Att älska Gud är att Älska sig själv – och tvärtom

CIMG1845 (2)Att älska Gud är att älska sig Själv – och förstås – Att älska sig Själv är att älska Gud

Många – ateister (ytberoende) ser det ännu som svaghet att säga att man älskar Gud och vissa ‘troende’ skäms ännu för att säga att de älskar Gud. Obs – att älska Gud är det rakt motsatta till att frukta Gud! Och självklart gäller det att älska sitt sanna hela inre Jag (inte någon ytlig ”jag är god eller bäst-kärlek”). Att frukta Gud kan aldrig någonsin leda till lycka och kärlek – då man alltid tror på skuld och  straff och därmed dömer ut sig Själv som varelse. Att man inte duger. Fruktan ger bara rädda människor som alltid är i krig och anfaller/dömer andra.

Det är ju ganska absurt att skämmas för att man insett varifrån vi kommer och vem/vad som skapat oss.

CIMG2211Att lovsjunga Gud är detsamma som att också lovsjunga Sig Själv – sin egen existens – och själva Livet. Man blir stärkt av lovsång – man blir allt mer kärleksfull, både mot sig själv och andra. Allt vad man gör i kärlekens anda till Gud, Naturen mm (obs inte i ord – som kan användas i hur destruktivt syfte som helst)  – gör att vi kopplar upp oss allt mer mot vår verkliga Källa, som är fullkomlig Kärlek.

Och när vi t ex lovsjunger 0ch lovprisar Gud/oss Själva – försonas vi allt mer med oss själva. När vi accepterar att vi också Är Gud kan vi på allvar älska oss Själva. Allt Är Gud – Allt skapat – Planeter Universa Människor Varelser av alla de slag osv. Gudsenergi alltihop! – Och det blir rent ointelligent att inte inse Sanningen – inte tvärtom som ateister m fl tror, att de ”vet så mycket bättre”. Vill ha ytlig kontroll av ”Den som skapat allt”! – hur befängt är väl det.

CIMG2255Precis allt är faktiskt Kärlek – hur destruktivt det än kan ses från vårt gamla synsätt – så är det hela tiden Kärleken som plöjer sig fram. Kärleken expanderar genom olika kontraster – när vi upplevt det negativa, vet vi ännu bättre vad vi vill ha i stället osv – allt i ständig utveckling – mer och mer Kärlek plöjer sig ner och tar form i materia och mänsklighet.

Och allt närmare oss Själva kommer vi – allt innerligare mjukare och äkta blir vår tillvaro.

Att sjunga lovsånger och älska Gud, tar fram vår oskuldsfullhet – och att överlämna oss till mäktigheten i och bakom hela Existensen – att vårt ”lilla Jag” samtidigt är väldigt mäktigt då vi är en del av Källan – gjorda utav denna enorma Kärleksenergi som manifesterats i form – Heligheten i Allt som ÄR

Att överlämna oss ger oss äkta styrka som aldrig sviker – i motsats till all mental- och muskelstyrka. Att ”segra” genom mjukhet och kraft – Världen viker och böjer sig för den som kopplat in sig på Källan.

Att älska Gud/oss Själva – bortom alla religioner.

CIMG2248

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s