De känsliga visar vägen

”Du är så känslig” – får vissa människor höra – och de som säger så vill göra detta till någon sorts avvikande problem. Att de inte tillhör ”normalnormen”. Men bland de känsliga ingår de flesta som går före och har renat sina sinnen och mestadels befriat sig från hela det gamla förslavande programmet.

Och – alla vi som ser hör och känner den gamla världens buller larm och orenheter – är mänsklighetens känselspröt. Som skall visa vägen till det rena upplysta upplyfta hänsynsfulla och kärleksfulla Livet. Det är en stor gåva till mänskligheten – utan de känsliga föregångarna skulle massan aldrig kunna hitta Livets verkliga puls och Högre mening. Då mänskligheten bedövats så till den yttersta grad, skulle upplysningen och vändningen av det gamla Spelet inte fungera om inte en del av oss var extra känsliga – som en måttstock – en livlina tillbaka till innerligheten – själva essansen av Livet – till Livets sanna puls. Alla känsliga är just skapta för den uppgiften! (bl a)

Den sanna måttstocken är vårt inre Barn. Och på samma sätt som barn nu ofta skriker i varuhus och andra allmänna platser och överallt i hemmen osv – så skriker också vårt inre Barn. All den kaos och stress som finns i samhället, känner alla barn av och de speglar både sina föräldrars våld på sig själva och den absurda kakafonin av oljud och prylar mm som de utsätts för.

Det inre Barnet är måttstocken för hur mycket/litet människor egentligen tål av tvång, stress, oljud, bedövning mm mm.

Att vara känslig ger samtidigt en mycket större livskänsla än om man är ”okänslig” – bedövad och det är både en gåva och ett gissel (tills man transformerat alla motstånd).

Tyvärr är den allmänna normen nu  – att vara bedövad och okänslig – för alla oljud och överflödande skräp. Man har fått för sig att ju mera det hörs och springs och glammas och skålas, så är man ”levande”. Fast det är precis tvärtom – man är så långt från verkligt liv som möjligt – bedövad – förslavad – på väg mot en allt snabbare död – om man fortsätter.

Barn och ungdomar har fått en total vrångbild av vad livet innebär. Mest oväsen, prylar, tävlan och all slags ytlighet. Ytterst få vuxna har varit vuxna förebilder. Inga auktoriteter har lärt dom hänsyn till andra medmänniskor – eller till sitt inre själv.

Och allt detta speglar vad människor gör mot sitt inre – och sitt inre Barn. Man struntar oftast ännu i sitt inre Barn – man slavar för pengar och saker, utan att lyssna på vad man egentligen vill med sitt liv – vad man i hjärtat vill.

Känslighet skall dock inte förväxlas med ”allergier” – vilket är den egna skapelsen (precis som alla andra ”sjukdomar”) genom förkrympta tankar om livet.

Känsligheten – lyhördheten är livsviktig. Den behövs för att återfå kontakten och känslan för vår Natur och Moder Jord. Känslan  att vi både vill och måste  vörda Jorden som vi går på och allt som är mjukt och sårbart. (Okänsliga människor är de som skövlar både människor och Planet – okänsliga/bedövade människor röker, kastar fimpar och skräp och är destruktiva mot det mesta.)

Varken små barn eller katter tål höga ljud, oväsen eller stress. På samma sätt lider Själen av sådant. (Även hundar ogillar oväsen och stök – när det t ex blir för livligt hos grannen, så skäller också hunden.) – medan katter flyr bort ifrån plågandet.

Det finns många varelser som signalerar när vibrationerna är destruktiva.

…………………………………….Se också bloggen Foto och Tankar – länk till höger.

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s