Det falska Goda Livet – och det äkta

CIMG0067 (2)Många många förknippar ännu ”Det Goda Livet” med allsköns njutning. Överflöd av mat – tillkrånglad mat och alkohol. Glorifieringen av alkoholen vid varje tillfälle bl a när man vill tala om för omgivningen att man njuter. Hur det ännu hurras och påhejas så fort någon talar om att ”nu tar jag ett glas rött” – ”nu är jag värd en whisky” – ”nu tar jag mig en pilsner – skönmålning av det simplare öldrickandet” och detta applåderas ännu av alla de som gärna vill ha sällskap i sitt beroende.

Detta är ett mycket primitivt beteende och beroende som inte har något gemensamt med det äkta Goda Livet. Och nu kommer många ännu in och säger – ”men vad som är Gott kan väl inte du bestämma”.

CIMG9724Jo – jag kan säga att – allt detta går emot själva Livet och är en väg till förfall, sjukdom och död.  Och att alla har ett ansvar för vilka energier de tillför det gemensamma. Allas energier påverkar andras energier. Ens eget personliga liv sprider alltid ut sig till omgivningen – Allt hör ihop.  Det är vägen  bort från kontakten med sitt hela Jag – en ren bedövning av det äkta Livet – en bedövning och ansvarslöshet både mot sig själv och omgivningen – vägen till både kroppens och själens förfall. Och att sitta och dricka i sin ensamhet påverkar omgivningen – det handlar om de energier man sänder ut – de destruktiva tankemönster man sänder ut i det kollektiva fältet! Och väggar stoppar inga energier!!!

Att bli kvar i njutningarnas rike – både med matfrosseri, alkohol och sex – leder till obönhörlig degenerering! (Jo sex tillhör också det gamla slaverispelet! – precis allt som man söker utanför sig själv, håller oss kvar i slavspelet! –  Svårt för många ännu att inse, men för t ex alla som undrar varför de har allt mindre lust till sex – så är det en påminnelse om att ni är på alldeles rätt spår……!) I människans utveckling ingår att vi skall finna absolut allt det vi söker – inom oss själva. Det är det som gör oss fria i st f slavar under samhällets alla yttre dömanden och tvång! (Därtill kommer förstås också rökningen – men det får bli ett annat kapitel). Ett stort bevarat slaveri! Man förtrycker alla inre röster som säger ”ta hand om och ta ansvar för dig själv!” Man förblir en lydig slav – både under sin egen inre piska och samhällets.

Bedövningen används – först kör man över sig själv på allehanda vis – man överanstränger sig – sen ”säger man till sig själv – det här är jag värd efter all ansträngning”. Och så fortsätter man sin onda cirkelgång och försöker förhindra alla stoppande inre röster som försöker säga stopp. Men de kommer aldrig att tystna – de blir bara starkare – eller man dör.

Sen har vi de som bedövar sig för att de inte gör något – ångesten som väller fram när allt blir tyst och stilla – allt det som tryckts ner på allehanda slavvis gör sig påmint – och man försöker bedöva sig allt mer — också till döden tar över.

All denna s k njutning är att lura och bedra sig själv!

CIMG0116Därtill har vi all denna skräpmat med allehanda tillsatser – alla konstgjorda drycker som aldrig varit i närheten av någon frukt, utan bara ”rena” kemikalier. Det s k ”fredagsmyset” är ett geggigt intag av allsköns lort.

Allt detta – mängder av mat – skräpmat, och godis – alkohol (rökning) och allt onaturligt – förgiftar alla celler – förhindrar all livsviktig kommunikation både i medvetandet och i cellerna!!! Man blir helt enkelt en dysfunktionell varelse. På en allt snabbare väg mot döden. Och detta applåderar man ännu!

