Den Inre och Yttre Trädgården

Din trädgård, balkong eller liknande omgivning speglar ditt inre. Jag tar inte upp detta för någon slags värdering, utan mera hur allting hänger samman. Ju större känsloliv – desto mera blommor t ex. Den yttre trädgården visar det som är mest dominerande inom och det som du vill bidra med till omvärlden. En trädgård med enbart stenar eller raka hårda strukturer visar ett kontrollerat känsloliv. Som värdesätter logik, struktur och vänster hjärnhalva mer än den högra. Upptorkade och döda växter visar på att man inte har kontakt eller bryr sig i sitt känsloliv. Helt vildvuxen trädgård – känslor utan någon riktning eller  struktur – förvirring – bryr mig inte. Förvirrat inre – förvirrat yttre. Skräp och sopor i den yttre trädgården – jag värdesätter inte mig själv, osv osv.

Bara urblekta färger på blommor – ett begränsat känsloliv … dock inte ”bara vitt” – då det visar på en rening.

Framförallt visar trädgård och liknande hur det står till med känslolivet.

Och hemmet för övrigt speglar ju också varje individ. Allt handlar om Energier och det yttre blir per matematik såsom det dominerande inre är – just Nu.

När man tar Ansvar genom att lyssna på sitt inre och därmed städar bort allt som inte är kärlek till sig Själv – sker transformation och det yttre  kommer att spegla det. Man blir då mer och mer medveten om vad man har omkring sig och värdesätter sig själv allt mer. Det blir mer och mer självklart och meningsfullt att städa sitt hem och sin trädgård – för man känner att man är värd att ha det rent och vackert.

Många är dock ännu på flygande fot jämt för att vara ”betydande” därute och glömmer nästan helt bort det egna hemmet eller Jagets verkliga behov. Och då kan tyvärr inte mycket gott uträttas – hur ”betydande” man än tycker sig vara – då man inte har kontakt med någon inre Kärna – och man rusar fram på gamla begränsande tankar och vägar. Och alla som köper andras tjänster för att ta hand om hemmet eller trädgården (däri ingår förstås inte grundläggande hantverkshjälp, utan den dagliga vården) – alla dessa flyr från sitt eget Själv och kan inte få kontakt med någon inre Kärna.

 Bara den som har kontakt med sin inre Kärna kan tillföra något verkligt gott eller framåtskridande!

Då jag själv är en spegling av hela mänskligheten och därmed har ett mångfaldigat, mångfacetterat och komplext känsloliv – ser min ”trädgård” – min expanderade uteplats runt lägenheten –  ut som den gör – Nu. Med ett stort antal blommor som får tampas mycket nära varandra på en mindre yta – alla måste få komma fram och många måste stödjas och ledas fram i Ljuset. Det är ett dagligt hantverk både i det inre och det yttre. Och förstås blandat med div insekter, sniglar, regn och stormar – som speglar alla inre stoppmekanismer, intrång och jobbiga känslor.

* Besök gärna min blogg – Foto och Tankar – länken till höger.

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Livet, en Ny Värld, Life, Love, a New World, Samhälle och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s