Livet är ingen tävlan eller prestation

CIMG0067 (3)Livet är menat att först och främst levas i Nuet. Det är inte menat att vi skall ”klara av något” – uträtta mesta möjliga – ta oss ”framåt” – ”lyckas” – ”åstadkomma något” osv.

Hela det gamla Spelet var uppbyggt på piskande slavenergier – det maskulinas dominans över det feminina. Vi skulle gräva oss ner i materien – ner i leran. Ner i Moder Jord. Det var rätt då – men är inte rätt NU!!!  Slavprogrammet försöker ännu piska många till en massa prestation – vilket tar död på det verkliga kärleksfulla Livet. De maskulina energierna har bara varit använda till prestation – det målinriktade livet utan inlyssnande och eftertanke. Allt detta tillhör det gamla Paradigmet!!!

Det gamla levnadssättet är ett gissel bl a på grund av begreppet Tid. Då vi programmerades för att följa vissa kollektiva mönster – Födas – skolas in i slavhjulet – vara nyttiga – föda nya slavar – hinna med och visa oss duktiga så mycket som möjligt innan ålderdomen tog vid – och sen dra sig undan och inte ta så stor plats – och sen dö. (Ett resultat av programmet ”bara de som är nyttiga slavar har rätt att ta full plats i samhället”). Ett rent dataprogram som vi kollektivt tagit in. Allt i kapplöpningen mot och innan ”döden”.

CIMG0345Tiden och begreppet döden har frammanat denna prestationskapplöpning.

Men allt är nu Tid att vända och förändra – och upptäcka Sanningen – det verkliga Livets fulla kapacitet.

Bara när vi utgår totalt från Nuet och är i vårt eget Flöde kan vi vara och göra det som ger oss verklig glädje frihet och kärlek. Vi skall inte leta efter mål och saker ”att göra” bara för görandets skull. Allt sådant är en flykt ifrån oss själva!!! Att jaga upplevelser är alltid en flykt från oss själva och en flykt från det verkliga Livet!!! Att ha ”tråkigt” är inte detsamma som att vi ”borde hitta något att göra”. Vi skall bara göra de små eller stora saker som vi i Nuet får impuls till och vara stilla med oss själva däremellan. Vi håller alla på att vänta in och samla ihop oss själva – samla ihop våra energier som vi gett bort till kollektivet – för att vi känt oss beroende av andra, i stället för beroende av oss själva. Vi har gett bort vår ev kapacitet till kollektivet i st f till vad vi i hjärtat vill göra. 

Att jaga upplevelser gör att allt mer lagras inom oss – som måste bearbetas och som blir till hinder och barriärer framför kontakten med vårt innersta Jag. Vi är aldrig i kontakt med vårt innersta hela Jag så länge vi jagar upplevelser. Vi negligerar då vårt inre barn och själva omsorgen om oss själva. Vi famlar då i yttervärlden efter det som i verkligheten ropar och skriker inom oss – i st f att lyssna och känna in. En ständig flykt.

CIMG0175Viktigt är förstås att släppa taget om all form av bedövnings- och flyktmedel – som alkohol – rökning – skval – ständigt tv-tittande – ständigt läsande – ständigt umgänge – matfrosseri mm mm! Att vi tar ansvar för vårt eget liv – ingen annan kan göra det åt oss. Det är helt och hållet vår egen skapelse – hur vi mår och vår livssituation! Det är inte samhällets eller andras ”fel” hur min livssituation ser ut. Denna gamla ”bekväma” avlastningsmekanism – att skylla på sin omgivning – fungerar inte längre!!! Så länge man gör detta – kommer det bara att bli än värre – tills man förstår och tar ansvar för sitt eget.

Allt detta har gjort att vi övergett oss själva och inte har verklig kontakt med vår egen inre vilja och innersta längtan. Den finns där inom oss – den är inte placerad där som något misstag i Skapelsen, utan precis tvärtom. Den är Nyckeln ut ur slaveriet och vägen in till vårt Hjärta och det fulla innerliga Livet – det befriade lätta och glädjefyllda Livet!!!

Ju mera vi lär oss leva i Nuet – desto mindre vi tvingar fram något — desto mindre belastar vi vårt både själsliga och kroppsliga system – och sjukdomar och motgångar behöver inte längre skapas och därmed kan vi leva allt längre och även (för de som så önskar) vara fysiskt odödliga! Döden är bara ett tankeprogram.

CIMG0310

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s