Öppna våra hjärtan …

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJag vill genomlysa den fras som så ofta använts av ”etablisemanget” och som därmed blir helt missförstådd av många svenskar. Så att många människor bara fnyser om man använder begreppet. ”Vi måste öppna våra hjärtan” – Fredrik Reinfeldt m fl har använt frasen på ett sätt som står i direkt motsats till vad det verkligen betyder!!!.

Just så som massor med ord och begrepp har kidnappats och tagits ifrån sin verkliga betydelse.

Det som Reinfeldt & co syftar på är – att försöka få människor att känna sig skyldiga att hjälpa andra. Som helt grundar sig på den gamla kristna mekanismen att – du måste älska din nästa mer än dig själv. Du själv är mindre viktig än din nästa. Du måste offra dig. Och det blir det direkt motsatta – stäng ditt hjärta för dig själv – och tyck synd om andra!!! ‘Du kan bara tycka om dig själv – du får bara känna dig  älskad – om du är ”god”‘. Ett påbud uppifrån/utifrån. Ett krav.

Och den tesen rider på att ”du är skyldig” ”du är inte god” osv om du inte hjälper andra. En snara som läggs runt din hals – du är inte tillräckligt värdefull – du får inte ha det bättre än andra (medan de som uttalar sådant oftast själva just har det mycket bättre än andra – rent materiellt.)

Ett äkta öppet hjärta är något helt annat – det är att älska sig själv helt och fullt ända in – och känna att man är värd att ha ett rikt och överflödande liv och alla sina verkliga behov tillfredsställda. Det är att inse att man är Älskad precis såsom man är – och inte är tvingad till någonting – som inte är bra för en själv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Etablisemangets” ”öppna hjärtan” är grundat på att se en massa människor som offer – utan att erkänna att precis alla – har en egen inre kraft som kan leda dom – om de ges tillfälle och inte ständigt behandlas som offer.

Etablisemanget rider på att så många känner sig skyldiga att tycka synd om andra!!!

Att tycka synd om andra – är en grandios flykt från att på allvar ta hand om sig själv! Bara de som inte vill/vågar möta sitt eget inre och känna efter alla sorger besvikelser tvång och dömanden inom – har behov av att ”tycka synd om andra”. Och detta ”tycka synd om” har odlats i århundraden av kyrka och kristendom.

Man har programmerat att – ”om man tycker synd om andra, så är man en ‘bättre’ människa!” Man har premierat det egna ‘lidandet’ – att offra sig själv Man har premierat att – om jag gör mig ‘mindre värdefull’ – så är jag ‘bättre’ än andra. En ”gloria” som är byggd på – jag gör mig ‘liten’ så att jag kan sätta mig över andra. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Öppna hjärtat”-etablisemanget rider helt på att människor ännu känner sig skyldiga. Och oftast är det de som redan har det materiellt sett, väldigt lite, som känner sitt mindervärde och sin ”skuld”. Därav det så ofta – ”änkan som ger av sin sista skärv”. Och ”etablisemanget” bara påbuder andra – att ge /dela med sig- utan att själva ge. Allt hänger ihop – Mindervärde – skuldtankar — ger materiell fattigdom.

Medlidande bygger på offertänkande. När man däremot lyssnat på sitt eget inre lidande – sin sorg besvikelse mm, då blir man i st medkännande – och man ser inte andra såsom offer eller underlägsna.

På samma sätt använder ‘etablisemanget’ ”vi måste tänka med hjärtat” – vilket också grundar sig på samma skyldighetstvång. Och som därmed förkastas av många debattörer till att vara ‘floskel’ – vilket det ju är i den tolkningen. Medan att på äkta vis tänka med hjärtat är något helt annat. Det är att tänka innerligt – utan vare sig tvång eller annat – och där båda hjärnhalvorna förenas – genom hjärtat.

de som ännu fnyser åt ”Att öppna sitt hjärta” och ”tänk med hjärtat” – är helt missledda utav ”överhetens” användande av begreppet.

Öppna ditt hjärta – för att du är Älskad – utav Den som skapat dig -precis såsom du Är – och ingen Gudom begär att du skall offra dig – utan bara ev ge av ditt ev överflöd – om du vill.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s