Skönhet – mjukhet – oskuld

Den väg som ovillkorligen leder till  Hjärtat – är Skönheten – mjukheten och oskulden. Allas djupaste längtan är denna – tillbaka till oskulden. Den oskulden har ingenting med kön eller sexualitet att göra – utan är Det inre Barnet – och dess självklara rätt att få finnas och förundras över Livet. Eller tillståndet bortom tudelningen i Skapelsen – bortom beroendet av könsuppdelningen. Där allt dömande och värderande inte existerar -alltså ingen skuld! Hjärtats sanna vibration – och också kallat vårt  Kristusmedvetande.

Alla ting och företeelser som skapats tiderna igenom – som ofta kallas romantiskt – är yttre bilder som speglar denna oskuld och längtan tillbaka till vårt kärleksfulla oskuldsfulla ursprung. Mängder av ting har under åren och liven skapats genom hjärtan som längtat tillbaka till Källan och oskulden, I denna oskuld ingår också mjukheten ömsintheten och omtanken om allt levande. Och verklig Skönhet kan bara skapas genom ett oskuldsfullt Hjärta eller den omedvetna eller medvetna längtan efter detta.

Skönhet kan aldrig designas. Bara Hjärtat kan skapa stor Skönhet. Förutom Skaparen själv förstås – själva Källan ÄR Skönhet.

Märk – ödmjukhet inför Livet – är inte detsamma som den ”ödmjukhet” som ofta används för att beteckna människor som håller tillbaka sin kraft för att  bli helgonlika och försöka göra sig bättre än andra.  Sådan ”ödmjukhet” är bara Egots vilsegång.

Män har ofta ännu svårt för mjuka former och det som kallas romantiskt. De har kommit långt från sin mjukaste Kärna och lärt sig att vara abstrakta och linjära och hårda. Och det kan aldrig leda till Kärleken och Hjärtat. Ju mer maskulina energier som dominerar (även inom kvinnor) – desto längre från mjukheten och Hjärtat.

Alla runda och mjuka former stödjer Skönheten mjukheten och Hjärtat. Om människor bara visste hur mycket alla dessa yttre former och skapelser påverkar människor. Hårda raka vassa kantiga – fyrkantiga osv – leder till ett hårt liv och samhälle. Mjukhet – runda former – växtlighet och äkta Natur leder till ett mjukare och vänligare Liv för Alla.

Plus den musik som skapats utifrån Hjärtat – bortom all destruktivitet om hjärta och smärta och all ytlig nuvarande ”musik”. .Den absolut största delen av nuvarande ”musik” blir destruktiv – bevarar det gamla paradigmet och blir enbart till en stor bedövning. Och alla som ännu lyssnar på ”gamla godingar” bör veta att det enbart har den verkan att de hålls kvar i det gamla – och de kan aldrig öppna sig för några nya lyckor. Det blir bara  gamla sorgeresor. Vi kan aldrig återskapa gamla lyckor – det som är genomlevt, är färdigt och det finns inget mer att hämta där. Vi är här för att skapa nya erfarenheter och nya sorters lycka.

De stora klassiska mästarna däremot var oftast uppkopplade till högre Gudomliga dimensioner och var bortom det gamla Spelets sorger och bedrövelser. De var nära Naturen och Skapelsekraften – därför har de mycket att ge oss av healing i dessa tider. Hjälper oss att komma ihåg vårt Gudomliga ursprung och samspelet med Naturen.

Att vara ödmjuk inför Livet och Skapelsen öppnar vägen till Källan och Kärleken – ger mjukhet i Hjärtat.

Bara mjukheten leder till Hjärtat – och den sanna Kärleken – den som stannar – den som ALLA innerst inne längtar efter – eftersom det är vårt ursprung – att komma Hem.

.

Mozart – glädje lätthet – spellista

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skönhet – mjukhet – oskuld

  1. Ping: Flickornas gudomliga uppgift | Gunillasolara's Blog

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s