Att se den Gamla Världens brist på kärlek och respekt – gör ont

CIMG9852Ja – att bottna i den jordiska verkligheten i Nuet – ger både sorg, besvikelse och ilska – samtidigt med en då och då allt större kärlek och glädje. För resultatet blir, att när vi öppnar våra hjärtan allt mer och mer – så blir kontrasterna i omvärlden allt djupare. Ju mera Kärlek vi öppnar oss för – desto obegripligare synes allt detta bisarra. Och det är just för att vi börjar komma ihåg Sanningen – den kärleksfulla Sanningen – som det gamla blir allt svårare att förstå, att andra medmänniskor beter sig på så destruktiva och respektlösa vis. Skillnaden blir allt större – ju mera Kärlek som väller fram.

Och – det är bara öppna hjärtan som kan känna av denna sorg och diskrepans! De som ännu har stängda hjärtan känner inte och lider inte på samma sätt. För dom är det ibland ”helt naturligt” att t ex döda någon. De är så vana vid sin egen brist på kärlek och ett gott liv – så de ser det destruktiva sättet som det enda sättet att leva. De har ingen kontakt med sina inkännande mjuka sidor. De fattar inte att de är hänsynslösa. De fattar inte vad de mister och saknar.

Det är själva diskrepansen – glappet – som ger de smärtsamma och besvikna känslorna. Motsättningarna inom är då väldigt stora och längtan och saknaden efter  det som ännu inte är – i samhället och vårt eget liv – är stor.

Och  kruxet för oss öppna är att kunna överbrygga och försonas med detta stora glapp. Att i de flesta fall släppa taget så mycket som möjligt, med allt som gör oss ledsna och besvikna – och gå ifrån – hitta nya egna vägar – fokusera på vårt eget liv .

CIMG0078Om vi kan inse  att besvikelsen på omvärlden just beror på att vi kommer ihåg hur det skall vara och vart vi är på väg. Men att alla våra inre delar ännu inte kommit ifatt – att delar av oss ännu inte litar på det goda – p gr a allt vi gått igenom – genom mängder av liv.

Men precis allt det som de flesta innerst inne känt i sitt hjärta – allt det vi längtat efter – hur vi velat att livet skall kännas och vara – har varit verkligt och sant. Inget ”påhitt” av oss själva. Utan det har varit Kärnan av Sanning som inplanterats där – för att vi en dag – I DAG – skall komma ihåg hur det är menat att vara – när vi vaknar upp igen.

Allt det där goda, vänliga, omtänksamma, respektfulla, blomstrande, överflödande, fria, glädjefulla, lättsamma, meningsfulla, rena, vackra, fridfulla, levande, fria individer – i gemensamt samarbete när så önskas, alla självständiga, värdefulla, ansvarsfulla – KÄRLEKSFULLA – – LIVET.

CIMG0035När jag själv hittade en oas i Naturen och upplevde tystnaden och respekten för Naturen – en nästan orörd naturskog och havet -och betande välskötta får – ja då var det som att träda in i en annan Värld. Det är ju självklart så det skall vara! Inget kompromissande med de gamla förstörelsekrafterna! Och tillbakakomsten hem där allsköns människor från olika länder och mängder av ”ungdomligt” är samlade runt mig med alla sina oväsen och rökande — ja det blev ett gigantiskt glapp……

Och det gäller ju att både säga stopp för all respektlöshet och destruktivitet och sen släppa taget om det! Alla måste ta sitt Ansvar och inte vara rädda för att säga ifrån – man kan inte fortsätta att behålla egna masker av tolerans eller ”vänlighet”. Absolut ingen tjänar på detta!!! Den som inte vågar säga ifrån kan aldrig uppleva sig som fri själ med öppet hjärta. Då får man leva i en egen förljugen och allt mer begränsad och förtryckt värld. Det kosmiska Ljuset pressar på och ingen kommer undan.

Jobbar själv ännu med detta enorma glapp … men en viktig insikt är ju att förstå varför vi känner så.

Jag hade iaf extra kosmiskt Ljus med mig och Orber är med på andra bilder …

*********** Se också bloggen Foto och Tankar – länk uppe till höger

CIMG0056 (2)

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s