Livsviktigt – kontakten med Moder Jord

CIMG9852 (2)I vår s k civiliserade värld har många totalt tappat kontakten med Jorden. Och detta blir självklart – för den som vet – att då har man också stängt av och förtryckt stora delar av sitt sanna Själv. Allt detta asfalterade och cementerade Livet omöjliggör kontakten med Jorden. Och därifrån skall en stor del av Livskraften hämtas upp. Och även övergången från läder till plastsulor och plastskor hindrar oss att ta emot Jordens subtila livgivande energier.

Studier i bl a Alaska visar att genom att låta människor ”jorda” sig – ”grounding”, så helas t ex många av våra sjukdomar. Genom att bl a sova med elektroder som är förankrade i jorden – i marken och sen fästade under fötterna, så kan folk som suttit i rullstol i många år, resa sig och börja gå – olika värk försvinner snabbt mm. Och förstås att gå barfota – när det är möjligt – och då inte på asfalt utan direkt på jorden. T ex Blommor i vas – som har fått elektrod i kontakt med jorden, lever längre än blomvas utan …

Det handlar alltså om energierna i Jordens ytskikt – i själva marken – jorden – gräset – sanden osv.

CIMG0466 (2)Våra kroppar behöver verkligen Moder Jord! Den kontakten förmedlar ju hela den fulla Livsströmmen – från Moder Jord – genom kroppen – till Fader Himmel. Kontakten mellan det Feminina och det Maskulina – höger och vänster hjärnhalva i samarbete.

Så det är sorgligt att veta att – särskilt storstäderna – är nästaan totalt bortkopplade från Moder Jords närande energier. Att ständigt vistas bland cement och asfalt leder till – förutom ett kallt liv – också till stor okunskap – omedvetenhet om Livets betingelser. Kyliga värderingar – brist på medkänsla både för människor djur och natur. Ett överbelastat huvudspinn, (vänsterhjärna) utan kontakt med kropp, känslor och hjärta. Mer eller mindre ”döda” människor – aldrig närvarande i sig själva.

CIMG0386Att Naturen i sig själv är helande har man väl erkänt, men ändock bara sett den som något utanför oss själva och som många tyvärr springer sig igenom. Eller bara som ett skafferi. Få har nog insett Naturens verkliga inflytande och vårt verkliga behov av kontakten med den. Att förena sig med den – inte bara titta på den – inte bara se efter dess skönhetsaspekt utan att vara fullt närvarande! Det kan bara uppnås genom att vi släpper alla tankar och släpper alla värderingar om vackert eller inte. Bara då kan vi helt ta emot Moder Jords helande energier. Inget fel att se det vackra – men vi håller oss då lite på avstånd och ser i stället för att känna! Men båda sätten har sin helande funktion … som motvikt till mycken fulhet och hårdhet måste vi också balansera upp detta med att ta in – just skönheten. 

CIMG0031Nu är det ju i Sverige på väg mot vinter – men att vara i Naturen kan ju alla – och i möjligaste mån hålla oss borta från ”cementen” – för att verkligen i stället bry oss om oss själva och vårt äkta välmående.

Jag har själv inte förut insett denna självklara koppling – men har ändock rent instinktivt ändå levt efter den och jag vill dela med mig av det viktiga förhållningssättet i detta. Det ger en helt ny dimension till vårt förhållande med Jorden.

Vi kommer nu undan för undan att förstå alltmer – komma ihåg sanningen – om hur livet är uppbyggt och hur vi kan ge oss allt större livskvalité – expandera våra liv och samtidigt försonas med allt omkring oss.

Och som jag förut skrivit – förankra oss själva i denna Skapelse – förena oss med Elementen – Naturen och Djuren – med den blå (eller grå) himlen planeterna och stjärnorna – i st f att försöka förankra oss i saker, andra människor, familj, vänner, grupper, åsikter, pengar mm mm – då detta alltid kommer att ge besvikelser! 

CIMG9733

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s