Gröna fingrar – moderlighet

CIMG0067 (3)Så många runt mig säger sig inte ”ha tur” – lyckas inte med sina växter och odlingar. Och det jag förklarar här är inget dömande, utan en naturlig förklaring av hur energierna arbetar. Man måste ha kontakt med Moder Jord OCH sina feminina aspekter. Annars kan växtliv inte manifesteras fullt ut i det yttre. Moder Jords kundalinikraft måste strömma någorlunda fritt – i kanalen mellan Himmel och Jord. Har man ingen kontakt med sin inre moderskänsla så finns ingen verklig omtanke och omvårdnadsenergi tillgänglig. Man gör ev odling ifrån huvudet och den vänstra hjärnhalvan. Och man gör det mesta utifrån den ev inlärning från andra man fått. Man har ingen verklig egen CIMG0982själsenergi att tillföra.

Och många rafsar ihop lite blommor och annat för att ha en kuliss – inte för att glädjas och njuta och vara ibland växtligheten. Och många försöker att ”göra rätt” – men själva känslan – glädjen  – kontakten med växterna saknas. Och man har ofta negativa tankar om att – gör jag inte rätt så straffas/misslyckas jag (jag klarar inte av sånt här – jag duger inte – jag är inte värd att ha det vackert omkring mig) – och självklart måste ”misslyckande ” skapas. Kontakten med Moder Jord måste ske genom hjärtat för att fullt liv och livs- och  växtkraft skall strömma igenom. Skapelsekraften måste flöda fritt. Det handlar om känslorna – inte intellektiet. Det handlar helt och hållet om energier i samverkan!

En sådan trädgård t ex som gjorts med vänsterhjärnan, blir utan själ – utan hjärta. Utstrålar precis de energier som den människan fört med sig och lagt in i arbetet. Där ingen kärlek tillförts – får blommorna och växterna mycket svårt att både överleva och avge någon glädje. T ex de flesta ”designade” samhälleliga planteringarna utstrålar bara vänsterhjärna och inget hjärta. ”Snygga” fasader och kulisser – men inget hjärta – inga utstrålande hjärtenergier. . Design har blivit kulissen som förtränger hjärtat – design lovordas och avgudas maximalt – precis som pengar och ”arbete”. En total vänsterhjärneföretelse. som lagt sig som ett stålskelett över hjärta mjukhet och skönhet – över magin i livet!

CIMG0971Kulissträdgårdarna dränkes också alltid i allsköns buller av maskiner och blir helt i avsaknad av frid och harmoni.

Den som inte har kontakt med sin inre Moder – har ingen verklig moderlighet för sig själv och utstrålar inte någon som helst medkänsla – kanske i orden – men aldrig i de energier de sänder ut. Ofta har man en hafsig och slarvig inställning till livet och sig själv – man är aldrig riktigt seriös – deltar inte på allvar. ”Jag är inte så värdefull, så varför skall jag bry mig om att ha det vackert omkring mig.”

— I det officiella blir t ex partiet Feministiskt Initiativ en företeelse som utgår från halvsanningar – på en lägre frekvensnivå och kan aldrig få Universums fulla stöd. De flesta som där ropar på feminism, har ingen kontakt med sitt djup och därmed krigar de och dömer andra människor. De krigar mot sin egen oupplysta sida och djup. De kan helt enkelt inte se Helheten – har ingen moderskänsla – ingen verklig omtanke. De pratar om omtanke, men har inga sådana energier att sända ut. Det de säger och ropar är ord  – utan verklig essans. Utan hjärtats energier – utan moderlighet för den mänskliga familjen – blir det till ett krig (fast de låtsas och tror att de är omtänksamma). Men energierna kan aldrig ljuga!!! (Men de andra partierna är dock mestadels sju gånger värre.)

För att vara  Moder till sig själv, måste man också ta på sig arbetet med att lyssna på det Inre Barnet och se till att alla dess behov blir tillfredsställda. Man måste stanna upp och sitta ner – ofta – för att känna av hur det verkligen känns där inom. Man måste nå sin inre gråt. Man kan inte rymma och överge den som gråter därinnanför – bara för att t ex ”vara med där ute i världen” – alltid göra saker – alltid på väg bort eller rymma från att se allt ev ännu otrevligt i hemmet och närmaste omgivning. CIMG1008 (3)

Man måste vara Närvarande och sann i alla situationer. Man måste alltid vara sann mot sig själv och sitt inre barn. Inte följa den gamla maskulina kontrollnormen och bara prata om allt. Man måste ha med sina känslor i alla uttryck.

Det saknas väldigt mycket Moderskänsla i dagens Sverige. Den har blivit översköljd av allsköns ytlighet och beroenden. Dagens unga Mödrar är alltid på språng – upptagna – mobilpratande – sällskapsberoende – rökande osv. Men även lite äldre mödrar har fastnat i arbete och sysselsättningar som tar dom långt från sitt Inre och yttre Barn.

Och denna brist avspeglas i alla yttre beslut och samhällsplaneringen – i hur människor beter sig mot varandra. Omtanken, hänsynen och respekten för andra är starkt frånvarande.

Utan den djupa moderligheten – ingen visdom.

Utan djupkontakten med sitt inre – blir det bara prat på ytan. CIMG0994

Utan moderlighet – ingen innerlighet – utan moderlighet – ingen hjärtkontakt.

Utan moderlighet – bottnar ingen i sig själv och är inte pålitlig.

Fina ord och vältalighet kan aldrig skapa det dom säger. Utan essansen – den inre kontakten med hjärtat – grundkänslorna – den verkliga grundläggande livsviljan – kan ingenting skapas. Det blir bara tomt prat – för energierna går i kamp med varandra. De oupplysta aspekterna protesterar vilt och drar nedåt – tills de blir upplysta och accepterade..

Utan inre moderlighet kan ingen verklig närhet till andra uppstå. Är man inte nära sig själv kan ingen annan heller komma helt nära. Vill påpeka att den inre moderligheten finns och behövs lika mycket hos män!!!

Jag vill leva ibland medmänniskor som tar sig själva och Livet på allvar – som – liksom jag – tar sitt ansvar för vad de sänder ut till kollektivet och tar ansvar för sitt inre liv. Det är min inre moderlighet för mig själv som kallar på det.( Oj – det här blev långt 🙂

CIMG0990

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s