”Pojkar är alltid pojkar” – nonsens

Efter att nu de senaste dagarna har sett en mängd pojkar och ynglingar leka krig och slagsmål och kontroll – invandrarpojkar som med sina cyklar inhängnar/stoppar tre mindre invandrarflickor, så att de inte kan gå framåt, utan pojkarna tar kontrollen   – är jag nu erbarmligt trött på detta gamla mönster. Hur skall Världen kunna förändras när pojkar redan från tidig start inpregneras med detta destruktiva mönster. Föräldrar har ett JÄTTEANSVAR att lära pojkar att inte bekämpa sina känslor med våld och kontroll. Pojkar måste lära sig att känna ledsnad! och inte att dölja detta med aggresioner! Pojkar kan inte få fortsätta lära sig kontroll över andra!!! Och de skall självklart inte matas med vålds-spel och våldsfilmer. Det är otroligt beklämmande och sorgligt att se alla småpojkar  med gevär på axeln, pistoler, käppar och allsköns tillhyggen. Vart har vuxenansvaret tagit vägen!!! Lärs man tänka att saker skall lösas med våld, tillhyggen skrik och kamp – blir deras verklighet självklart också så. Tanken skapar ALLT!

Det måste bli ett slut!!!

Och de kan inte få fortsätta att använda sina röstresurser för att ta kontroll. Pojkar ynglingar och män SKRIKER nu oftast när de pratar! Det har gått alldeles för långt med deras överspel och ockupation av allt vårt gemensamma – bla luftutrymmet. När människor skriker eller talar med full styrka, kan ingen dialog ske. Det blir bara ett ensidigt ”jag bestämmer”. Den som skriker har ingen lyssningsförmåga. I stället gäller då att skrika högst, utan att någon egentligen lyssnar på någon annan. Det blir bara ett stort energikrig.

Män måste ta sitt fulla Ansvar som medmänniskor på Planeten – och då kan inte pojkar och män få fortsätta på detta gamla vis. Men många gånger under åren har jag stött på just mammor tyvärr! och andra vuxna som försvarar sina söners och pojkars beteenden med att ”pojkar är alltid pojkar”. Som om det manliga könet inte var menat att utvecklas, utan att just männen inte har den kapaciteten – att lämna barbarstadiet – utan att de alltid behöver ”mammor” som ”förstår” tolererar.

Sen – om pojkar kanske ändock inte alltid gör som föräldrar säger, när de är bortom hemmet – så finns ändå rättesnöret någonstans inom. Och de kan falla tillbaka på det när de själva inte längre vill delta i det allmänna machosystemet. Men det gäller förstås att föräldrar själva lever upp till jämlika medmänskliga normer – att det inte är maktkamp också i hemmet.

Det är nya tider nu och ingen kan fortsätta gamla spel och mönster utan att ta eget Ansvar. Vi delar ett gemensamt luftrum – ett kollektivt medvetande och allt i det luftrummet  påverkar alla andra i luftrummet. Vi är ett kollektiv – ett gemensamt folk – en Mänsklighet – som måste lära oss respekt hänsyn och självvärde. Måste sluta med all slags maktkamp! Måste prata och lyssna på varandra i stället för att skrika slåss och kontrollera. För ALLAS kärleksfulla bästa!

Givetvis finns det många undantag bland pojkar och män – men den norm som ännu syns mest – tar mest plats – är just denna machonorm.

Pojkar och män måste ta Ansvar för att försonas med kvinnor och det feminina i Skapelsen och Mänskligheten i stort. De måste sluta köra sitt krigs- och kontroll-race! De måste börja lyssna!!!

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s