”Stockholmare” och ”Friheten”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMin Ande uppmärksammar mig på att ”stockholmare är uppvuxna med ständigt begränsande väggar”. Och så är också alla andra storstadsbor och alla som flyttat dit och ‘bott in sig’. De är så vana vid det så de tror att detta är ‘naturlag’. De har fastnat i massor med begränsande väggar och betong. Kan omöjligt se en större verklighet.

Alla de som flyttat till storstan ”för att uppleva ‘frihet’ har i stället försatt sig i ett djupt fängelse. Man har förväxlat frihet med att kunna konsumera så mycket ytliga ting och göranden som möjligt. Man har trott att frihet är detsamma som att översköljas med ytliga intryck och att ha miljarder prylar att välja mellan. Man har gött sitt ego – sitt ytliga själv maximalt.

Och allt detta har varit en flykt från det sanna inre Jaget – och man har gått in i ett fängelse där man bara ser det ytliga – sitt eget och andras egon och kommer allt längre ifrån sitt sanna inre Jag – blir allt tommare och allt mera fångad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att ”göra karriär” är ett stort behov av att bli bekräftad. Att man ”måste bli nå’t” för att duga. Och där begäret efter pengar och att ”betyda något” blir drivande. Hela kändiskulturen är ett gigantiskt behov av bekräftelse. Och där ser man nu också hur detta bekräftelsebehov kommer till ytan genom olika sjukdomar hos ”stjärnorna”.

Människor från landet vill till storstan ”för att få vara anonyma”. De vill alltså dit där ingen ser om de misshandlar sig själva. De vill ”bort från skvaller”. I det mindre samhället skulle de inte kunna gömma sig ”när de bär sig åt”. Byborna skulle snabbt återspegla och tala om att ”du bär dig åt”. Det som uppfattas som ”skvaller” är egentligen omgivningens försök att återspegla det man inte själv vill se  om sig själv och sitt liv.

Sen finns det också många infödda ”stockholmare” – både yngre,  äldre och ‘gamlingar’ – som går där ensamma bakom sina gardiner och väggar. Som aldrig har upplevt någon lantlig frihet – någon kontakt med Naturen. De vet inte om något annat …

Att få gå på många krogar, biografer och varuhus mm – att ‘insupa’ mer och mer yttre intryck – att ”klä upp sig” för att ”få visa upp sig” – bli bekräftad  mm mm – en ”frihet” till döds.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att ständigt trängas ihop bland mängder av andra människor, gör att man aldrig kan hitta sina egna energier!  Man är ständigt invävd i andras energier, drama och utspel. Man kan aldrig uppnå sin egen integritet.

Och som t ex politiker – att få leva i Stockholm och kanske synas i TV nå’n gång.

Till denna ytliga destruktivitet hör också alla dessa förorter – med trängsel, ytlighet och kamp.

Storstadsdrömmen är en djupt destruktiv dröm … 
(Det har förstås ingått i Spelet att göra dessa ”utflykter i det destruktiva” – men nu måste drömmen kläs av – genomlysas.)

Kontakten med Naturen – och sitt innersta Jag – är oerhört viktig för ett sant, äkta, fritt och kärleksfullt och Liv.

Äkta Frihet – är befrielse från alla rädslor!

Äkta Frihet kan bara uppstå när man försonas och lämnar/omvandlar sitt ytliga jag – slutar söka ”därute” – för att i stället lyssna på och följa sitt sanna innersta Jag. När man bekräftar sig Själv – och inser att det man känner där innerst inne är både rätt och viktigt – och inser att man inte måste göra någonting ”därute” för att duga. Att man är Älskad precis som man ÄR. Att Tiden nu är inne för att Följa sitt hjärta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s