I Flödet – bortom tankarna

jagI lämningarna efter det gamla paradigmet kvarstår vanan att alltid i medvetandet söka efter någon slags hållpunkt eller plattform att ”vila” sinnet i. Vi söker efter någon tanke, ståndpunkt, åsikt, ”rätt” sida osv – så att vi kan känna oss ”trygga”. Med detta så snurrar vi runt i alla de gamla tankegångarna, som inte längre fungerar som lösningsmekanismer.

(Jag kan själv känna när jag känner förvirring eller tomhet – att jag letar efter någon gammal välkänd ”hållplats”. – vilket aldrig fungerar – för då skulle vi ju bli kvar i de gamla energierna. I stället kan det ibland kännas som om man har en jagande blåseld bakom sig -ingen ro någonstans. Och detta förvärras ju om man försöker hitta något där i det gamla att hålla sig i.) ”Blåselden” driver oss kärleksfullt bort från det gamla.

Letandet efter gamla hållpunkter driver oss bort från det Sanna Nuet – vi är då inte i det naturliga Flödet! Flödet finns bara i Varat — i Känslan – just Nu. Bara där kan nya tankar komma in.

Men vanan att sätta in allt i boxar och definitioner – få ihop ”puzzlet” på något vis – dvs att med intellektet få kontroll över alla skeenden – vår egen form av världsbild, förhindrar det naturliga Flödet. Bara vårt Högre Jags flöde kan hjälpa oss att få alla splittrade delar inom oss att smälta ihop – så att vi försonas med oss Själva.

CIMG1165

Missan

Vi söker också enl det gamla systemet efter gammaldags trådar – tankebanor – som skall lösa det ena eller andra. Men detta gamla styrsätt fungerar absolut inte längre. Det ger bara frustration och otålighet – och i vissa fall ångest. För det är inte i ”alignment” med vårt nya Större Jag. Leder bara till mera splittring inom oss. och t o m till panik…

Och – som Karen Dover säger – inget går att förändra genom att försöka förändra tankarna – vilket blir till försök till mental kontroll (omöjlighet) – då det är själva frekvensen/känslan som skapar tanken! Så inga tankar går alltså att förändra utan att ”förändra” själva frekvensen/känslan först!. 

Och känslan måste vi överlämna åt vårt Högre Jag att bestämma över – så att alla dolda känslor får komma fram i Flödet och kännas och accepteras, så att vi kan släppa taget om dom. 

Det enda vi kan göra är att överlämna oss så fullkomligt som möjligt till Flödet och Nuet och känna Tilliten – att vårt Högre Jag har en fullkomligt perfekt kärleksfull Plan för oss – bortom alla gamla tankebanor och försök till kontroll. Så att vi kan expandera Livet och öppna upp för ännu mera Kärlek..

Och! – Varje ”problem” innehåller också alltid sin optimalt kärleksfulla lösning! (Även om den ofta inte ser ut så som vi tänkt, enl gamla banor.)

Om det känns jättejobbigt är det bästa vi kan göra att sätta oss ner och bara känna – låta känslorna rulla igenom … — sen

Släpp taget – Let go!

Och i den Nya Världen skapar vi nya referenspunkter – som inte direkt visar hur det skall gå till – utan bara att det fungerar … och Tilliten växer och växer

CIMG1161

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i känslor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s