Julen som upplöses

CIMG9261Jag firar ingen jul direkt – förutom dekorerar mitt hem – för det är roligt. Och nu är det ju så att – när vi alla -undan för undan föder vårt inre Kristusbarn, blir den gamla varianten av Jul upplöst! Då hela det gamla konceptet med Jesus födelse – liv – och sedan död –bibehåller LIDANDET inom människan och på Jorden. Men detta lidandespel ingår inte i Planen för den Nya världen.

När vi funnit vårt eget Kristusbarn inom oss – vår oskuld -behövs ingen 2000-årig förebild av Ljusvarelsen Jesus längre. Då hela det gamla konceptet som sagt bibehåller lidandet p gr av att vi överger oss själva  och inte inser och hämtar upp Kristus-medvetandet inom oss. Kristusmedvetandet uppstår när vi lyssnat inåt – försonats med oss själva och inte längre dömer oss själva. Så länge vi söker utanför och bortom oss själva härskar separation inom oss – och det blir till lidande. Vi saknar hela tiden något – dvs vi saknar oss själva – vi saknar kontakten med vår egen Gudskärna inom.

CIMG9272Det kommer alltid att kännas tomt på olika vis och besvikelsen som uppstår då vi söker fylla tomrummet med yttre ting eller i tron att vi är ofullkomliga – alltmedan Jesus var den ”ende”. Alla är Guds döttrar och söner och vi är skapade att mer eller mindre bli som Jesus (bortom lidandet) – med vår egen skaparkraft att göra ”mirakler” – som egentligen bara är högre naturlagar.

De flesta julsånger – som vi tycker är så vackra – innehåller tillsammans med rejoicen – också vemod – för att de är en del av det mång-mång-tusenåriga lidandet som mänskligheten gått igenom. 

Vackra sånger- men de håller oss kvar i det gamla paradigmet!  De flesta väljer dock ännu en massa gammalt – för det känns tryggt – de flesta är så vana vid ett visst mått av lidande – så de märker inte det Trygga Helvetet som de vandrar runt i.

CIMG9247Alltmedan alla som varit uppvaknade i många år har gått igenom befrielseprocessen av beroendet av andra och därmed ofta inte har sin familj på samma våglängd längre, så gammaldags Jul blir mer eller mindre omöjlig. Och när man inte längre ”äter skinka” – så liksom upphör Julen av sig självt. När man är förbi allt frossande.

Men för alla som sällar sig till den kristna tron på allvar – är det troligen svårt att lämna hela detta gamla koncept. ”Lov och pris för lidandet” – ”Jag lider gärna och blir som Jesus” – men detta är inte den högsta formen av Kärlek! – det har bara varit den högsta formen i det gamla Spelet. Som höll oss kvar i slaveri och lidande – uppblandat med div. lägre former av kärlek och glädje. Nu gäller andra regler och naturlagar – ett nytt Paradigm har fötts. 

En Värld utan lidande! En Värld i Frihet – En Värld i Kärlek och med egen Skaparkraft!

…… Säger jag – samtidigt som jag på youtuben lyssnar på Blue Blue Christmas med Elvis m fl – en sista dos vemod – men allt har sin tid.

Joy to the World – the Lord is come …

Och Hoppets stråle – går igenom Världen …

CIMG9249******** Se också bloggen Foto o Tankar – länk till höger …

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s