Mer och mer – eller mindre

CIMG0099 (2)Reflexion
Hög tid att summera Den Gamla Världen – vår utvecklingsresa ner i materian.
Vår mänskliga Jordiska utveckling har de flesta inte tagit till sig själva essansen av. Få ger sig tid att inse vad vi gjort och gått igenom. Allt har liksom bara varit ”historia” – utan inkännande vad vi gjort och upplevt. Att vi – under år årtionden århundraden årtusenden lärt oss att använda Jordens alla resurser. Och länge länge var det mesta till stor glädje och nytta för mänskligheten. Att vi också tagit till oss mängder av insikter genom olika faser av livet. Att ingen fas var ämnad att vara för evigt. Utan bara för att ge oss erfarenheter för att kunna gå vidare i vår utveckling.

Att generationers livsmönster inte längre kan eller skall upprepas!

(Och det vi nu håller på med är att lysa upp alla dessa faser och se igenom att allt har varit ett illusoriskt begränsande Spel.)

Helt vardagsnära tänkte jag till på – hur t ex förr – i detta livet – människor (mest kvinnor förstås) såg fram emot årets blomning av en Julkaktus eller Clivia. Det var sådana händelser som måste förevisas och njutas också av CIMG0146påhälsande kvinnor. Att ha en sådan raritet som Amaryllis tror jag inte fanns. Nu kan vi njuta och överösa oss med Amaryllis och allehanda blommor året runt. Men tänk vad man uppskattade det lilla som då fanns.

Man var ofta nöjd med det man hade och varje liten införskaffning gav glädje. Man letade inte panikartat efter nytt nytt – utan tillfredsställde oftast verkliga behov.

Det ofta groteska överflöd vi nu har ger oss knappast någon glädje alls. Alla dessa otroliga valmöjligheter ger stor stress och fråntar oss den äkta glädjen. Ett mish-mash av allting – all denna matgegga – allt skall smaksättas och blandas hej vilt. Ingen chans att känna några rena smaker. Prylar – teknik – kläder – bilar – välj välj köp köp – samla till sopberget. Vilka enorma sopberg det måste bli av allt som inte blir sålt och sen allt som köps och sen slängs för något nytt – och all mat som slängs i affärer och hem … och grovsoprummen är ofta fulla med ”teknik som inte längre duger”.

CIMG0170Men innan detta groteska överflöd tog över våra Själar gjorde vi många framsteg. Från att Stanna där man var – Gå – Häst och vagn – Automobil – Tåg – Flygplan — glädjefulla framsteg. Och alltför många tror ännu att samma väg leder till en lyckligare framtid. Men mer mer mer har nått vägs ände. Det spåret är nu dödsdömt  – var aldrig menat att fortsätta – utan bara till en viss vändpunkt. Däremot renare och förfinade och högre utvecklade ting – i stället för allt detta som förstör vår Jord och oss själva.

Överflödet har oftast tagit ifrån oss förmågan att vara tacksamma och därmed också vår förmåga att ta emot på ett äkta innerligt vis. Vi har indoktrinerats till att ansträngning, arbete, måsten –  köpa oss ”glädje” är enda vägen. Vi har letts till att tro att vi alltid måste betala för vår glädje och lycka. Om vi får något – räknar de flesta ännu med att de måste ge – betala tillbaka – eller att det finns någon baktanke bakom.

Men det handlar inte om någon påtvingad tacksamhet – inte någon ”godhets”-image – utan en äkta känsla inifrån hjärtat. Känslan att vi är älskade och värda att ta emot Livets goda – bara för att vi finns till. Att vi ser allt det goda som vi redan har – att vi ser alla våra cliviahittillsvarande framsteg mm.

Egentligen ville jag bara dela med mig av min tacksamhet över att det nu finns Amaryllisar och andra blommor – året runt. Och mindes mormors stora glädje och stolthet över när Clivian blommade.

CIMG0225

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s