Ingen kan fly från sina egna sopor

CIMG0065 (2)Vi alla har massor med inre medvetande-sopor – som de flesta ännu försöker att inte låtsas om. Men som strömmar ut över alla  i kollektivet. Själv fick jag ytterligare insikt om min egen inre smuts. Efter att ha rensat ut en massa inre sopor under åren och mestadels tömt mitt inre hus – så var jag i mitt undermedvetna på natten  i en lägenhet – där allt var uttömt men det var ingrott med blöt smuts – oljigt smetig slemmigt och halt på golvet. Och där gick en kvinna och skulle göra rent och jag kände verkligen medlidande med henne. Själv fick jag gå där med bara fötter och jag kände hur nedsmutsad även jag blev. Rent äckligt. Efteråt har jag ju förstått att båda kvinnorna är jag och  att det var min smuts.

Samtidigt har jag ju städat ibland kollektivets alla sopor och smuts – för att öht stå ut med tillvaron omkring mig….

Allt det äckel som jag ofta ännu känt för den gamla världens alla orenheter och oförståelse som jag upplevt som nästan omöjligt att stå ut med. Självklart är det också mitt eget inre som har varit så jobbigt. Att sedan Tidens början både ha deltagit i Spelet och samtidigt känt någon slags kontakt med mitt gudomliga ursprung, har gjort att jag alltid haft äckelkänslor med mig. Har alltid känt på mig hur det ”borde” vara. Aldrig förstått allt det ”fula” orena. De som inte haft någon speciell kontakt med hur det borde vara, har ju varit mestadels befriade från att känna äckel för det jordiska.

CIMG1118Dessa inre sopor kan man bara bli fri från genom att tillåta sig att verkligen känna dom – acceptera alla äckelkänslor och inse att det är våra egna. Men därtill måste vi också sätta vissa gränser så att vi inte suger upp också andras sopor.

För mig som hela tiden har hållit på med upplysning av allt mörker är det inte lätt att veta var mina slutar och andras börjar … Men en tydlig känsla hos en själv är att man känner obehag när man pratar om sina ev motgångar, kritik och annat. Man känner sig ”ful” eller elak – eller förakt för andra/sig själv – icke älskansvärd – men ibland måste man tillåta sig att vara människa. Men sen ligger befrielsen i att våga vara stilla och tyst och känna sina sopor.

I det yttre överlämnar ännu de flesta mindre uppvaknade både sina inre och yttre sopor och smuts till andra. Och andra offrar ännu sig. Städhjälp och pigor och städare som plockar upp och plockar upp och tvättar och tvättar efter andra. Men i slutänden kan ingen komma undan sin egen smuts. Den kommer att översvämma dom till slut och kväva dom till sjukdom eller död. Kroppen kommer att säga totalstopp för att man inte städar inom sig.

Och städningen handlar just om soporna i medvetandet först och främst. Allt det som vi projicerar ut på andra! – som vi inte tar Ansvar för – men som egentligen finns inom oss! När vi gör detta så avgiftar och renar kroppen sedan sig självt. Men det innebär också att vi inte längre vill belasta vår kropp med mera skräpmat, skräpdryck, nicotin mm.

Och även om det inte känns speciellt kul att handskas med sopor, så måste man rensa i sitt eget utlopp – annars försvinner all livsglädje och livsflödet stoppas.

Och!!! – sen måste vi övergå till att vara ömsinta och älska våra inre ”negativa” röster. Vi måste kunna älska den kritiska rösten – den som skyller på andra – den som visar ilska – den som visar förakt osv. Inte på något egovis, utan med insikten om att dessa röster är djupt ledsna besvikna och sorgsna.

CIMG1170

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s