Maktens kalla värld

CIMG9260 (2)Undrar hur många som riktigt inser,vilket kallt liv alla makthavare lever i. Just – p gr a de har dominerat och tvingat andra – är deras rädsla mycket stor. Även om den döljs bakom en massa maktspråk. Alla som använder sig av makt – och pengar – över andra, måste skydda sig själva med murar, staket, säkerhetsvakter,  pansarglas – pengar osv. För självklart känner de hela tiden hotet från de som de förtrycker och dominerar över. Tänk vilka kalla liv allt detta innebär.

De kan inte lita på någon på riktigt – då de alltid måste ha i åtanke att andra också är ute efter makt och vid kris, kan andra likasinnade ”förgöra” dom. De köper sig ”vänner”. Och då de umgås med likasinnade ”vänner”, gör att samvaron bygger på förenad rädsla för ”folket”, blir det kyliga möten, utan någon äkta värme. Det blir dock många ryggdunkningar. Och ingen har någon intention av att hjälpa mänskligheten – utan bara tankarna på att behålla makten och öka pengarna. Kallt – så kallt. Ingen avundsvärd tillvaro.

15-major-devilOch så många ”skandaler och hemligheter” som göms och måste döljas inom dessa familjer och maktsfärer – för att inte minska trovärdigheten. Men de kommer nu fram i alla fall och visar upp den atmosfär och förljugenhet som de lever i.

(Det känns kallt att skriva om detta – då jag alltid när något känns aktuellt att skriva om – också genomlever liknande i mitt inre.  Jag är i min inre maktsfär och känner den kyliga känslan. Känner både makten och den aspekt som utsätts för den – fast utan skuld eller offerkänsla – bara neutralt kallt.) —  På liknande sätt har många makthavare inte programmerats med några skuldtankar – och tilldrar sig därmed inga större straff. Men – de får nu undan för undan känna på sitt eget kalla inre. Det som de blockerat känslan av tidigare – och denna kalla upptäckt gör att en del vill lämna Planeten. Den som inte har tillgång till empati lever ett mycket kallt liv – psykopatliv.

Sen har vi alla ”småpåvar” överallt i samhället – vi har journalisterna på MSM som nu i flera år använt sin maktposition att både ljuga, döma, förringa och spotta på många i samhället – de har gått maktens ärenden. Självklart så kommer allt de gett ut, tillbaka till dom – och självklart känner de rädsla – det som de försökt trycka ner i stora delar av befolkningen, måste per kosmisk matematik komma tillbaka till dom – på det ena eller andra viset. Och då klagar de ännu för att de känner hot och rädsla. Medan det bara är deras bumerangeffekt. Försöker ännu använda maktpositionen till att spela offer.

Men inte innebär det någon verklig lycka att bo i stora flotta villor med stora murar och stora gallergrindar runt om. Att leva i ständig separation och rädsla för omgivningen. Då spelar det ingen roll att man har råd med många bilar, båtar och annat – det blir ändå kallt och fattigt – i hjärtat. Och deras närmare relationer blir förstås lika kalla och mer eller mindre ”affärsmässiga”.

CIMG6297Och de största makthavarna åker till Bohemian Grove i US på ”sommarläger” – där de kan förlusta sig med prostituerade, bli tillfälligt homosexuella, dricka massor med alkohol och allmänt grotta ner sig i de djuriska rikena – samtidigt som de fattar ödesdigra beslut för Världen. Kallt kallt och numera avklätt också offentligt.

Och tänk att jobba på tidningsredaktioner, SVT, rikdsagshus- och Brysselkorridorer – där allt ännu handlar om kontroll och makt över folk och länder. Inte någonstans ännu – har man intentionen att skapa vänliga samhällen, arbetsplatser eller omtanke om folket man skall bestämma över – ingen bryr sig ännu om en rättvis fördelning av allt det gemensamma. Tänk vilken kyla alla sådana miljöer skapar – där alla på det ena eller andra sättet måste kontrollera varandra – och ingen vågar vara sig själv. Alltmedan de välavlönade politikerna dunkar och dunkar varandras ryggar, eller sätter kniven i ryggen, när någon ramlar ur mallen. Det som uppehåller politikerna är ju att de – om de är smarta – kan samla pengar på hög – och sen hoppa av. Men förr eller senare måste också deras nonchalans mot folket komma tillbaka till dom. Samla pengar – utan hjärta – kan aldrig ge verklig lycka.

Går man maktens ärenden och deltar i förtryckandet av sina medmänniskor, så får man förr eller senare bomerangen rakt på sig. Så alla myndighetsfolken går inte säkra längre.

Makten kläds nu obönhörligen av – så att människor skall sluta se upp till och lyda dom. 

Dock som alltid – makthavarna finns också inom oss och det är där vi skall sluta lyda maktrösten. Sluta lyda slavdrivaren, diktatorn inom – han som hindrar dig att lyssna till ditt Hjärta och DIN EGEN VILJA. Men avklädning av den yttre makten är en viktig del i processen.

Vi är här för att leva med lätthet, glädje och frihet – bortom alla tvång.

Din Själ kallar på dig. Dags att börja leva på riktigt!

CIMG6290

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s