Att komma hem till sitt Sanna Jag

CIMG9853Vi är alla på väg tillbaka till Oss Själva. Och ju mer vakna och uppmärksamma vi blivit, desto mer märker vi hur våra tankar far åt alla håll – antingen bakåt eller framåt – vad som nyss sas – hur det var då och då – vad den och den just nu gör i vår omgivning och vilka tankar vi har om det — till allt av typ ”varför har inte jag det så och så – varför – hur skall jag få det och det – hur skall jag göra med det och det – var är min dröm osv osv. Och mer eller mindre ständigt är vi därmed alltid på väg bort ifrån oss Själva och aldrig i Nuet!

Och – bakåt i Tiden – när vi tänker på och kanske saknar gamla lyckostunder – kanske saknar när barnen var små – när vi var förälskade – den och den situationen, händelsen – tiden när livet tycktes ganska gott. Men samtidigt med ”lyckokänslan” kommer alltid en känsla av sorg! – för att det inte är så längre. Och vi försöker upprepa en massa gammalt, för att hitta den där ”lyckan” igen. Men vid alla dessa goda tider var vi ändock alltid på väg bort ifrån oss själva!!! Vår upplevda lycka var alltid byggd på yttre faktorer och därmed alltid kortlivade – kunde aldrig bli bestående.

CIMG0774 (2)Och sådant tillvägagångssätt är nu mer eller mindre omöjligt att uppnå lycka genom. För Energierna och det kollektiva medvetandet är nu på väg åt helt motsatt håll. Och varje försök till att uppnå lycka på det gamla sättet kommer i direkt konflikt med de uppåtgående Energierna – blir stoppade och ger nästan omedelbart besvikelse. För – vår Själ har nu en helt annan färdplan. Att samla ihop alla våra utspridda Energier och komma Hem till oss Själva.

Vi har ju hittills alltid varit på väg bort ifrån oss själva – både när vi valt smärtsamma eller destruktiva vägar och när vi valt de vi tyckt goda vägar. Och alla dessa val och vägar kan inte ge annat än stor Sorg – då vi helt enkelt övergett oss Själva!!! Övergett det Sanna Jaget för att passa in – övergett vårt Inre Barn för att ”förtjäna vårt levebröd” – övergett oss Själva för att ”få en partner” som skall ”ge oss det vi tycker oss sakna” osv osv … Det yttre har fått styra totalt över oss och ger därmed stor Sorg och övergivenhet av Självet – som många ännu fortfarande försöker fylla med allehanda yttre ting, beroenden, människor osv.

Att komma Hem innebär samtidigt att få full kontroll över sitt Liv – dvs ingen annan människa, samhälle eller situation har något styrmedel eller makt över oss. Däremot har vi ingen som helst kontroll över morgondagen – bara över Nuet. Men när vi är ”Hemma” vet vi att vi kan klara av precis alla känslotillstånd och händelser.

CIMG0786Men även för alla oss som tycker oss leva mestadels i Nuet – så – när vi nu försöker skapa på ett nytt sätt – det goda som vi känner i hjärtat – så kommer resultaten (som Ljusgruppen Abraham-Hicks säger) – alltid i par! Dvs med någon slags gott resultat kommer samtidigt resultatet av våra motstridiga rädda tankar! Då just manifestationskraften nu är nästan omedelbar, kommer ”det goda med det onda”. För att balansera och få oss att känna och inse de motstridiga känslorna.

Genom detta blir vi bl a mer balanserade och rusar inte iväg. För egen del kan jag bara inse att – jag nu ofta blir avbruten – antingen av katterna eller av oväsen eller annat i omgivningen. När jag blir ivrig och vill t ex skriva på datorn eller trädgårdsarbeta o likn. Och om jag då – i irritationsstunden i stället sätter mig ner och känner, så finns besvikelsekänslorna där och jag inser samtidigt att jag var på väg bort ifrån kontakten med mitt Lilla Jag.

Universum och Anden är perfekt i sin finurlighet …

En annan vinkel – Det kyliga vädret – det ännu kyliga offentliga mänskliga klimatet – hjälper oss att – dels bli neutrala till allt i det yttre och i stället söka, invänta och finna ALLT inom oss. Finna Värmen INOM oss i stället! Så att vi kan röra oss i det kollektiva utan att beröras av det. För vi har hittat Värmen och Tryggheten inom oss.

Vi kan se oss som stora Stjärnskott som en gång slog ner på Planeten och som genast splittrade sig åt olika håll för att undersöka hur livet kunde vara på den här Planeten. Och nu är det dags att samla ihop alla bitar igen och komma ihåg vilka Ljusvarelser och Mästare vi egentligen är och vilken Skapelsekraft vi har.

Vår sanna lycka kan bara uppstå genom att vi har ständig kontakt med vårt inre – med vad vi känner i varje stund! När vi inte längre rusar iväg på grund av inspiration eller ev rädsla. Utan ständigt pausar och känner – när vi aldrig mer överger oss Själva.

CIMG0781 (2)

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att komma hem till sitt Sanna Jag

  1. Josef Boberg skriver:

    ”Vår sanna lycka kan bara uppstå genom att vi har ständig kontakt med vårt inre – med vad vi känner i varje stund !”

    Sant.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s