Världen var galen även innan den blev absurd

Nog har väl en stor del av oss även undrat över tingens ordning – även före all denna absurda Världs ytterligt konstiga framväxt. Nog har vi med ett öga undrat varför människor dödar varandra kors och tvärs – startar krig och struntar i om Världen ”begåvas” med t ex en atombomb. Varför stora stora delar av världens människor fortfarande svälter – alltmedan klotet vimlar av föda av alla slag. Varför affärerna fulla med mat grönsaker frukt och annat kastar maten i stället för att ge till de som inte har pengar eller mat.

Varför vissa vältrar sig i pengar medan andra inte har något. Varför allt har varit så otroligt obalanserat och orättvist. Varför folk fortfarande saknar mat och bostad alltmedan deras regeringar lägger pengar på militära vapen, rymdutforskning, egen lyxkonsumtion  och annat. Varför massor med människor t o m i Sverige!!! saknar bostad – i detta ofta kalla land – varför man inte bygger så att alla kan ha ett eget hem som de har råd med – de mest basala behoven – mat bostad kläder.

De flesta har levt efter att ”bara man gör som man blivit lärd och följer de regler och koder som ”det allmänna” förespråkar – så överlever man själva Livet. Men ofta har inte ens det hjälpt.  Mycken kamp och smärta har ingått.

Och hur många har inte halvt ”jobbat ihjäl sig” och ändock ofta saknat pengar till det nödvändigaste.

Så nog var Världen även förut absurd! – men den hölls ihop av att ”bara man gör som systemet säger så…” alltmedan faktiskt många nästan aldrig gjorde ”som systemet säger” – utan tillskansade sig pengar och fördelar av många slag.

Många har levt enligt religiösa lagar – gör si och absolut inte så (ofta skapat av ett styrande kontrollerande prästerskap). En trygghet för många – men det har ändock inte befriat dom från all Världens prövningar – hur ”rätt” dom än har gjort.

Vi har sannerligen inte levt i något Paradis före den absurda kaosVärden heller. Vi har bara lutat oss mot”givna” regler – det Trygga Helvetet har ändock varit något att luta sig mot – hur absurt även det har varit. Då – innan vi kommit på att – vi måste börja tänka själva också. Det har varit bekvämt att luta sig mot ”experter” och auktoritära regler. Då slipper jag själv känna efter och slipper tänka själv. Jag kan ägna mig åt sporten, melodifestivalen, boxvinerna, ölen och kanske lite Aktuellt eller gå på krogen.

Men nu har alla dessa falska stödkonstruktioner rasat samman och allt gammalt mosas sönder och mals ner för omvandling och det upplevs som ett katastrofkaos – men egentligen är det vår stora befrielse – vår belöning för långt och troget slavarbete som nu är över. Nu är det dags för det riktiga äkta Livet.

För  längst in i människan har den rätta känslan för hur allt borde vara – alltid funnits. Och det är den känslan som nu vaknar och växer sig allt starkare. För att det är dags att vakna och inse att allt varit ett gigantiskt kosmiskt mångtusenårigt Spel – en Teater –  som vi deltagit i. Och de barnsliga känslorna längst därinne är de rätta signalerna för hur Livet är menat att vara.

Målet har alltid varit – genom årtusenden – att till slut i den här Tiden – vakna upp ur mardrömmen – och inse Sanningen – att det verkliga sanna Livet är gott, överflödande rikt och lättsamt – kärleksfullt.

* Och Nyckeln till Det Goda Livet finner vi förstås genom att förstå – Att vi skapar ALLT i vår Värld – genom våra TANKAR (som sänder ut de vibrationer som skapar allt i det yttre). Och det gäller att lyssna på våra verkliga underliggande tankar och känslor. Och att helt och hållet förlåta och älska oss själva!

Genom att lyssna på-  ta ansvar för våra tankar och omvandla dom till att tänka kärleksfullt om oss själva – så upphör undan för undan alla ”prövningar” – det som återstår blir då bara till kontraster – utan lidande.

Det har alltid varit förutbestämt att vi skulle få vår belöning till slut!

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s