Jesus – den mänskliga kontakttråden till det Gudomliga

CIMG9853~~ ”The journey is not around me anymore” – denna helt tankeupplösande strof gav mig mitt Högre Jag innan jag steg upp ur sängen. En ‘vägvisning’ om att det verkligen är i NUET och VARAT som vi skall leva. Ingen ‘resa’ – inget speciellt sökande –Resan’ blir i stället det omslutande Varat – Nuet.

Och den fundamentala känslan att – det är i hjärtat allt skall hittas. Inte i någon uppfyllelse av yttre önskningar och mål – inte genom vädret – inte genom att ”samhällsstyrarna” skall vakna upp och förstå osv … Nej Här och Nu – inifrån Hjärtat. Önskningarna kan sen ändock manifesteras – om de är för vårt Högsta bästa. Men vi varken står eller faller genom detta yttre.

CIMG0745 (3)(Som vanligt befinner vi oss på olika nivåer av uppvaknandet och vissa har ännu nedtryckta känslor som måste uttryckas mm, men alla som redan gjort det arbetet har nu bara vägen inåt att gå. Genom neutraliserande av alla känslor – genom insikten att spelet pågår inom oss. Genom att helt överlämna oss till vårt Högre Jag och invänta allt inifrån vårt Hjärta.)

~~ Strofen ‘naglar fast’ mig – och den som förstår – i Nuet. Även om Nuet ofta ännu inte känns särskilt kul, så är det där vi måste stanna. Inte fly i tanke eller handling – inte undra ‘”vilken väg skall jag ta” (utan ta vägen i Nuet). Inte tänka att ”något måste hända för att jag skall må bättre ” osv.

Och – för att – som stroferna i Gospelsången sjunger :
~~ Because He lives – I can face tomorrow
~~ Because I know He holds the Future
~~ We can face uncertain days – because He lives …

Och detta inte p gr a någon religion – utan för att detta gäller rent existentiellt – helt enl kärleksfulla kosmiska lagar.

Kristus – Kristusmedvetandet sköljer nu över Jorden och återuppväcker Kristus inom människorna. Den levande Kristus  – vårt eget KristusJag inom oss alla.  Kristus och Skaparen/Den Stora Modern leder och håller vår Framtid. Och det kan aldrig gå fel eller göras misslyckanden. Allt sker exakt så som det är planerat. Därför behövs ingen oro – bara Tillit! 

cimg07561.jpgOch att se och överlämna sig till en  människa/ängel såsom Jesus, blir till en mera greppbar förankring till denna Gudomliga energi. En jordad kontakt med det Gudomliga. Utan denna mänskliga kontakttråd blir det ganska kyligt och abstrakt. Genom förankringen med människan Jesus sker också förankringen i Jorden och därifrån alstras värme. Utan Jordförankring – ingen värme.

Jesus är också födelsen av den stora Nåden – försoningen med oss själva – återföreningen – sammansmältningen av allt tudelat. Inget dömande mera.

Att överlämna sig till Jesus Kristus blir samtidigt överlämnande till Den Stora Modern. Att bli ödmjuk och överlämna sig till Något som är större än vårt lilla Jordiska Jag – vår pålagda identitet – blir detsamma som att bejaka sitt Inre Barn – bli oskuldsfull – och samtidigt få tillgång till hela Himlens och Jorden Kraftresurser. Barnet är Porten till Himmelriket.

Att överlämna sig till Skaparen av ALLT SOM ÄR och DEN STORA MODERN – De är ETT – blir till den stora Tryggheten.
~ He/She’s got the Whole World – in His/Her hand –
~ He/She’s got the Whole Wide World – in His/Her hand
— inte bara sångstrofer, utan den existentiella Sanningen.

CIMG0751

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s