Mer matematik förstör Livsglädjen

CIMG9976Ja så fungerar det mänskliga Spelet – medvetandet. Ju mer barn och andra tvingar sig /tvingas att läsa matematik, desto mera vänsterhjärnestyrda blir dom. Och desto mindre kontakt med sitt känsloliv och desto mindre kontakt med sitt Hjärta!!! 

Man kan kanske räkna ut invecklade matematiska formler – men man missar själva Livet – livskänslan! Att som nu ropa på mera matematik i skolan är att ropa på en än större misshandel av barnen. Precis som skolministern – kan man bli bra på att begränsa sig som människa, bra på att ropa givakt, gå fram genom livet stelryggad, ha illusorisk kontroll – men som sagt – Livet är menat till något annat. Däremot är ordning och reda fundamentalt nödvändigt i skolan – det handlar om respekt och hänsyn till sin medmänniska. Men matematiska snillen blir bra på ett enstaka område i livet – men lever oftast inte länge… – om de inte balanserar upp detta med något känslosamt och jordnära.

(Egen erfarenhet av att vara mycket bra på att ”lära in” – ”plugghäst” – ”bra betyg” osv och därmed en utmärkt slav i Slavspelet Det har varit min väg för att helt ingå i Spelet och har sen gjort att jag sett igenom det hela och fått ägna de senaste 25-30 åren till att också upptäcka mitt känsloliv.) Då detta varit nästan helt förtryckt p gr a min iver att ”passa in och vara duktig”. Många känner nog igen sig … ”Bra betyg” kan aldrig ge sann lycka – det bygger på omvärldens värdering av Självet!

Samtidigt värderas de som inte har förmågan att lära sig svårare matematik, som om de är misslyckade. Vilket verkligen inte är fallet. Den gamla måttstocken sitter ännu djupt rotad – tävling prestation och tvång matas in, som går helt emot Livets sanna essans och mening.

CIMG0021Ju mer matematik man stoppar in i sin hjärna – desto större slav blir man i det gamla systemet. Den som prioriterar vänsterhjärnan kan aldrig bli riktigt lycklig. Man kan fortfarande bli ‘beundrad’ för sitt ‘stora huvud’, men förlorar lyckan och glädjen.

Den som fyller sitt inre med matematiskt tänkande, teorier, analyser, läsande av andras ”fakta” osv –  får aldrig kontakt med resultaten av – varken sina egna val i livet eller resultaten av vad man tänker ut för det kollektiva. Det leder till mera atombombsliknande manifestationer. Utan full kontakt också med högra hjärnhalvan kan inga livsbejakande  beslut fattas eller räknas ut. Inga nya Gudomliga tankar och visioner kan komma in. Det är den högra som tar emot alla de Gudomliga signalerna.

Den som fyller sitt huvud med matematiskt tänkande blir snart som en uppladdad duracellkanin – ständigt rastlös. Och Livsströmmen begränsas undan för undan. Använder man bara halva sin mänsklighet, så kan inte livet fortsätta. Naturlagarna kommer ingen undan. Man blir allt mer mänskligt handikappad.

CIMG9962 (2)Utan kontakt med båda hjärnhalvorna som sen får sammanstråla i Hjärtat – kontakt med både sina feminina och maskulina aspekter –utan detta kan inget liv fortgå på Jorden. Kontakt med både känslor och intellekt!

Visst skall vi kunna lite matematik – men det måste absolut sättas in i vilket sammanhang det skall användas. Man måste känna den ev nyttan med det hela. Allt rabblande/tvångsinlärning av olika saker – förstör själva livskänslan! Det tar/slukar den energi som är menad att användas till att uppleva Livet. (Gångatabellen och grundläggande räkning behövs förstås.) När man är enbart i vänstra hjärnan har man ingen kontakt med den högra – sina känslor.

Om nu några fortfarande ‘brinner’ för matematiken så skall de förstås följa denna sin livsväg, men som norm och agenda i skolan, måste man se till barnens bästa. Och inte göra dom till ytterligare slavar i det gamla slavspelet. De är värda att bli lyckliga medborgare.

Hela komplexet med dominansen av vänsterhjärneaktiviteter i skola och på många andra områden, tillhör helt det gamla paradigmet, och är nu utforskat till sin återvändsgränd. Kan inte fortsätta utan att strypa Livsenergin. Det måste bli Balans mellan höger och vänster hjärna – balans mellan feminint och maskulint – för att Livet skall kunna fortsätta. Universum stödjer nu bara allt som går denna nya väg. Energiflödet har vänt och den gamla stryps i snabb takt.

Bara lyckliga medborgare kan skapa ett gott samhälle. Det gamla paradigmets alla destruktiva modeller måste upplösas – tona bort. Det är Tid för Högsta möjliga Brutto-national-lycka!

cimg00134.jpg

 

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s