Den blomstertid nu kommer – den sargade oskulden

Den Blomstertid nu kommer – med lust och fägring stor  …  ja nu känns det som om den tiden aldrig kan komma tillbaka – dvs blommorna kommer att återkomma med all sin fägring och allt annat – men själva den känslan som denna gamla psalm frambringat åtminstone inom mig, kan aldrig komma tillbaka. Den oskulden och den sortens förväntningar inför själva  sommaren får man lämna bakom sig.

Vårt Sverige finns inte mera –  och det känns som om resten av Världen har tagit över vårt fosterland. All den oskuld och goda tron på mänskligheten som vi burit med oss i hjärtat – åtminstone många av oss som varit med ett tag – all denna oskuld är nu totalt övertrampad.

Nu vet jag ju att allt detta ingår i den stora Planen, – men sorgen över detta förlorade måste genomlevas och inses. Och på något sätt skall ändock Sverige ha förmågan att neutralisera och höja alla dessa destruktiva energier som vällt in och tagit över.

Men det kan aldrig ske genom att förneka allt det destruktiva!!!

Landet är dessutom översköljt av sopor från den desperata jakten på materiell lycka eller snarare jakten på bedövning. För att bedöva all slags sorg över oskuldens frånvaro. Livets mål för många har blivit att det först och främst skall vara ”häftigt” – ”coolt” – ”ungdomligt”. I den totala bristen på insikt var lyckan finns att hämta. Ungdomligt blir alltid detsamma som hänsynslöst – utan eftertanke – rastlöst – och det försöker en stor massa ”vuxna” människor och t o m vissa åldringar efterapa.

Det inre Barnet och den inre tonåringen är inte samma sak! Barnet finns i själva botten av människan och är den del som får känna av allt som vi företar oss, tänker och känner. Det är Barnet som känner sig skyldigt, när vi känner skuld. Det är Barnet som blir nedtrampat och tystat när vi far fram som tonåringar eller när vi förlorar oss i en massa beroenden av sex, tvingande arbete, arbetsnarkomani och annat. Barnet blir alltid det som ytterst får ta emot allt som vi gör utan inlyssnande på vad hjärtat vill!!!

Media och det officiella samhället har en sjuklig strävan efter att först och främst bejaka ”det ungdomliga”. En kall, hänsynslös inställning som aldrig innehåller eftertanke eller  något lyssnande på någon slags vishet. Bara yta, ”underhållning” och pang på. En mycket sjuk indoktrinering har pågått i flera årtionden.

Enbart makt och ungdomlighet – styr ännu i samhället. Och dessa aspekter innehåller ingen vishet eller klokskap! Makten använder sig av ungdomar för att ungdomar ”har inte tid” att ifrågasätta. De vill bara framåt och de flesta ungdomars oskuld är redan överkörd, så de är lätta att få med sig.

Ifrågasättande visa och kloka människor är självklart ett stort hot för alla maktmänniskor. Därför vill de ju helst ha ungdomar runt sig som också kan spinna vidare på mer tekniska nyheter och annan hårdvara – i stället för behov, essans och mänskligt värde.

Det ungdomliga har i processen haft sin mening genom att ständigt bryta mot det gamla, spränga gränser osv – för att mänskligheten skulle bryta sig ner i materian. Men detta gäller enligt Planen INTE nu längre! Vi kan och skall inte bryta oss ner mera i Moder Jord – i sökande efter lyckan i materian!!! Det är en ren kosmisk omöjlighet att hitta ”lyckan” där. Den kan enbart hittas inom oss – i Hjärtat. I det mjuka inom oss – i oskulden.

Därför kan inte det ”ungdomliga” tillåtas att få styra mera –tillsammans med makten!!!

Vårt våldtagna söndertrasade Sverige har dock en stor gåva i att oskuldsfullheten finns inom en stor del av befolkningen  (med många undantag, men i förhållande till andra länder). Vi är dom som kan ropa aj och stopp när hela mänskligheten är på väg att förinta sig själva. (genom makt och slavarbete osv). Vår känslighet är en gåva!.

Vår tidigare så stora vördnad för Naturen finns kvar hos många svenskar – men makten och den materiaella jakten har fått skövla vår vackra Natur – ofta in på bara skelettet. Vi måste se förstörelsen som sker mitt framför näsan !!! – och inte bara ”försöka rädda regnskogarna.”

Vår oskuld har gjort att vi inte trott att något verkligt negativt kan göras i Sverige och därför letts att ”ha samvete för Världen” – som om Sverige inte tillhörde Världen. Många har litat så blint på att i Sverige gör man ”inte vad som helst”. Allt medan just ”vad som helst” kunnat ske och sker mitt framför näsan. Där all omtanke och ”snällhet” är frånvarande.

Men Blomstertiden och vi kommer på något sätt att förenas igen, fast på ett helt annat sätt – troligen som en naturlig känsla av att vi är ETT.

………………………. Se också min blogg Foto och Tankar – länk till höger

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s