Gamla energier luktar unket

Just nu känns det som om jag och kollektivet gör upp med många gamla illusioner – många gamla energimönster av dåtidens lyckor och njutningsmönster. Men oj så gammalt, jolmigt och energifattigt allt detta känns. Ingen som helst fräshhet och friskhet. Lika unken som  vitlöksdoft. Murrigt brunt och instängt. Att bl a mötas av vitlöksdoftande stekos redan när man stiger upp, känns mycket unket och primitivt. Gammalt rollspel med bla ständigt kokande kvinnor och mödrar vid spisen. Vissa har använt det som en väg att ha någon slags kontroll – andra av plikt och många för att de varit besatta i allt vad mat heter – frosseri. Vissa har dock gjort det mestadels av kärlek. Men ett hus där det ständigt luktar matos – blir till slut unket. Ingen fräschhet får plats.

Den gamla fascinationen i att all slags ”utveckling” är bra – någon har kommit på något nytt – strunt samma om det behövs eller är bra för människan. Bara det är ”nytt” – en propeller på kepsen kanske!? Eller en elektrisk tandborste – att använda ström och maskiner till att borsta sina tänder  … men experterna säger att det är såå bra….

Men det börjar också kännas primitivt att köra runt i en bil med explosionsmotor – med oväsen och avgaser. Ja alla dessa stinkande bullrande maskiner som förstör det vackra och tystnaden i Skapelsen.

Visst var det många gånger fint på t ex 1950-talet – men det var jolmigt. Världen var liten och greppbar på den tiden. Alla hade sina roller och den som inte passade in i ”normalmallen” kunde man alltid mobba eller prata om. Men folk ”brydde sig”. Originalen var tydligare då. Nu smälter de mera in i den allmänna kaosnormen. och ingen bryr sig med någon slags omtanke.

Bra saker på 50-talet – man behövde inte så mycket olika kläder – hel och ren gällde ännu som första prioritet. Och den stora välsignelsen – TV.n fanns inte som  drog ännu. – människor mötte varandra i stället – och gick och lade sig tidigt på kvällen. Man hade kalas – och inte en massa party med alkohol och skrik. Folk kunde mötas utan alkohol. 
INSTINKTERNA FICK INTE DOMINERA!

Men de inre bilderna av t ex sommar förknippas mycket med gamla tider – på hur det bör se ut, kännas och vara. (Förstås finns det de med mestadels negativa minnesbilder av gamla somrar) – men jag förhåller mig till just gamla ”lyckobilder”. Och inget  gammalt kan någonsin upprepas med liknande resultat! Då vi och allt annat utvecklas och kan aldrig känna samma saker som vi gjorde då. Inte ens den förra sommarens känsloupplevelser går att upprepa – då energierna nu är i ultrasnabbt accellererande transformation. Därför är det så viktigt att vi inte i tankarna hänger kvar i hur det var då och hur det ”borde” vara – för sådana tankar kan bara ge sorg, saknad och tomhet!

Men för övrigt känns t ex 50-talet väldigt naivt – för man trodde då ännu att ondskan och mörkret nu för alltid skulle vara borta. Inte ens i vår vildaste fantasi hade vi då kunnat ta in, det totala mörkret och den totala upp-och nedvändheten som kommit till ytan. Att Sanning och förnuft nu i det officiella definieras som  hat och sådant som är verkligt hat backas upp, omhuldas eller ignoreras – att människor fortsätter att inte låtsas om – när en halv Värld. ännu skulle vilja se judar och deras land utplånat …

Andra tider längre bak kan kännas mycket mera förfinade och värdigare än nutiden. Förstås mycket beroende på vilkan status man då levde i. Men artighet och respekt som belevade människor hållit högt – har många nu helt  trampat ner i leran.

Och inget hinder i att göra fint som t ex på 50-talet – men vi kan inte räkna med att känna på gammalt sätt. All omvårdnad av våra hem, vår omgivning och tillvaro är självklart av godo. Men ständigt mat- och bakos blir frosseri i instinkter och ger ingen plats för nya höga fräscha energier. (Ps Jag älskar att baka, men det får inte ständigt osa stekt och bakt.)

Skönheten visar – och har alltid visat Vägen!

Ja alla tider flyter nu ihop och det som ev. var bra och som inte begränsar, tar vi med oss – allt annat måste vi lägga bakom oss.

…………….* Se också min blogg Foto och Tankar – länk till höger

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s