Det gamla paradigmets alla besvikelser

CIMG7339Den gamla Världen var ämnad – och kunde inte generera annat än att frammana alla möjliga besvikelser. Då allt var uppbyggt på det gamla programmet att yttre omständigheter och ansträngningar var det som skulle ge lycka. Att andra människor skulle göra oss lyckliga – att vi skulle bli lyckliga om bara det och det inträffade eller om vi lyckades med det eller det där. Om vi bara fick dom där pengarna, så skulle vår lycka också komma osv. De lyckor som vi upplevt var mestadels kortvariga – kunde inte hållas kvar eller upprepas. Var ämnade att ge både glädje och smärta. Att ”kärlek gör ont” t ex var ett starkt citament i det gamla paradigmet.

Men äkta kärlek gör inte ont! Den kärlek som kommer inifrån oss själva – hämtad direkt från Källan – kan inte göra ont! Ingen ”hjärta och smärta” ingår i det nya Paradigmet – bara den smärta som ingår i processen medan vi renar oss och lämnar allt detta gamla.

Men ur kollektivets djup kommer nu alla dessa besvikelser upp till ytan – att livet inte blev såsom vi tänkt oss. Framförallt för alla som varit med ett tag i detta liv och för alla som hoppat av ekorrhjulet på något vis. För de som ännu snurrar i ekorrhjulet – blir besvikelsen ännu till att köpa mera prylar, status och karriärer – för att dölja besvikelserna som finns under ytan.

CIMG9801 (2)Men genom hela detta gamla paradigm var det omöjligt att generera varaktig lycka. Då varaktig lycka bara kan komma inifrån oss själva. Därför finns det nu en mängd uppgivenhet i kollekivet – det mesta verkar meningslöst och hopplöst, då ingen makthavare, ledare eller dragande person visar någon ambition till att skapa en bättre Värld. Men det hela är omöjligt att skapa på det gamla viset – ingen gammaldags revolution – inget agerande mot något kan skapa det vi vill ha. Varje människa måste nu själv ta ansvar för sin egen lycka. Det är inte detsamma som att t ex alla måste bli ”egenföretagare” eller anstränga sig för att ”förtjäna sitt levebröd”. Utan ansvaret består i att lyssna på sin egen vilja och sina egna drömmar och följa dom – stund för stund. Då leder varje människas Högre Jag till att äntligen skapa ett allt kärleksfullare och friare Liv. 

Varje människa skapar själv sin penningström – och hur den penningströmmen kanaliseras – har ingen annan människa med att göra. Om den tar vägen genom den kollektiva ”skattkistan”, från individ till individ eller för utfört arbete eller annat – har absolut ingen betydelse. Ingen får mer eller mindre p gr a vad någon annan får i pengar mätt. Detta är en stor missförståelse som ingick i det gamla paradigmet!!! Varje människa får precis så mycket eller lite pengar och annan materiell rikedom, som just hon kan ta emot. Det är totalt meningslöst att vara avundsjuk på de som tjänar och har mycket pengar!!!

CIMG9803 (2)Känner man ilska eller avundsjuka på ”de som har” – så stoppar man samtidigt sin egen förmåga att dra till sig rikedom. Tankarna är då inställda på brist, offer, att andra skall fixa det, att man inte är lika värdefull som ”de som har” osv – och man kan omöjligt skapa sitt eget överflöd!!! Men däremot kan man – när man så känner stå upp för sin egen rätt till materiellt överflöd. Man måste tycka om sig själv, glädjas över det man har och känna att allt vad man önskar är på väg till en. Man måste ”matcha” det man vill ha – man måste bli lycklig innan den yttre manifestationen finns. Man måste bli lycklig – och SEN kommer det man önskar – inte tvärtom.

Och allt är en ständig resa – inte som t ex man kunde känna i det gamla Paradigmet – att – nu bildar jag familj och så skall livet vara utstakat. Eller nu bygger jag mitt hus eller utbildar mig till det eller det – och sen stannar jag och blir gammal. Nej Livet pushar på oss i ständig utveckling.

CIMG9804Samtidigt kan många nu i denna tid uppleva det som att man står stilla och ingen förändring sker – men ännu pågår allas inre resa – den mesta tiden och energin går ännu till rening från hela detta gamla Spel. Vi förändras för varje dag – inom. Det är det som är den stora händelsen. En gigantisk rening, kalibrering och konfigurering av både celler och medvetande. Och de som är öppna kan också se alla förändringar som faktiskt sker också i yttervärlden. Det sker inte med några braskande rubriker, utan sker underifrån. Framförallt kan man ju se att det mesta är uppe vid ytan och virvlar runt – för att transformeras.

Men ju mera kontakt vi haft med Källans ursprungskärlek – ju större lycka vi känt – ju mera vi öppnat våra hjärtan –  ju mera vi lagt vår lycka i andras händer – ju mera vi offrat oss själva – desto större bevikelser när detta sen inte gav fortsatt lyckoresultat. Och ju större Kärlek och oskuldsfullhet vi känt i vårt hjärta – desto större besvikelser – i det gamla Paradigmet. Ju större glapp mellan vår önskade bild av verkligheten och den verklighet som växt fram – desto större smärta – sorg. De som aldrig haft någon kärleksfull dröm om verkligheten, känner inte den smärtan. Glappet – ger smärtan. Därför är det så viktigt att bli vän även med den absurda verkligheten – neutralisera den – känna att det bara är en genomgångsprocess – en rening.

Smärtan och besvikelsen i det gamla Paradigmet berodde på att vi alltid var på väg bort ifrån oss själva!!!

CIMG9806 (2)

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det gamla paradigmets alla besvikelser

  1. Ping: Vi har varit låångt hemifrån | Gunillasolara's Blog

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s