Det gamla bagaget – som att släpa på en fångkedja

Hela det gamla paradigmet – alla gamla tanke- och känslomönster, är en stor tyngd som vi går och bär på. Bl a för att de vibrerar på lägre vibrationsnivå och både kropp och själ strävar nu uppåt för att vibrera på högre nivåer. Och då blir det gamla som tunga stenar som vi drar med oss och väldigt tungt att gå framåt/uppåt. Och dessa gamla tankemönster innebär motstånd mot den fria Livsströmmen.

Även hela vårt gamla mönster att vara i tankarna och alltid tänka tankar, är en tyngd som stoppar oss och som förstås hindrar att vi är Närvarande. Tankarna leder ju antingen bakåt-  oftast – eller framåt. Och själva tänkandet blir till en tyngd i huvudet och gör att vi inte har kontakt med resten av kroppen och då blir själva kroppen som en tyngd att dra på.. Rent fysiskt kan man  känna att man spänner både ögon, huvud, nacke och axlar när man tänker och alla slags spänningar i kroppen blir till motstånd. Vårt hela medvetande måste vara i hela kroppen för att den skall kunna följa Livsströmmen utan motstånd. Medvetande och kropp måste vara i Ett och i samklang.

Och alla gamla tankemönster sitter också som spänningar i hela kroppen och det enda sättet att lösa upp dessa spänningar/motstånd är att undan för undan släppa taget om gamla tankar och minnen. och förstås att medvetet slappna av, stilla sig, meditera och liknande.

Ingen slags ”gymnastik” eller sport kan få oss att slappna av – inget som bygger muskler på något vis! Inte mönstret att först överanstränga sig med muskelgymnastik för att sen få /kunna slappna av. Bara ett ”icke görande” och släppa taget kan ge avslappning. (Självklart finns det de som ännu misshandlar sin kropp med mat osv och då hjälper ingen slags ”icke görande”) Människor befinner sig på många olika nivåer…

All slags sport förhindrar all slags verklig avspänning .

Bara en avspänd kropp kan finna verklig frid – då inget motstånd längre finns varken i kroppens flöde och rörelser eller i motstridiga tankar. Det gamla paradigmet – tankemönstret är helt uppbyggt på motstånd. Diktatorn och den kuvade, maktaspekten och maktlöshetsaspekten,  den hårdarbetande och den som bara vill strunta i allt osv osv.

I det nya paradigmet – när man lyssnat på, känt, tagit ansvar och accepterat alla sina motstridiga sidor – upphör den inre kampen och därmed också  spänningarna i kroppen. Det uppstår försoning med sig själv. Kriget både inom och utom upphör – man kan slappna av. Och man inser att man måste älska sig själv helt och fullt – precis som man är – just NU! Och man behöver inte längre ”skydda” sig själv genom att alltid tänka!!! Man behöver inte gardera sig genom ständigt tänkande vad som ev kan ske osv, utan litar på Andens direkta vägledning i Nuet.

Ju mer kontakt med Anden, Hjärtat, den inre Kärnan och den verkliga inre viljan – desto lättare kommer livet att flyta och desto lättare skapas allt det man verkligen VILL ha. Och motstånden upphör. För att den kontakten skall bli ren och klar, måste vi släppa taget om allt det gamla och alla gamla tankespår. De gamla tankarna är i vägen för verklig glädje, kärlek och framgång.

Känn – våga vara i känslan. Det kan kännas underligt och jobbigt i början, men blir snart det nya normala. Det som känns är dct inre Barnets känslor – det som de flesta helt sprungit ifrån – övergivit. Men det är den enda Vägen ut i Friheten. Låt tankarna bara flyga förbi och fortsätt att känna.

Känslorna är både Vägen ut i Friheten och in i Hjärtat – till Kärleken.

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s