Vi scannar in vår verklighet

CIMG9855 (2)En bra förklaring hur vi nu scannar in vår verklighet, kom genom en annan vägvisare och som jag vill utveckla lite. När vi nu scannar – blickar ut – varseblir – upplever vår verklighet, både den nära och den globala, så har vi inte längre några förankringspunkter kvar. Då alla de gamla – helt har lösts upp, för många av oss. Och  det gör att vi kan känna oss vilsna och ensamma. Liksom inget att fästa blicken på. Inget att hänga upp oss på. Inget som kan ockuppera vår tankeverksamhet – inget som kan ”sysselsätta” oss. Och det som då återstår är då ett rent varande. Och det varat innehåller ännu en hel del känslominnen, som vi bara måste uppleva för att omvandla.

CIMG0031Och för många av oss har t ex den gamla ”Luciakänslan eller Julkänslan” helt upplösts. Man kan se det som helt enligt Planen att det mesta av våra traditioner både vanhelgas, förlöjligas och förytligas. Fastän man först kan känna ilska och sorg, så är det ändock helt enl den Gudomliga ordningen. Vi lämnar bakom oss alla dessa känsloriken, som förutom det varma fina också innehöll många sorger och bindningar.

Värmen kommer dock inte att försvinna – vårt inre barn är alltid med oss och ger oss vår förundran över Livet. (För alla som har kontakt med sitt inre barn förstås.) Men all gammal balast om att ”det måste vara som förr” ”som det alltid har varit” – vilket blir en ren kosmisk omöjlighet. Då precis allting är i ständig förändring. Och beroendet av vissa personband och att ha ”kontroll” över hur det skall vara, blir i längden en omöjlighet och skapar många besvikelser. Och livet fortsätter att vara tungt på många vis. Alltmedan många ännu kämpar för att få till det ”som det alltid har varit”.

CIMG0035Traditionerna tillhör Den Gamla Världen – den 3-dimensionella – och har varit en slags förankringspunkter, som vi hängt upp våra liv på – medan vi ingick i Slavspelet. Själva Energierna i dessa traditioner finns inte längre. Bara ytliga försök bl a i media och bland köpmän osv, försöker hålla uppe skenet om att ”allt är som förut”. Men själva energigrunden är upplöst. Allt har förändrats väldigt snabbt nu – om man bara ser till de sista veckorna och månaderna. Och allt är ändå helt i sin ordning! Trots ev. sorg, ilska och besvikelse över det som sker. Vi tar ju avsked av saker som vi hängt upp oss på i hundratals och tusentals år. Sådant som vi sett som vår trygghet.

Men tryggheten måste nu komma inifrån oss själva – från vårt Hjärta. Och därifrån kommer också vår barnsliga glädje och förundran över Livet att utmynna. Vi måste kläs av helt och hållet – kläs av alla yttre attribut vi förankrat oss i. Let go – släppa taget! Det går inte att bevara något av det gamla programmet, så vi slösar och dödar vår egen energi när vi försöker. Visst kan vi göra det trevligt omkring oss och kalasa om vi önskar – men vi måste lämna beroendet av det hela. Och inse att allt är i ständig förändring – inse att vi inte kan känna ”såsom vi alltid har gjort” genom våra traditioner.

Det är en helt Ny Tid nu – en helt ny mänsklig utvecklingscykel som nu börjar.

Ja det gled snabbt in på Julen … men inscannandet av vår verklighet – att det inte längre finns någon magnetism – några gamla förankringspunkter ”därute” är nu väldigt påtagligt. Det är kapade trossar så gott som överallt. Och det är bara i Hjärtat vi kan finna varaktig förankring. Och Magin i Livet kommer att utvecklas – Barnets förmåga att se alla osynliga Världar omkring oss och att all ”Fantasi” är verklig mm mm

”Och ingen är ensam” – tillägger mitt Högre Jag – vi är bara människor som alla är på väg tilbaka till oss själva – men ändå tillsammans. som EN Mänsklighet.

CIMG0039

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s