Att acceptera Nuet – tomheten efter alla känslosvall

CIMG9267 (2)När all gammal kamp och ansträngning för överlevnad försvinner – försvinner också vår gamla motivation för överlevnad! Det blir tomt. Inget behov av kontroll av vad som händer runt om – i samhället – Världen – i den rädslobaserade ivern att kunna förhindra eller förändra något. Det naiva kontrollbegäret – på den låga 3-dimensionella nivån där vi trodde att vi kunde kontrollera något utanför oss själva – andra människor. 

Nu måste vi i stället förhålla oss till och acceptera de nya energiernas tillstånd. Som ju blir helt nya känslotillstånd – en helt annan plattform, som ännu kan verka främmande och skrämmande. För vi saknar alla de känslotillstånd som det gamla paradigmet innehöll – med alla sina svängningar mellan rädsla och mera positiva tillstånd – som ju alltid var i relation till någon slags rädsla, som vi just då hade antingen övervunnit eller tillfälligt stoppat åt sidan. Nu blir allt mer neutralt och mindre svängningar och då upplever vi det som kanske tråkigt och meningslöst- tills vi fyllt på med nya uppåtsträvande energier.

CIMG9708Men vi måste acceptera denna vår nya grundenergi och inte önska oss tillbaka till gamla glädjetillstånd och inte jämföra med hur det har känts förut.  För då blir ju den grundläggande inställningen – att någonting är FEL! Och då fördröjer vi alla goda nya känslor att ta form. 

Så acceptera ev tomhet och utslätning och känn att det är precis så som det skall vara – ingenting är fel – bara nytt och en massa skall ännu integreras och falla på plats. Att inte behöva kämpa kan som sagt upplevas som tråkighet, men är vårt nya grundJag där vi skall lära oss att alltid ha kontakt med oss själva och invänta lusten och viljan innan vi tar några större beslut och göranden. Vi håller på att laddas med en massa nya energier och uppgraderas ständigt. Vi kommer att dag för dag förstå allt mer av sambanden hur och varför vi gjort och levt si eller så – att allt har trådar till många tusen år av Jordiskt liv – ja eoner av liv… Vi laddas dag för dag med information – kom ihåg – hur och varför.

Själv har jag känt den stora sorg som hela mänskligheten levt under – genom allt detta förslavande program. Som aldrig tillåtit verklig lycka – alltid fullt med besvikelser – för varje liv har vi ju på medvetet eller omedvetet sätt – längtat efter Kärleken – Källans Kärlek. Och t ex på Jesu tid – tändes ett stort hopp ibland många – mångas hjärtan öppnades, men som brutalt övergick i död, sorg och besvikelse. Inte bara Jesus fick lida då. Det var inte dags då ännu.

CIMG9720Sådana starka minnen finns i vår historia och i våra cellminnen – vårt DNA – och kommer nu fram igen – upp till ytan – för att helas för gott! Men det är inte fel att först sörja vår långa besvikna vandring – då vi trodde att omvärlden styrde oss och hade all makt! Och allt som vi och ALLA gjort – har vi gjort för att vi trodde att vi skulle må bättre därav! Även alla ”missgärningar” – har alltid haft en grundläggande önskan – att må bättre efteråt. Vilket förstås oftast inte blev fallet. Ett totalt insnärjande grymt Spel – om man ser det från just de ögonblicken – men inte när vi nu löser upp alltihop och befriar oss – och kan se HELHETEN – från ovan. Det har alltid funnits en förprogrammerad UTVÄG! Ett löfte – och det är det som infrias Nu i denna Tid – när denna stora cykel är fullbordad.

MEN INGEN ÄR SKYLDIG!!! INGEN HAR NÅGON SKULD ATT SONA – VAD MAN ÄN GJORT!!! – Bara ett grandiost fullskaligt deltagande i Spelet.

Nu gäller en helt ny sorts upptäcktsresa – som är helt okänd – och ännu lite skrämmande därför – men med full kontakt med vår egen Skapelsekraft och med full kontakt med vårt ursprung – Källan. Utan några styrande makter utifrån.

************** Besök gärna min andra blogg Foto och Tankar – länk till höger

CIMG9715

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s