Vad den ”moderna” musiken förmedlar

CIMG9852 (2)Vad en sångare eller musiker förmedlar är alltid individens själsliga tillstånd. Vare sig det är dysfunktionellt eller mera harmoniskt. Därför förmedlar den mesta av den ”moderna” musiken en fortsatt massa dysfunktion till samhällskroppen! Alla dessa som skriker ut allt vad de kan för att visa sin kapacitet i st f sitt hjärta – alla dessa upprepningar av sorger lidanden och beroenden – alla dessa som t ex ”hip-Hop” och rap skriker utt sin ilska och hat och ”på kant med allt” – alla s k hard metal som göder aggresioner och likn. – alla dessa rent nonsens skval ”bara för att det skall vara avvikande eller nytt” osv osv.

Alla dessa s k stjärnor – varav en hög andel mår mycket dåligt bakom allt smink – de sänder just ut dessa skräpenergier till omgivningen. (Visst finns det några undantag, men) – ett typexempel var Witney Houston – som skrek och skrek – samtidigt som hon var starkt drogberoende. Mycket destruktiva energier har hon spritt ut i offentliga gallerior…. ! Och andra liknande fortsätter …

CIMG9938Alla dessa ”kändisar” – Bakom allt detta ligger massor – det stora bekräftelsebehovet – de lyssnandes symbiosbehov av att fly från sig själva – ”marknadens” giriga behov av att bedöva folket så att de köper köper och köper igen. Köpcentraterrorn – där allsköns skräp sänds ut i högtalarna – tillsammans med ett enormt sortiment – som blir till överfulla sopcontainrar av mentalt och fysiskt SKRÄP. 

Vi möter nu allt påtagligare bizarrt och ångvältsaktigt all denna smörja som mänskligheten skapat och fortsätter skapa – där mer mer ännu anses bättre. Den som kör över, förtrycker och förstör allt det finstämda, själsligt vackra, vårt mjuka själv, det naturliga, det äkta osv osv. Sopberget kommer rakt emot oss och vältrar sig över oss. 

Vi måste börja ta hand om våra egna inre sopor och sluta tillförseln av mera bedövning och sluta fly från oss själva.

På ett annat plan inser jag hur t ex en sångrösts uttryck hela tiden speglar hur de inre aspekterna mår. Jag – som har hela det mänskliga spektrat av mänsklighet inom mig, har ännu flera aspekter som inte riktigt kan vara med i en samstämmig röst/kraft. Många sångare förtrycker ännu sina nedre aspekter och sjunger ”ovanför” dessa – aldrig med hela sitt Jag. Det är ännu ganska få – framförallt kvinnor – som sjunger med hela sitt Jag – basen förtrycks. Bara genom att sjunga med hela sitt Jag – kan hjärtats energier sändas ut. Bara genom att älska hela sig Själv kan man sända ut helt kärleksfulla energier.

Sång utan innerlighet är och förblir ytliga skrik eller annat – olika egon utan äkta beröring. Jordens högtalare är ännu fulla med sådant själsligt skräp! Musikaliska muskler kan aldrig beröra andras hjärtan – de kan bara hylla det egna egot. Tyvärr hyllas ännu de som kan skrika mest i ett framträdande!

CIMG9928Människor har förblindat dyrkat t ex ”tuffa rökande drickande” sångare – utan att inse vilka energier de sänder ut. Men de känner förstås igen sig i all dess dysfunktion och göder det tillståndet.

Däremot kan det finnas otroligt vackra melodier – men som sångare och musiker sen drar ner till sin dysfunktionella nivå. Så många som sjunger utan några äkta känslor för melodin. Allt sådant kan man känna och iaktta – när man inte är bedövad. Och allt som inte är äkta och naturligt lägger sig på skräpberget.

Det handlar om själva viljan – intentionen bakom sången och musiken. Vad vill man förmedla. Vill man förmedla skönhet kärlek Gudomlighet livsödmjukhet – något som lyfter människorna – något som ger hopp – så blir det det som sänds ut. Vill man egentligen tala om att ”jag tycker egentligen j-t illa om allt” eller ”jag har egentligen ingen lust att leva” – ”jag gör det här för att synas” osv, så blir det det man sänder ut – oberoende av hur högt jag sjunger eller hur tjusigt komp.band jag har bakom mig! Men alla dessa lever förstås i symbios med alla som flyr från sig själva.

Däremot förmedlar stora delar av den klassiska musiken just harmoni och kärlek – då flera av kompositörerna hade stark uppkoppling till högre harmoniska dimensioner.  Mozart är väl den mest kända – därtill Vivaldi och några till – där harmoni och kärlek till Skapelsen är de dominerande vibrationerna. Dock var inte alla gamla klassiker så uppkopplade – vissa var ganska kaotiska, ‘svarta’ mm…

CIMG9946 (2)ALLT ÄR ENERGI som samspelar och påverkar varandra. Ju längre bort vi är från oss Själva och Källan, desto mera våld och konfliktfyllda energier inom såväl som utom.

Ja – min Ande säger att vi måste våga se hela detta gigantiska sopberg som mänskligheten skapat och ännu fortsätter skapa. Vi måste våga vara i Nuet – utan att blunda. För vi har alla deltagit i och absorberat sopor – i olika grader – vissa vältrar sig ännu i både yttre och inre sopor.

Alla dessa världar där vi alltid sökt oss bort ifrån oss själva –försökt passa in, vara till lags, arbeta för att tillhöra något, sökt förnöjelse, slukat media av alla de slag – all ångestkonsumtion köp köp – alla beroenden av mat alkohol rökning – allt umgänge vi sökt, sexuella sökanden mm – grupper och samlingar av alla de slag där vi försökt forma oss efter gruppen mm mm – blir till gigantiska sopberg av intryck som är i vägen för kontakten med det Sanna Jaget. Vi måste våga se och möta vårt eget sopberg! – för att det skall transformeras och bli till ny livslustsenergi – för att kunna nå Ljuset i vårt Hjärta. Man kan se det som Porten till Ljuset! Och det finns ingen annan väg ut – in till Hjärtat Ljuset och Livsglädjen – vi måste VÅGA se hela vårt inre – för att bli förlösta.

Ljuset väntar på oss – det är Ljuset och Kärleken som ligger både bakom och trycker på och som drar oss mot det. Ingen kan komma undan – vi kan bara fördröja det en aning …

Här ett exempel på äkta sång från hjärta till hjärta – som tillför något i st f att bara stjäla uppmärksamheten

CIMG9927

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s