar från. Allt som kallats romantiskt är egentligen tråden till oskuldsfullheten – till hjärtat. Bortom alla yttre begär.

Detta har tyvärr ofta förlöjligats i den maskulint dominerade världen – varande som mindre värt och ”icke verklighetstroget”- inte möjligt. Men det är flickornas gudomliga ledtråd tillbaka till det kärleksfulla vackra livet – som alla skall uppnå/återvända till.

Flickor har lekt på ett mera lekaktigt sätt – de har bollat, hoppat rep, hage, tagit hand om dockor, lärt sig att vårda, plockat blommor osv.

Medan – pojkar har nästan alltid ”lekt krig”, tävlat med varandra, tävlat om vem som kan vara modigast, tuffast, kaxigast, tävla om vem som skall leda, osv – dvs allt det som tillhör den gamla världens destruktiva utveckling! Vissa pojkar har kanske snickrat lite eller läst böcker – men den största gruppen har krigat och tävlat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Självklart har det alltid funnits undantag hos både flickor och pojkar- men som vanligt handlar det om det stora flertalet – det kollektiva dominerande programmet.

Flickor har drömt om drömprinsen – dvs en snäll, kärleksfull, stödjande och vacker man. Någon som skall matcha den egna oskuldsfullheten.

Medan pojkar mestadels har drömt om en vacker ‘sexig’ mor och gärna matlagande kvinna – dvs hela det yttre ‘paketet’ – långt borta från oskuldsfullheten och hjärtat.

Jag säger absolut inte att flickor har varit ‘ofelbara’ – men stora delar av oss har med oss drömmen om det oskuldsfulla livet!!!
Och pojkarna har som vuxna varit behjälpliga med massor av byggnationer och dyl. Men pojkars och mäns ‘leka krig’, tävlande , högljudhet, försök att dominera och besluta om mera dysfunktion – måste upplösas. (Många kvinnor härmar nu männen)

Flickor – dvs mestadels de som numera är vuxna kvinnor har med sig arvet – tråden till den sanna utvecklingen – vägen in till hjärtat.

Alla roller har ingått i det valda Spelet – men det är också tid att erkänna gåvan som så många flickor/kvinnor bär med sig ❤

Romantiskt = oskuldsfullt –  mjukt vackert och vägen in i det sanna Hjärtat ❤

Andra inlägg
https://gunillasolara.wordpress.com/2012/06/26/skonhet-mjukhet-oskuld/
https://gunillasolara.wordpress.com/2012/10/30/den-kvarglomda-oskulden/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Flickornas gudomliga uppgift

  1. Josef Boberg skriver:

    ”Flickor – dvs mestadels de som numera är vuxna kvinnor har med sig arvet – tråden till den sanna utvecklingen – vägen in till hjärtat.”

    Det har jag uttryckt som att Qvinnor är Rollsarna – och männen är Rollsarnas släpkärror.

    • De skall vara kvinnornas STÖTTEPELARE – inte gamla släpkärror! Män måste bejaka sin egen högre maskulinitet och bli jämbördiga med kvinnorna. Det är inte eftersläpande män som behövs, utan män med egen integritet. Men det Feminina måste få styra/visa vägen! Lyssna och stödja.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s