‘Vanliga’ mänskor visavi ‘indiska’ mänskor

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOfta sägs t ex hinduism och buddhism – det österländska livet – vara så fredligt och beundransvärt – till skillnad mot alla våra västerländska uttryck. Och det är absolut inget ”fel” på dessa vägar och religioner. Men dessa vägar kan aldrig innehålla det fulla vibrerande Livet! Däremot har många människor ett ”indiskt inre program” och måste då följa just det programmet när dom vaknar upp. Och de är varken bättre eller sämre än alla som tvistar och deltar i separationsprogrammet.

Men det fulla Livet kan bara upplevas av dom som deltagit djupt i separationsspelet – när detta väl är omvandlat – transformerat – försonat! För ju djupare man haft kontakt med det jordiska – desto mera livskraft har man ‘investerat’ ner i materian – Moder Jord. Och därmed får man tillbaka den kraften grundad, pulserande och mångfaldigad – när man väl vänder tillbaka. För då/nu är den i kontakt också med det högre Gudomliga. Det blir liksom Livskraft rakt uppifrån och ner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För en människa som deltagit i djupet, så synes den ”indiska vägen” vara en sömngångarväg – lugn och mjuk, men utan verklig kraft. Mera som ett stillastående vatten – som Ganges … Men de som på allvar går ‘indiavägen’ är fullt nöjda med just sin väg – de kan inte sakna något som de aldrig haft eller varit i kontakt med. De har inte investerat i djupet. De har ingen energi att hämta upp ur Jorden. Det är bara så det är.

De som går ”den indiska vägen” blir sällan oberoende självständiga individer. De förblir oftast gruppmänniskor och ‘lyder’ ofta gurus.

Men de som ‘investerat’ sitt Större Jag – sin Själ – sina energier ner i materian och djupt in i separationsspelet – kommer hela tiden att sakna sina ‘nedplöjda’ delar – ända tills de hämtar upp dom igen och transformerar dom – genom att förstå, acceptera och älska dom. Så länge man undviker sitt mörker och sina bottnar, kommer man att ständigt ha en sorg i botten, som förhindrar den sanna livsglädjen!

Inget fel i att ”ta in” lite indiskt emellanåt – men som huvudväg är det ingen helhetslösning för alla oss som deltagit på djupet.

Jag ville bara renodla lite – för de som kanske ännu tycker sig vara så kämpande och som kanske önskar att de vore si eller så – så där lugna och harmoniska och liksom flytande – och som aldrig ifrågasätter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s