Allt vi gjort för att passa in

CIMG9976Tid för många av oss att få verklig kontakt med barnet inom oss Det barn som gjort sitt allra bästa för att passa in och lära sig lyda yttre pålagor och helt förneka sitt riktiga Jag. Hur det började redan när vi var små barn och som sedan blev ett starkt måste när vi började skolan. Tid att få kontakt med själva känslan hur vi kände då. Hur det kändes i glappet mellan vår äkta känsla – och den känsla som vi snabbt lärde in att vi ”borde” känna — oftast en skuldkänsla! Hur många av oss egentligen kände oss väldigt ensamma – bortom den yttre pålagda masken. Hur kamrater kanske stötte ut oss och vi förstod inte varför, eller vi snabbt anammade vad andra ”tyckte” om oss och tog det som sanningen om oss.

Vi måste åter igen bli – vara i det lilla Barnets kropp – och se ut i Världen. Genom att i känslan helt gå in i olika situationer som vi mötte som Barn och vara detta lilla Barn och känna hur det egentligen kände. (Inte i tankarna, utan i känslan)

Själv kände jag den stora ensamheten bakom masken ”att alltid vara duktig” i skolan. Ett skydd för att på något sätt gömma mig – ha någon slags identitet – något ”att hänga upp mitt fokus på”. Men jag tyckte samtidigt att det var roligt att lära in – för det gick ju lätt. Och visst är jag tacksam för många delar av denna inlärning, men det mesta fick ju inget fäste – bara vänsterhjärnan blev aktiverad och därmed ingen förankring vad det skulle vara bra för.

CIMG0437Och ensamheten av att alltid höra att ”det är något fel på dig” – alltid påpassad och jag gjorde därför nästan *ingenting’, utom att vara duktig och ”ordentlig’, men det var ändå ”fel”. Det ständiga felsökeriet hos alla som är mobbade, hos Judarna, hos SD-folk – hos syndabockarna. –Syndabocks-programmet som har ingått i Spelet – för att under Spelets gång avlasta massorna från eget ansvar.

Detta som vi alla gjort – övergett vårt innersta Själv – för att delta i Spelet, ligger där i botten som en stor sorg som vi måste få kontakt med. Till det kommer ju också alla andra liv vi levt och spelat Spelet. Och till det kommer också alla våra förfäders övergivenhet av Självet – för att spela Spelet.Dessa minnen finns i vårt DNA. Men för de flesta är det nu samlat i detta livs känsla – hur vi kände som barn när vi mötte kontrasterna mellan hur vi egentligen kände och hur vi programmerade oss själva att lyda och duga.Vad vi sa till oss själva att ”vi måste”. och vad vi ”borde” känna. Att vi kanske borde skämmas – att vi borde förvänta oss olika bestraffningar. Tumskruvarna vreds åt allt mer och många av oss lärde sig att mer eller mindre ”smyga på tå” för att existera. Och andra har andra strypande programmeringar.

CIMG0445Detta vårt inre Barn är helt oskyldigt och behöver nu all vår kärlek och vårt stöd.

Så länge vi har kvar denna sorg i botten – denna grundläggande övergivenhet av Självet, kämpar vi fortfarande mot en massa saker i livet. Vi krigar och försvarar oss – vi tycker en massa om andra – vi störs allt mer på olika sätt – tills vi släpper taget och böjer oss för oss själva – för det lilla Barnet inom.
Barnet kan först vara ordentligt rasande – för allt som vi gjort mot henne/honom. För allt som omgivningen gjort. För alla lögner som pådyvlats – ”du är inte rätt – det är fel på dig” – Men det måste få uttrycka sig och sen känna på sorgen bakom allt..

Och sen kommer alla dessa yttre försök under resten av livet, då vi försökt än det ena, än det andra – allt enl det gamla Spelets regler – och oftast blivit besvikna. Det inre övergivna Barnet har alltid funnits där – övergivet och sorgset.

Som tröstande vägledning hörde jag Rösten inom mig – Jag skall hålla dig i handen och lära dig leva på nytt.”

Vi behöver alla denna tröstande hand inom oss – så att vi vågar leva igen – på helt nya villkor. Allt medan den gamla Världen ännu rasar samman och driver upp det allra djupaste mörker som ingått i Spelet. Detta mörker som Ljuset trycker upp ur gömmorna, för att dras upp i atmosfären och neutraliseras.

Känn Barnet – håll det i handen – alltid

CIMG0435

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s