Det ligger gåvor bakom precis ALLT som händer

jagAllt som ”händer” i form av hinder, sjukdomar och ”negativa” händelser, för med sig enorma gåvor – dvs när man upphör att se sig som offer! Det finns ingen egentlig ondska! Allt allt allt som vi ännu tycker att det ”händer oss” eller andra – som vi tycker att omvärlden – omständigheter gör och som vi känner som negativt – kommer för att skala av oss alla yttre masker, skal och beroenden. Så att vi kommer tillbaka till vårt Sanna Själv. Gud/vårt Högre Jag sätter stopp när vi nu går åt fel håll – bort ifrån oss själva. Om vi fortsätter se oss som offer, kommer vår egen värld att krympa allt mer och mer – tills vi vänder – eller hoppar av.

Om vi t ex gjort något som vi kanske skäms för är det – dels vårt förprogrammerade program och vi kunde inte göra annat – just då. Och vi får gåvan att förlåta oss själva och se att vi dels varit rent mänskliga och dels som sagt programmerade till det – just då. Och andra och omständigheter har spelat med i samma Spel och spelat upp just sitt program – just då. Vi får CIMG0344gåvan av att inte varken vara rädda för att ”falla ner” eller se ner på andra som ”fallit”. (Den som fortfarande ”ser ner på” olika mänskliga beteenden, har inte mött och erkänt sina egna inre fallna sidor. Man måste inte älska beteendena, men neutralisera och släppa taget om dom.)

När t ex någon närstående dör – är det den själens eget förprogrammerade val (och Själen fortsätter sitt eget program för utveckling) och ger bl a närstående gåvan att i stället finna sig själva och sin egen högst personliga Livskraft och mening med Livet. Och vi får möjlighet att känna vår egen sorg – den som alla mer eller mindre har med sig från andra inkarnationer. Sorgen över att ha övergett sig själv! Sorgen som uppkommer när vi sökt all kärlek utanför oss själva! Alla besvikelser som det medfört.

Vi skalar nu av och tar oss ur ett mångtusenårigt illusionsspel – ett programmerat program och när det sker upplever vi det ofta som negativa händelser – då det drar undan det mesta som vi hängt upp våra liv på. Hur begränsande det än har varit, så har det ändock varit vår ”trygghet” – det Trygga Helvetet. Men samtidigt framkommer det också allt fler verkligt goda upplevelser.

Allt som ”händer” måste hända – för att Gåvan/Gåvorna – Befrielsen – skall komma fram!

CIMG0289 (3)Som de Ljusvarelser som vi egentligen är – vårt Sanna Jag – har vi genom Skaparens kärleksfulla hand – på fullaste allvar – spelat med i den stora Illusionen. Illusionen som delat upp och splittrat oss själva och splittrat människor och kvinnor från män och vice versa. Och den stora Gåvan är då förstås att återförenas med sitt Sanna Hela Jag och med Källan – varifrån vi kommer. Vi skulle inte kunna glädjas så fulländat om vi inte varit med om dess motsats. Erfarenheterna och expansionen av allt som är Liv.

Det här är ett underbart Gott välvilligt och överflödande oändligt rikt Universum. Och vi inser att det enbart ligger Kärlek bakom allt – när vi upphört med vårt tankeprogram av offer och maktlöshet.

För vårt Sanna Jag har hela Skapelsens Kraft med oss för att skapa en Ny Värld – just så som vi nu vill ha den – Genom att ha upplevt hur vi inte vill ha den. Genom kontrasterna lär vi oss och mejslar ut hur vi vill ha det – och nu genom att först lyssna på vad hjärtat vill och mår bra av. Och hjärtats önskningar expanderar hela tiden – Livet expanderar.

Och så småningom kan vi känna stor ömhet för allt det som vi som vilsna Barn trott varit Sanningen och som vi gjort vårt bästa för att leva efter.

Andra inlägg om att stå rak i sin egen Sanning
https://gunillasolara.wordpress.com/2012/10/29/att-respektera-sig-sjalv-och-sluta-boja-sig/

https://gunillasolara.wordpress.com/2012/02/07/bli-herre-i-ditt-eget-hus-dig-sjalv-utan-att-stjala-andras-integritet/

https://gunillasolara.wordpress.com/2012/03/22/livets-stora-teater/

 

CIMG0341

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s