Från barbari till fullvärdig människa

Redan klockan 10 på förmiddagen stinker det av stekt kött in i min lägenhet … Detta barbariska tillstånd – att äta döda djur -som så många ännu ser som en stor del av livets mening. Men det tillhär barbar- och neanderthals – stadiet – en del av den tidiga mänskligheten, men vi har faktiskt kommit hit till Planeten för att utvecklas!

Ja, jag kommer med pekpinnar – det som är mer eller mindre tabubelagt här i Sverige – men vi har alla ett högre  ansvar för det gemensamma – kollektivet – för det vi bidrar till i samhället – med våra energier.

Så länge människor äter döda djur kvarstår all inre och yttre kamp och motsättningar bibehålls. Att döda för att äta går inte obemärkt förbi varken i sinnet eller kroppen. Djurets dödskamp, offermentalitet och ovärdiga levnadsförhållanden följer med  tuggorna som information till cellerna och till de gamla destruktiva tankar man fortsätter att tänka.  (Där ingår både sorg och aggressivitet) Dessutom är det ju dött – det man sätter i sig och bildar förruttnelse i tarmen. (Och kom inte med döda morötterlarvigheter).

Så mycket otroligt ointelligenta försvar för att fortsätta detta barbari, där aggressionerna kommer klart fram (just som tecken på att de äter döda djur). Där det egna ansvaret – både för sig själv och för djur och Planet är helt bortkopplat. Bara viljan att bestämma – över djuret – och alla som vill ändra på bisarra outvecklade tillstånd. Just viljan att härska ”jag bestämmer – ingen skall komma här och säga åt mig” – obereoende av vad man gör mot andra medvarelser och omgivning. – det djuriska hänsynslösa tillståndet försvaras och bevaras. Men människan har inte längre rätt att härska över varken Djur eller Natur! Det stadiet är klart förbi.

Och den otroligt otäcka industri som all djurhållning nu har ”utvecklats” till – är en stor skam för mänskligheten.  Djuren ses nu bara som T-benstekar och kycklingbröst – något att stycka, lägga i plast och på grillen.

Denna sommar har djuren verkligen offrat mycket – alla dessa osande grillar – som nån slags panik hos Dark Cabals inom mänskligheten. Detta att det ännu anses som högsta njutning att grilla. Och grillade/stekta/kokta döda djur fordrar oftast också alkohol. Köttätande främjar stort begäret av alkohol! Dessa ritualer innebär ett stort mått av oupplysning och outveckling. En ren macho-kvarleva.

On a wagon – bound for market –

lies a calf with a mournful eye
High above him flies a swallow –
winging swiftly through the sky

Calves are easally  bound and slaughtered
never knowing the reason why
But whoever treasures freedom
Like the swallow has learned to fly

Donna Donna Donna Donna …

Det är med stor sorg jag skriver  det här inlägget.

Alla har inom sig en mer förfinad och ren aspekt – men den kan inte komma fram genom att hänga kvar i detta gamla njutningarnas neanderthals- och macho-rike.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s