Sverige och de Orwellska åsiktspoliserna

I landet Sverige anser alla officiella personer att Skenet är det viktigaste. Man är alltid är ute efter att ha kontroll och döma vad andra människor SÄGER – medan man helt förtiger alla problem, den sanna verkligheten och allt som verkligen behöver åtgärdas i samhället. Man bryr sig inte i några faktiska förhållanden utan är som hyenor och alltid på spaning om ”någon har sagt något” som inte passar in i deras mall. På Facebook och Twitter mm bevakar man varje liten groda, varje mänskligt uttryck. Alltmedan de själva upphöjer sig som allsmäktiga Gudar.

Hur kan dessa hyenor ha fått för sig att de har någon som helst rättighet att bestämma vad andra skall tycka eller säga – så länge ingen hotar någon annan. Denna folkpolis har getts en makt som inte tillhör dom. En helt självpåtagen maktfaktor. Självklart rider den på alla fega och rädda invånare som också är rädda för att inte ha det rätta skenet.

Vi har nu både  en regering och opposition som gör allt för att måla upp en falsk verklighetsbild. Som lever i en absurd självgodhet. Där orden och åsikterna är viktigast – inte att på något sätt stå upp för  mänskliga rättigheter eller för att skapa ett bättre och godare samhälle och en bättre Värld. Det hela är enbart en stor Teater med sminkade skådespelare – långt bortom all äkthet. Men som medvetet jobbar tillsammans för att hålla Teatern och skenet uppe. Förstås för att så länge som möjligt få behålla alla privilegier. I den senaste TV-debatten var det så tydligt hur de hade jobbat ihop sig för att spela Spelet. Bara sovande slavar kan ännu ta dom på allvar.

När det gäller åsiktsbevakningen,  är det helt absurt att journalister och andra  agerar åsiktspoliser gentemot andra vuxna medmänniskor. Människan är född fri och har den absoluta rätten att vara sig själv – så länge hon inte hotar eller skadar någon annan. Hon är Fri – men får därmed inte begränsa andras Frihet.

De som ”kommit på” någon med ”fel ord och åsikter” verkar nu bli alldeles saliga, för att de kommit på någon – det blir som ett rus bland alla ”poliser”. De blir helt enkelt ”höga”. Utan att inse hur de egentligen visar upp sitt smutsiga inre dömande – vilket visar att de verkligen inte tillhör dom ”goda”. Sådan skenhelighet är rent löjeväckande för alla som kan se deras verkliga jag.

Att göra stora Förstasidor med ”Han sa så” – som om en stor katastrof hade hänt – vilken prioritering! Jag antar att de hela tiden är på jakt på sociala medier för att ”komma på nå’t”. Och vissa bevakar de ständigt för att kunna svärta ner och upphöja sig själva. 

Rent panikartat letar de efter om någon uttryckt sina mänskliga känslor  – alltmedan samhället vimlar av allsköns bedrägerier, korruption, falskspel, våldtäkter, kvinnoförtryck, hemlöshet, och tokigheter bortom allt förnuft. Då är det enda de kan bry sig om är att förfölja de som tyckt och de som upplyser.

Denna Orwellska åsiktskontroll och förföljelse är en mycket sjuk företeelse och inte värdigt i ett land som Sverige – ja inte någon annanstans heller – år 2012!.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s