Och sen all denna desperation när det gäller mat och matlagning – bl a hos kändiskockarna och alla dessa kokböcker som svämmar ut – där man panikartat letar efter nya smaker och mixar allsköns olika smaker tillsammans. där allt blir till en salig röra av kontraster och mängder av olika ingredienser. Bara för att ”komma med något nytt”. En desperat jakt på nya ”njutningar”. För det förra ger inte ”njutning” längre. Nya kickar jagas hela tiden. Sådan äcklig röra blir förstås också till äcklig röra i celler och medvetande!

Och oftast kommer denna mishmash av smakblandningar ifrån andra länder – och upphöjs därmed enl svensk programmering – allt utländskt är bättre och tecken på att man är ”medveten” och ”öppen”. Fastän det bara handlar om en oren röra – ett dysfunktionellt matprogram och medvetande från andra länder.

Visst skall man använda sin kreativitet – men inte utmynnande från desperation och jakt på kickar. Kreativitet skall utmynna från kärleken och omtanken om sig Själv och Livet.

CIMG0133Vad jag framförallt vänder mig emot är glorifieringen av alkoholen, den vällande skräpmatsfixeringen (där alla annonsblad är fulla med skräpmat till helgen) och mat-mish-mashet i det allmännna samtals- och medierummet. Att det får stå för någon slags livskvalité.

Äckliga stora sopberg – både inre och yttre blir förstås resultatet.

Och all denna jakt på njutning och bedövning slukar en enorm massa pengar. Ju mera man flyr från sig själv och/eller överanstränger sig Själv – gör att pengar och annat sugs ut genom jättestora hål. Och man ”måste” fortsätta slaveriet. Runt runt och om och om igen …

Vi kan aldrig få ett gott samhälle så länge människor bedövar sig – det går emot alla naturlagar – går emot Livet!!!!  

Det är precis därför Världen ser ut som den gör – med allt som är fel!!!

CIMG0129Att ständigt bråka och debattera om allt som är fel – för att sen ”gå och ta sig en whiskey” – ”korka upp en vinare” eller ”ta sig ett par bärs” – bibehåller allt som är fel !!! 

Vägen ut ur all denna bedövning och beroende kan bara ske genom att våga möta sig Själv – helt och hållet. Ta ansvar för sig själv och sitt inre lilla rädda barn som finns längst där inne. Att det är jobbigt att möta sig själv är helt naturligt och en process som är menad att ske nu i denna Uppvaknandets Tid. Och belöningen kan inte mätas i något vi upplevt tidigare – för det är helt enkelt MERA LIV – mera Kärlek till oss Själva – därmed också till allt fler medmänniskor – Frihet – ”herre/dam i sitt eget hus” – insikt/komma ihåg hur Livet är skapat osv osv… Och njutningen kan komma genom att ”bara vara” eller att en liten fågel kommer förbi och sjunger en trudelutt – att man njuter av att bara finnas till …  Och samtidigt både känner man sig och upplever allt större överflöd rent materiellt – då inga pengar rinner bort till bedövning. Ju mer man lyssnar på och tycker om sig själv – ända in i Hjärtat – desto mera materiellt överflöd drar man till sig. Så fungerar naturlagen och Livsströmmen.

Det äkta Goda Livet är något helt annat! Först och främst utgår det förstås genom att man har kontakt med sitt äkta inre hela Jag. Att man har kontakt med allt levande – Naturen Djuren och  Elementen – själva Livspulsen. Att man är Närvarande i allt man ÄR och gör (inte bedövad). Bara då får man kontakt med Kärleken inom sig Själv och med den Livspuls som genererar Liv – i stället för att föra oss mot Döden.

Länkar till tidigare inlägg
https://gunillasolara.wordpress.com/2013/02/10/dricka-alkohol-alkoholist/
https://gunillasolara.wordpress.com/2011/05/22/njutningarnas-rike/

CIMG9715 (2)

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det falska Goda Livet – och det äkta

  1. Reblogga detta på Gunillasolara's Blog and commented:

    Fortfarande livsviktigt!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s