Ett land som inte tar hand om ”sina minsta” är inte rikt!

CIMG9852Måttet på landets rikedom kan bara ses genom hur vi tar hand om alla ”våra egna” som har det svårt. Ett land som inte gör allt för att hjälpa och hjälp till självhjälp för alla som kämpar. Handikappade får oftast kämpa hårt för sin vardag – det vimlar av bostadslösa människor i Sverige, både de ”som bor på gatan”  och de som tvingas att bo hos föräldrar eller inneboende -missbrukare vill man helst inte beröra och ge resurser till – fattiga pensionärer och äldreomsorg där man aldrig får gå ut eller får bullar och ägg ”besparade” – sjukvården, där den maximala vården mycket sällan fås, ständiga brister, långa väntetider och stress bland anställda – mobbade elever i skolan (och inga starka resurser att förhindra det) stora överfulla klassrum (där barn måste lära sig att slå sig fram för att öht tala om att dom finns, för att det är så fullproppat  – samma på dagis och fritis;för stora grupper (för lite personal) -en stor andel av folket har inte råd med adekvat tandvård …. det kryllar av behov överallt i samhället – samtidigt som man tycker att man skall hjälpa ”hela Världen”!!!

CIMG0087Sverige är fattigt i Anden och därmed fattigt i verklig materiell rikedom – långt ifrån – åt alla efter vars och ens behov! Ett samhälle kan aldrig bli lyckligt och välmående så länge som man skiter i alla som ännu inte ”lyckats” – p gr av sina livsupplevelser. Den som föraktar svaghet kan heller aldrig bli lycklig, då den föraktar sig själv!

Det är ju för alla som kan tänka och känna klart, helt absurt som det ännu är och att samhällets bottenläge måste både lysas upp och ges allt stöd så att mänskligt lidande så mycket som möjligt kan elimineras – i ett s k rikt land!!! 

Allt som finns och pågår i ett land påverkar hela samhällskroppen!!! Så länge människor i landet har det svårt och samtidigt inte känner att samhället stödjer dom – så kommer alla att känna av detta! Ingen kan stänga in sig och tro att detta inte påverkar hela samhällsklimatet och det egna livet. Trasiga människor kommer alltid att pocka på och störa ev frid och s k ”framgång”, kommer alltid att försöka ”ta från de som har” osv – ända tills samhället tar sitt ansvar för HELHETEN. 
All slags destruktivitet kommer att fortgå – så länge samhällsagendan inte stödjer alla som behöver stöd, hjälp och omtanke i landet. Hur kan detta elementära ännu vara så svårt att förstå!

CIMG0310Och självklart skall t ex alla ”arbetsfria” stödjas till att uppnå sin fulla livskvalité och stödjas i att ”syssla med” som de i hjärtat vill. Och inte piskas in i något som de inte vill. Ett mycket sjukt system som gått till sin absoluta ytterlighet. Påhejat och medpiskat av alla som ännu ”sysslar med” sådant som de egentligen inte vill. Av ren avundsjuka – ”andra skall minsann inte få ha det bättre än jag.” ”Andra skall minsann inte få ta hand om sig själva – för det gör inte jag!”

Bara de som tvingar sig till att göra sådant de inte vill – bara för pengarnas eller statusens skull är avundsjuka på andra. Den som gör det han/hon i hjärtat vill, har inget behov av att vara avundsjuk! Så att vara avundsjuk tyder bara på att man inte tar hand om sig själv och är djupt förslavad! Och detta gör en verkligen inte varken rikare eller mer välmående. Det är helt och hållet ett eget skapat liv – ingen annans skuld!

Däremot måste ännu de som kan, föra de ännu tystas och svagastes talan och påvisa det sjuka systemet!

Det grymt inlärda slaveriet – som så många ännu tror är livets lag. Men som bara är ett dataprogram som är helt föråldrat och utnött. Måste ersättas med Sanningen – som säger att vi alla skapar vår egen värld genom vad vi tänker och känner – och alltså har vi tänkt slaveri och därmed skapat slaveri. Vi har tänkt i termer makt – maktlös. Men genom att tänka nya fria kärleksfulla tankar om sig själv – så löses slaveriet upp. Ingen är tvingad till något!!! Men däremot har många egna tvingande inre tankar om att de måste lyda det ena och det andra (annars blir de straffade på något vis). Men både tvångs- och strafftankarna finns inom – och därmed skapar man det i det yttre.

CIMG0315Och alla ”bidrag” (bidrag kan ju vara precis allt – kungl appanage, riksdagslön, socialbidrag, förmåner, skattelättnader, sjukersättning, jättelöner för meningslösa arbeten osv …) och de kommer från den stora Skattkistan – Källan – genom varje persons förmåga att ta emot – genom hur självklart man ser sig som värdefull och med rätt till livets behov. Ingen tar från någon annan!!!! Alla skapar sin egen penningström! Det finns INGA undantag!

Och – det finns ett jättestort behov av mänsklig arbetskraft överallt – men där har man prioriterat bort alla behov!!!! – till förmån för gallerior, arenor, mässor, os-förfrågningar, jippon och en massa skräp.
Hur kan man tala om arbetslöshet när samhället och behoven skriker efter händer och människor som behövs!!!
Ett totalsjukt system! Kommuner prioriterar oftast skryt och konsumtion i st f människornas behov

Det man prioriterar – dit går självklart också pengarna!!! Den självklara matematiken.

Därtill har vi den primitiva outvecklade behandlingen av Djuren – där boskapsdjuren blivit till en ”fabriksvara” och får leva som verkliga koncentrationsfångar, för att sen slaktas. Och de få vilda djuren jagas för nöjes- och maktbegärets skull…! Efter att människan först stört den naturliga balansen överallt. (Förutom för att folk är så rädda för sitt inre vildjur, så de måste döda de yttre – i tron av att kunna tysta sin rädsla och att fortsätta låtsas om att de inte har något djuriskt inom sig).

Ett land är inte rikt så länge man tror på att man måste ”döda för att leva” – vare sig det gäller tillverka vapen för att döda ”någon annanstans” eller döda djuren. Det är i stället stor fattigdom! Stort inre mörker – stora svarta slöjor som är i vägen för Kärleken – hårda sköldar som hindrar både att få och ge KärlekStor brist på verkligt Liv! Brist på Kärlek – brist på medkänsla!

Los upp! Lös upp! Du är Fri! Fri att skapa ditt eget liv – undan för undan – så som just du vill leva. I Frihet som inte skadar andra.

Pengarna och det materiella kommer att följa ditt Hjärtas vilja!

CIMG0274

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett land som inte tar hand om ”sina minsta” är inte rikt!

  1. Ping: Rensning – klargörande rening på djupet | Gunillasolara's Blog

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s