Den viktiga Tryggheten

OLYMPUS DIGITAL CAMERASå enormt grundläggande viktig är vår Trygghet! när man förstår Spelets mekanismer och vårt psyke – vårt medvetande.

Alltmedan alla ”kaxiga” ännu raljerar om – att så många är ”trygghetsnarkomaner”! En människa som inte i grunden känner sig trygg, är t ex absolut inget att lita på – hon kan ta sig för i princip vadsomhelst – i sitt försvar av sitt tillkämpade ego. Och män och kvinnor är lika rädda.

Men det är ett sunt tecken att man söker trygghet – för då söker man efter själva essansen i existensen. För – längst in så finns hos alla – vårt baby 2Inre Barn som ofta känner sig rent dödsförskräckt! Och det är Kärnan i själva Livet. Som vars och ens hela liv utgår från. Är själva den mänskliga Kärnan otrygg, så kan livet bara bli allt mer dysfunktionellt.

Trygghet betyder också att man har tillgång till sin egen mjukhet – sin ömhet . 

Medan de ”kaxiga” har lagt på sig många lager av ytligt skydd – fysiska och mentala muskler bl a – men som aldrig kan skydda i förlängningen. De ännu vänsterhjärnedominerade fnyser ofta åt begreppet Trygghet. Ett exempel var/är Fredrik Reinfeldt. som i sin gamla bok hånade alla svenskar som sökte trygghet.

Men Tryggheten kan inte först hämtas från något i det yttre. Även om vårt samhälleliga yttre ”trygghetssystem” är viktigt under vår utveckling. För att känna sig äkta trygg, så måste det Inre Barnet känna sig tryggt. Och denna trygghet kan Barnet bara känna när det blir helt lyssnat på och när Barnet kan lita på att den vuxna människan/föräldern – du/jag/vi – alltid har omsorg om oss själva. Att vi respekterar Barnet/oss själva och inte

OLYMPUS DIGITAL CAMERAutsätter Det för destruktiva situationer – att vi inte ”kör över” oss själva och tvingar oss själva – att vi t ex inte bedövar oss med alkohol eller annat. Att vi aldrig mer överger vårt Inre Barn! Att vi äntligen blir vuxna människor och tar ansvar.

Och föräldrar som är trygga i sitt inre fostrar i sin tur trygga yttre barn – som inte behöver fortsätta med olika rädsloprogrammeringar! Vi bryter kedjan av rädslobaserade liv! Och inre trygga människor kan aldrig göra andra eller sig själva något ont!

Innan man axlat det ansvaret – kommer man alltid att känna rädsla!!! Spelar ingen roll hur mycket muskler, ord, poliser eller samhälleliga lagar man försöker skydda sig bakom – rädslan ligger kvar i botten!

Och som jag skrivit förut – trygga människor skapar ett vänligt samhälle! – utan våld, brottslighet och annat.

Så det mesta i vårt samhälle vilar och utgår från – hur pass trygga människor är och kan bli! Och detta har varje enskild människa det egna Ansvaret för.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Den viktiga Tryggheten

  1. Ping: Den saknade Tryggheten | Gunillasolara's Blog

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s