Villiga att dö för sin ”sak”

Även i Sverige finns det många människor som säger sig vilja kämpa tills de dör. De som uttrycker sig så har obönhörligt fastnat i en ståndpunkt – ser bara en sida i en konflikt. Har vigt sitt liv åt ett ständigt krigande – utan att egentligen vilja ha en lösning. Striden är det enda de kan tänka sig – ridande på sin egen aggression. Sin egen självgodhet – att just de har ”rätt” – att deras hat är berättigat. De har valt att ständigt vara emot och tar inte in något som helst helhetsseende. Hatet håller dom vid liv – så länge det varar.

Och dessa gör nästan konstant vitt till svart – spelar ingen roll hur vitt det skiner av mänsklig värdighet, välvilja, uppoffring, försök till samförstånd … kärlek – de har bestämt att det är bara svart. Samtidigt som de inte ser något svart i sitt eget hatande och de ”egnas” mängder av missgärningar. Dessa existerar liksom inte i deras sinnesvärld.

Dessa svenskar och andra  s k vänstermänniskor i Världen har gott sällskap av bröder och systrar inom islam. Hatet förenar och de har utsett ungefär samma fiender. De som de hänger sitt hat på.. Fast grunden egentligen ligger i ett stort självhat och en inlärd mindervärdeskänsla..Och alla som verkar ”ha lyckats” på något sätt eller som beter sig civiliserat eller verkar ha större gåvor än dom själva – blir till en stor avundsjuka. Att det finns människor med större mänsklig resning – som aldrig skulle bete sig barbariskt t ex – det blir en för jobbig jämförelse, som ger dom underlägsenhetskänsla. Därför måste de bekämpa och hata, för att ge sig själva lite märkvärdighet. Kain och Abel. Bekämpa eller döda den som verkar snällare/”finare” än jag själv.

Samtidig får de sin näring genom att andra människor försöker upplysa om – dels andra sidor, dels en större bild eller helhetsbilden. Men detta är helt ”döfött” då de omöjligt kan lyssna bortom sin inlärda världsbild. Så varför slösar människor sin energi på att försöka prata med hatare och krigare…  För mig har det alltid kännts och känns ännu helt obegripligt, varför människor kan vara så elaka och illvilliga och hatande. Visst kan man tillfälligt känna något slags hat – mot någon som gjort en illa – men att hänga upp hela sitt liv på att ha andra människor till fiender och att aldrig ta ansvar för sig själv. Det är för mig som en helt annan värld.

Om f0lk kunde inse att alla slags debatter bara leder till att alla stärks i sin redan bestämda sida i ett krig. I debatter finns ingen lösning – bara många egon. Och de som vill upplysa och bana väg för ett mera utvecklat och högre tänkande och samförstånd kan prata sig till döds, utan att ”den andra sidan” varken lyssnar eller är ute efter något samförstånd eller lösning på sakers tillstånd.

Självklart har de som uppnått en högre mänsklig utveckling (obs inte detsamma som mera värdefulla) men de som är närmare Skapelsens Källa i sitt medvetande har mera rätt och för med sig mera livsenergi i sitt försök till upplysning. (medan hatarna begränsar livsenergin). Hur skulle vi annars komma vidare i utvecklingen – om det inte fanns de som visade vägen.

Och som vanligt – visst finns det en högre mening bakom detta – men just nu tar jag det på den här nivån.

Jag är så innerligt trött på all elakhet och illvilja.

Detta om min stora besvikelse på människorna …

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s