Pojkar och flickor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA(Kanske för många ett ”miniproblem” – men dock ett mycket grundläggande viktigt ämne – för hela sammanhållningen av mänskligheten.)

Jag vill dela med mig av en liten tankevisare:
Utanför mitt hem – på vägen i nerförsbacken – leker 3 pojkar. De åker nerför med sparkcykel och liggandes på knä på skateboard. Alla är invandrare men pratar full svenska. Den ene – en liten mörkhyad kille ramlar av skateboarden. Den andre (från Polen tror jag) ropar flera gånger: ”Gick det bra? Gick det bra?” Och sen efter ett tag säger den polske killen ”Om du ramlar en gång till, så slutar vi – för vi vill inte att du skall skada dig!”

Tänk att få höra pojkar – barn – vara så snälla mot en kompis! Tänk vad en sådan godhjärtad kille kan förändra sin omgivning! I stället för alla dessa gamla machoattityder som oftast har gällt bland pojkar.

Att bli hörd och sedd är det viktigaste när man ‘råkar ut för något’. Inte något överdrivet daltande förstås – men en medmänniska som ser och vet…

Den polske killen leker oftast med en annan invandrarflicka och de verkar ha väldigt kul ihop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alltså – pojkar borde uppmuntras att leka med flickor mycket mera !!! Då försvinner det mesta av alla machofasoner, som gör både dom själva och omgivningen olyckliga. Att vara i grabbgäng blir till ett enormt grupptryck till att vara kaxig och krigisk!!! Det har ju hittills ansetts/programmerats att ”leka med tjejer är bara för mesar” – massor med pojkar/män är ännu såå rädda för att visa sin mjukhet. Och döljer och krigar för att inte visa upp just detta. 

Män kämpar stort med sin ‘manlighet’ och letar efter andra män som kan ‘styrka deras manlighet’ – alltså mera ryggdunkande. Män i denna tid är mycket rädda för att förlora sitt krigarpansar — för att i stället bli MÄNNISKOR! Om man inte krigar med muskler och vapen, så krigar man med ord! Till stor olycka både för dom själva och samhällets sammanhållning. Att lämna sina gamla skal och rustningar är ett måste för en fortsatt utveckling som människa!

(Visst finns det krigiska kvinnor också – som tagit efter männen, för att vinna den auktoritära statusen – men här handlar det om den stora mängden av krigiska (mentalt, vapen eller knytnävar) både i Sverige och på resten av Planeten.)

Men det börjar hos pojkarna och pojkvärlden och hos pojken inom varje man!

Vi behöver pojkar/män som både lyssnar på och leker med flickorna/kvinnorna ❤

För mig blev det väldigt rörande att höra pojkarnas vänliga tonläge – ett hopp om förändring och att om ‘bara’ en enda bryter trenden i en grupp, så påverkar det allihop.
Och att det finns Änglar överallt – små och stora – som nu visar på rätt väg.

Att Oskuldsfullheten också finns inom pojkarna (och männen).

Äkta Godhet visar vägen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s