Dricka alkohol = alkoholist

CIMG9266 (2)En djupdykning ner – med Ljus och pannlampa – ner i det svenska mörkret. För att lysa upp den heliga kon – alkoholdrickandet.

Är man beroende av alkohol är man på olika nivåer – alkoholist!

Om man dricker varje månad, vecka eller dag spelar mindre roll – det är beroendet av bedövningen som gör någon till stor eller liten alkoholist. Ett glas om dagen ÄR beroende – också om gamla ”experter” säger att det ”är bra för hjärtat”. (De utgår från det gamla konceptet – att bedöva sina  dömande känslor i stället för att lyssna på och förlösa känslorna). ”Men jag dricker bara för att det är gott” – jo jag känner igen det – lik förbaskat är man beroende av det. För att ”komma i stämning” – ”njuta” – ”koppla av” – ”jag är värd det efter all ansträgning” – osv osv. Otaliga är de ursäkter som slaven kan frammana.

Och alkoholistbegreppet mäts ännu på en nivå av ”att kunna kontrollera sitt drickande” – ”bara 2 glas vin – bara man inte ramlar under bordet, börjar slåss – bara man kan gå någorlunda rakt” osv. Helt bortkopplat från faktum att alkoholen tar över kommandot i kroppen och sinnet – oberoende av om man tror sig ha kontroll eller inte. Påverkar hela ‘systemet’.

Ett illa dolt beroende för att rymma från sitt trasiga äkta själv – det som ännu trampar runt i slavhjulet eller försöker passa in på en massa sätt – eller har så dåligt självvärde, så ”jag kan lika gärna dra mig undan och självdö”. Bedövning och åter bedövning.

CIMG9490Man ”festar” för att komma ifrån Ansvaret – när man festar – då blir plötsligt en massa ”tillåtet” – att beté sig, bli högljudd, bli ”fri” – men alltid på bekostnad av andras frihet och på bekostnad av den verkliga friheten hos individen. Och alla ”dagen efter” blir mer eller mindre förlorade borttöcknade dagar.

I vårt samhälle florerar en gigantisk mängd alkoholdrickande och genom det så genomsyras allt som görs, besluts och upplevs – av alkoholens verkningar. Alkoholen sitter kvar i cellerna och förmedlar ännu snedvridna budskap till varandra. 

Människor som ofta eller ständigt bedövar sig, kan aldrig fatta några goda beslut! Det blir ständigt beslut som saknar verklig omtanke – då man inte har någon verklig omtanke om sig själv. Och detta gäller människor över alla gränser av skikt och status. Såväl de i styrande positioner, som alla småpåvar och alla alla som ser sig som utsatta för besluten. Alla som dricker alkohol drar sig undan sitt eget Ansvar – för sig själva och för samhället.

Att det ständigt vandrar runt människor med alkohol i blod, celler och medvetande – gör att hela samhällskroppen blir sjuk. Man tillför helt enkelt mera av destruktivitet till vårt gemensamma.

Tänk på alla barn som får växa upp med samma program – att man måste fortsätta bedöva sig för att ”leva”. Och se sina föräldrar släppa ansvaret och bli helt förändrade ”när det är fest”. Med alkoholen följer ofta jordiska lustar och lockelser till andra – utan tanke varken på egna barn eller sitt inre barn. Eller man förstärker aggressionerna och det balanserande förnuftet kopplas bort mm mm.

CIMG9496Alkoholen uppehåller det ständiga behovet av polis, rättsväsende och sjukvård. Alltid andra som får ta på sig ansvaret i stället för dom som dricker. Andra får lappa, laga, sopa upp resterna, ge av sin egen tid till osv. Kostar MASSOR MED PENGAR! Kostar massor – individens drickande suger ur den egna plånboken OCH själva Livsenergin. Den som dricker kommer alltid att uppleva brist – även om denne har pengar. Det är minus och läckage på alla fronter!

Bara de som bedövar sig – med alkohol – och andra bedövningsmedel – kan förbli slavar. Och det ”tjänar” förstås ännu de yttre makthavarna på. De som tar ansvar och lyssnar på sig själva och slutar att bedöva sig – kan ingen maktfaktor i längden rå på – det blir helt omöjligt att styra en människa som gjort sig fri!

– Bakom massor med hårdföra beslut – bakom vapen- och krigslobbyn – bakom jaktlobbyn – bakom många riksdagsbeslut osv – finns många försupna gamla män och en del kvinnor.

– Att det i hela vårt samhälle vandrar runt och kör omkring människor i massor med olika halt alkohol i blodet, cellerna och medvetandet – att det på alla arbetsplatser vandrar människor med bedövat sinne och som fattar en massa beslut bl a..
– Och att samhällen och städer genom restauranger och pubar göder destruktivitet i massor – som ofta medför polis, vakter, sjukvård, skrik och hänsynslöshet, våld mm mm — för att inte tala om
– alla relationer som alltid blir dysfunktionella p gr a alkoholen!

Människor har blivit totalt tillvanda vid destruktivitet – att det måste ingå i livet och samhället – vilket är helt absurt. Lika absurt som så många tycker att världen har blivit. Men hur många bryr sig om sitt eget och samhällets stora alkoholberoende!!!! Alla har ett ansvar för vad de tillför det gemensamma!

CIMG9877Samtidig börjar det komma upp till ytan att mängder med mänskor både i Sverige och Världen runt, tycker att Marijuana är ganska ok och nyttjar det i små eller stora doser, eller har gjort det i sin ungdom (om det varit ofta, så finns det skadade medvetandet kvar) och detta påverkar ju hela deras inre och därmed hela deras tankeprogram – omdömesförmåga och beslut!!!. Alla droger rökning, hash, alkohol mm påverkar OLIKA  delar inom och stänger av delar av det inre – samtidigt som de överstimulerar/förstärker andra delar. En ständig dysfunktion.

Med avstängda kopplingar i hjärnan – medvetandet, kan naturligtvis inga kloka handlingar och beslut ske! Den som inte bedövar sig förstår denna naturlag – medan de bedövade tror att de ”har full kontroll” och försvarar ”sin rätt” och sitt dysfunktionella beteende – som de tillför vår gemensamma samhällskropp. Insikten och tänkandet om att det finns andra än ”jag själv” är bortkopplad!

Svenskarnas alkoholdrickande medför samma beröringsskräck som invandringspolitiken – men det måste bli dags att lysa upp från grunden – på ALLA områden. Annars kan vi gnälla, kritisera och oja oss över sakernas tillstånd hur mycket som helst, utan någon framgång. ALLT BÖRJAR INOM OSS SJÄLVA!  – och för många – nästa steg i utvecklingen. Det handlar inte bara om förbud, utan om insikten att alkoholen på alla plan hindrar vägen till både befrielse och äkta kärlek. Alkoholen gör oss till slavar – utan undantag. – Och för att det är en Ny Tid nu – dags för ett nytt sätt att leva.

Ord – och inga visor…. men det är dags för äkta klarspråk!

CIMG9499

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dricka alkohol = alkoholist

  1. Ping: Det falska Goda Livet – och det äkta | Gunillasolara's Blog

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s