Det ockuperade och kidnappade Hemmet

Detta pågår nu på många plan. T ex alla grupper som människor tillhört – bl a på Nätet, Facebook osv – där människor samlats och känt sig lite hemmahörande. Där uppstår allt mer konflikter när människor inser att bara för att man är ense om ETT dilemma i samhället, så innebär det inte att man har samma åsikter på andra områden i livet. Och olika åsiktspaket tar över eller de som bara vill bråka tar också över ibland mm. Problemen kommer allt närmare individen och det ”forna hemmet – gruppen” blir inte längre varken tryggt eller meningsfullt att stanna i.

Och alla grupper där förtryckta sanningar kommer fram, drar också till sig allsköns krigare, bråkmakare och status quo-ivrare. Och antingen sorteras de ut – men lika ofta tar de över och splittrar gruppen. Men allt sådant har en högre mening .

Det är ändock en positiv utveckling – då människor allt mer får börja lita till sig själva i stället för till grupptillhörigheter. Och samtidigt vet man att det finns många ”där ute” som tycker likadant i många frågor – man har kopplat ihop sig och kommit närmare varandra. Men man kan ändå vara en fristående människa.

 Så från ett högre perspektiv är det en gåva att inte behöva tillhöra en grupp.

Denna ockupation och kidnappning har ju också skett i själva landet och samhället. Där allt är utsplittrat. Och det verkar som om allsköns vansinne tagit över. Men många många vet ändock nu att de inte är ensamma om att se korruption, lögner, svek, förvridningar och förljugen verklighet.  Vi har kopplat ihop oss – alla som sett det verkliga djupet och mörkret och inte blundar för något.  Och i vetskapen av att man har rätt i sak – så behöver man inte längre känna sig som offer, utan kan stå upp och tala om sanningen så som den är. Och sen släppa taget om problemet och fokusera på det man vill ha i Livet i stället. Alltmedan de som ännu har kvar sanningar att säga – gör det.

(För mig visar sig denna ockupation bl a genom ständiga intrång av grannars oväsen och allmän respektlöshet – intrång som är nästan omöjliga att fly ifrån, utan jag får ta mitt ansvar och inse min del i det skapade – efter att ha sagt ifrån tillräckligt förstås Det ingår både att stå upp för sig själv och att ta ansvar för sitt inre.)

Det är också så att man tillåtit denna kidnappning och ockupation, genom att dra in all Världens problem i sitt eget liv. En oundviklig del i processen för att dels väcka allt vårt undermedvetna och expandera genom att våga säga en massa sanningar. Och att våga se allt destruktivt som faktiskt finns i Världen – och i vårt inre – utan att förneka något. Men det har då samtidigt skett att vi  just dragit in hela Världen i vårt medvetande och det blir till en ockupation. Därför är det viktigt att bli mer och mer självständig och stå i vår egen sanning – oberoende av andra och olika grupptillhörigheter.

Även andra grupperingar i samhället – t ex religiösa – måste en uppvaknad människa ofta lämna, då majoriteten ännu vill behålla status quo och det blir alldeles för lågt i tak och för begränsande energier att vara i. Livets Ande leder allt fler till att bli självständiga varelser – som hittar sin trygghet inom sig själva.

Människor ställs nu alltmer inför sina egna konflikter inombords – när projectionen på andra inte fungerar längre.

Allt har en Gudomlig Högre mening och det finns enbart Kärlek bakom all slags utrensning, prövning och ev uteslutning.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s