Öppna hjärtan – mjukare samhälle

CIMG9260 (2)Nog måste vi börja inse att – trots vår absurda Värld, grymma händelser och politikers och andras beslut, uttalanden och kalla attityd – så – nog har massor med människor blivit allt vänligare mot varandra. Jag tycker mig nu uppleva att människor jag hör runt om mig, talar vänligare och innerligare med varandra.  Det är inte bara det gamla – hej hur är det – jo tack bra – och sen var det avklarat. Eller ofta bland stressade unga människor  – ”jo tack – själv då” – innan någon öht frågat. De går på autopilot – en ramsa bara.

Men jag känner av en innerligare ton i det enkla ”hej då” osv. när jag hör det mellan andra. Framför allt är det tonen – energin som sänder ut mera innerlighet. Och själv möter jag ”peppar peppar” allt mera vänligt bemötande i samhället – okända människor ler mot mig osv.

Det är sådant Den Nya Världen skall byggas på – tänk när alla som vi öht samrör med i livet är vänliga och grundade i sig själva. Det är inte detsamma som tillståndet var innan det absurda kom till ytan, utan ett mycket djupare innerligare samhällsklimat. Inte byggt på att några spelar roller av mammor, pappor eller vårdare till andra – inte för att man ”bör vara vänlig” – utan man är det naturligt –  fria självständiga människor som inte har behov av att projicera något på andra. Dock är man alltid sann mot sig själv – och talar klarspråk där det behövs.

En sådan grund är det som nu byggs – inunder alla kalla känslolösa beslut som ännu görs – människors grundfundament av mera innerlighet och hjärta – kommer att bryta ner och lösa upp alla de kalla maktfaktorerna och förtryckande lagar och tankar. Värmen underifrån – inifrån Hjärtat kommer att smälta ner allt – undan för undan.

mmhOch ju mer vi kan uppmärksamma och  verkligen känna denna vänlighet – mjukhet – ju mera kan den växa. Och det kan också ingå att vi måste släppa taget om vissa kontakter och relationer, som inte är öppna för vänlighet och som drar oss bakåt till det gamla kampspelet – debattspelet – ifrågasättande-spelet. Genom att odla det goda och vänliga – så växer det av sig självt.
(Förutsatt förstås att man redan deltagit fullt ut och visat sitt hela jag – att flyta ovanpå och vara skenhelig kan aldrig skapa äkta innerlighet eller vänlighet).

Men att börja se och känna att Världen är på väg att bli en vänlig och kärleksfull Värld – för alltihop är uppbyggt på Kärlek – när man sett igenom Spelet. Och det finns ingen återvändo till den gamla kampvärlden – det är ett avslutat kapitel – för alla de som gått igenom och insett Spelet och Kärleken bakom.

Tänk att vandra runt i ett Samhälle där människor bara vill oss väl – där själva ”kittet” är vänligt – men vi vet att vi är självskapande och inte direkt beroende av andra, men kan ändå samarbeta och mötas, när så behövs.

De som ev inte ännu klarar av att ingå i denna vänlighet – suger inte längre vår uppmärksamhet – det blir som parallella världar – och var och en har sina erfarenheter att gå igenom – alla har något att lära – just där dom är – det är Själens val. Så det är inte synd om någon!!!

Det är för att uppnå detta vänliga Samhälle, som vi nu genomgår alla dessa katarsis.

CIMG9522

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s