Mänsklighetens förlorade oskuld

CIMG9266 (2)En stor del av mänskligheten har ännu att öppna upp ögonen på allvar, för vad som händer i Världen och vad som döljer sig bakom alla makthavare bl a. Så många går ännu omkring med en ”barnatro” och drömbild – att de som styr Världen har ett någorlunda gott syfte –

Och stor del av tron går ut på att människor i maktpositioner har kommit dit för sin kompetens och att de skulle vara dugliga – bättre än ”folket” osv. När man t ex börjar förstå att Påven och påvarna är tillsatta med avsikt att de inte skall vara fläckfria – för att man skall ha en hållhake på dom. Att Vatikanstaten är en stor pengatvättare och som har kontroll över en stor del av Jordens befolkning – just p gr av att de tror att påven är ”helig” och de lyssnar och lyder honom. Håller slavarna under kontroll. Vilket otroligt sorgligt skämt – deras försök att helgonförklara påven… för att tillföra mera makt till institutionen. En kristen institution som överflödar av pedofili! Obegriplit att människor inte ser och känner avsaknaden av Kärleken i denna mastodontmaktfaktor.

CIMG9502De kristna värjer sig nu – vill inte höra talas om den otroliga patriarkala makt som utmynnar från Vatikanen – och från många kristna kyrkor och församlingar. De vill ännu göra allt som tillhör kyrkan för heligt – utan att besinna att kyrkan kommit långt ifrån det verkliga kärleksbudskapet. Och att kyrkan helt vilar på patriarkernas dominans både över kvinnor och män. Kvinnliga präster gör bara allt på ett patriarkalt vis – följer den mångtusenåriga manliga doktrinen.

Allt det Feminina i Skapelsen blir undanskuffat – bara jungfru Maria – blir omnämnd lite då och då – men inte hela det Feminina i Skapelsen – inte Moder jord – inte den mänskliga kroppen – inte våra känslor – nej bara det manliga intellektet – ordet – vänster hjärnhalva. (Frikyrkorna kan vara lite mer öppna för känslor – men det är ändock patriarkerna som styr.)

Religionerna kontrollerar och håller människorna fångna i dogmer – allt har varit till för att förslava och för att ha makt över dom – DOCK – det är inte detsamma som att förneka Gud/Gudinnan – Källan – Alltings Skapare! Gudinnan/Gud släpper nu äntligen mänskligheten fri – att leva som Fria varelser – bortom all patriarkal makt – helt utan dogmer och kontroll.

Kyrkofolk är livrädda för Gudinnan och Gudinnans makt och gör allt för att hålla den nere – vilket är en kosmisk omöjlighet. Hon väller fram överallt, emellan och genom de största bastioner. Fast majoriteten förstår inte ännu att det är Hon!

Sen alla våra politiker och höga positioner – som tillsätts enl – släkt- och bekanta-metoden – inte enl duglighet och intresse för de saker de skall jobba med. Där sen alla håller varandra om ryggen och ger sig allsköns förmåner. T ex riksdagsfolket – Man låter någon med liknande förmåner bestämma om sina löner mm – och sen ger sken av att – ”det är inte vi som sätter våra löner”.

Versailles Le Théàtre de Marie-AntoinetteMen ”vanliga” människor vill ofta ännu inte ta in att maktfolk är mer eller mindre ”onda” – och inne i ett Spel där de enbart jämför sig med alla de som också befinner sig i maktspelet. De snurrar alla runt i dansen kring Guldkalven. Just nu synes det inte existera några makthavare med goda avsikter för folken. Undantagen är ytterligt få.

Och sen börjar det komma fram att det engelska kungahuset regeras av ”inte dom äkta kungagenerna”, utan av oäkta barn och manipulerade relationer – och skandalerna har ju redan kommit fram. Och drottning Elisabeth med hus är starkt invecklade i pengaspelet i Världen – tillsammans med Vatikanen och  storbankerna.

Därtill det svenska kungahuset – där de flesta svenskar ändock trott att denna familj var något högre stående – att de levde med en större värdighet  – att de inte kunde sänka sig till samma beteende som ”folket”. Men deras ”värdighet” har nu genomlysts till att mest vara stela nackar och ryggar och ett stor skådespel i dyra kläder – alltid nya dyra kläder, bilar mm. Inlärda roller förstås men med ett stort behov av mera pengar och mera ytlig lyx. Uppbyggt förstås på att så många slavar har haft ”behov” av att ”se upp till några” – alltmedan de fortsätter sitt eget pengaslaveri. Underhållning medan livskraften sakta (eller fort) urlakas.

Bakom majoriteten av makten florerar ännu bara fula fiskar. Makten kläs nu av – undan för undan.

CIMG9515Och dom största fula fiskarna – dom som sitter på Världens pengar – syns inte riktig ännu – de som drar i alla trådar – där alla underhuggare kan köpas för pengar, status och hot.  Men förhoppningsvis så har en stor del av deras pengar redan frysts – det sker massor av upprensningar bakom ytan.

Och barnatron att makten – kungligheter, presidenter, politiska toppar, finansfamiljer och annan maktelit — tron att det skulle finnas något ädelt hos dom och i deras leverne – att det är speciellt ”fina” människor, därför att de går där i sina uppsträckta dyra ”uniformer”. Där måste man inse att det ofta är precis tvärtom och väldigt dysfunktionella familjer och relationer – där de flesta äktenskap och andra relationer bygger på strategiska val – kall beräkning – och långt ifrån sådant som kan andas kärlek.

Den ”vanliga” människan inbillar sig att de nog är väldigt ”fina” människor eftersom de ”lyckats” – läs tillskansat sig pengar och makt. Och inom grupperna – familjerna,  pågår ofta en kall maktkamp – men än så länge håller man ihop utåt. Och inte är dom lyckliga inte – trots alla sina pengar och sin makt. För att fokusera på makt och pengar måste man bli ”kall” som människa och självklart blir allting runt omkring dom kallt och fattigt på alla verkliga existentiella värden. (Mycket pengar i sig,  skapar inte  kalla människor – men tillsammans med makt). Bara att gå in i en byggnad där stor makt florerar – är en kall upplevelse.

(Vi kan alla dra till oss mer och mer pengar och skapa överflöd – när vi öppnar oss för att ta emot – men då blir det bortom all slags destruktiv makt – bara öppna hjärtan kan ha glädje av mycket pengar..)

Men man måste ”gå rakt igenom skiten” för att neutralisera den (men inte stanna och frossa i den) – förnekande ger alltid ett ständigt försvar som – ”nej det där vill jag inte se och höra” – och ett dömande av alla som upplyser om det. Och så länge man dömer något är det omöjligt att finna sin egen oskuldsfullhet.

Människor måste ta in denna verklighet – för att finna sin verkliga oskuldsfullhet.

Och den större Sanningen är förstås att allt detta speglar de makthavande aspekter som så många ännu har inom sig. Men man måste våga se de yttre, för att kunna möta sina egna inre slavdrivare – och den slav som ännu gör allt för att få pengar. Rakt emot sitt eget hjärta och sin verkliga vilja.

Och man måste gå rakt igenom sin egen ”skit” och den yttre  – för att återupptäcka sin verkliga sanna Livslust

CIMG9514

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mänsklighetens förlorade oskuld

  1. Christer Nilsson skriver:

    Gunilla. Som vanligt mycket analytiskt och riktigt.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s