De gamla översittarna

I dessa tider jagar det gamla patriarkala maktbegäret sina sista erövringar. Det blir allt mera patetiskt – det som förut känts mer eller mindre hopplöst. Mäns försök att dominera kvinnor – ofta genom förlöjligande och gemensamt ryggdunkande. Svenska män kan ibland ha nästan lika mycket förtryckande  tankemönster som muslimska män. De har bara försökt gömma det bakom en massa ord. De är inte själva medvetna om hur de ännu föraktar det feminina i tillvaron. Det feminina är allt det mjuka i tillvaron – det som känner efter hur allting upplevsDe utgår ännu helt från den maskulina måttstocken om det mesta i samhället och relationen mellan människor. Genom att inte lyssna, utan förlöjliga och vara emot – visar de att de i grunden föraktar – men under föraktet ligger rädslan för det feminina/de djupaste känslorna inom dom..

Och det mesta som  upplyses om denna enögda måttstock eller som säger emot – blir till förakt och förlöjligande från dom. De använder samma teknik som de som tar fram ”hatkortet”, när man vill upplysa om islams kvinnoförtryck. – Det som dessa män ofta riktar sin illusoriska ”riddarkraft” åt – att fördöma islams kvinnoförtryck – för det är bekvämt och på avstånd från dom själva. Men samtidigt är de oförmögna att se sitt eget kvinnoförakt. Det har pågått så länge, så det har blivit en naturlag – denna den gamla världsordningen.

Det känns ännu sorgligt att så många män ännu är kvar i förminskandet eller förtrycket av det feminina och ännu så mycket för krig och kamp. Deras vana att härska är beklämmande. Och just fegheten att stödja varandra i detta – sällan att en enda individ ensam vågar förtrycka, utan väntar på tillkommande svans som kan göda det hela. Och allt detta maktbegär är det som göder alla krig och andra konflikter på Jorden.

Jodå – de har ibland påhejande damer – de som ännu dyrkar det maskulina och har förnekat mycket av sina feminina sidor. De som gärna vill frottera sig med dom som har ”makten” – för att vara på den ”säkra” sidan. Alla de kvinnor som måste hoppa in och försvara ”chefen” – för de vill vara i hans gunst. Eller som ”mammor” som måste skydda ”den stackars mannen”. En man som måste skyddas av kvinnor – är ju knappast varken en stor man eller stor människa och ingen att se upp till.

Men i dessa tider måste allt som är gammalt och oupplyst och unket komma fram  och om ingen synlig vilja att förändras och utvecklas finns, måste man klippa banden helt med sådana som har stannat i växten. De får fortsätta sitt krigande med sig själva.

Vårt samhälleliga kollektiv har ännu inte insett vilket maskulint förtryck som råder och står bara i små doser upp för kvinnors lika värde. Det är ännu mest prat om att kvinnor bör inlemmas i den maskulina måttstocken. T ex att kvinnor skall vara militärbefäl, brandmän, styrelseproffs och liknande.

Mäns och pojkars – ofta hänsynslöshet – att bara ta för givet att ynglingar skall bete sig hänsynslöst åt – att det skall liksom ingå – gör att de sedan fortsätter som hänsynslösa män – gubbar. Att fostra pojkar med leksaksvapen redan från början och att ”pojkar alltid skall slåss”. Ja så blir det, när ingen lär dom något annat.

Sen finns det och har alltid funnits ”snälla” män, som aldrig bråkat eller använt sig av någon förtryckarmakt, men de har ofta också blivit förlöjligade av andra. De ”snälla männen” måste också få sin upprättelse. De som inte gjort något väsen av sig, utan bidat sin tid – vilken är Nu.

Mogna och upplysta män både lyssnar på kvinnor och håller oftast med.

Gudinnans återkomst som lyser upp och löser upp all gammal patriarkal maktordning – är helt oundviklig. Inga små eller stora ”påvar” kan stoppa detta. Deras ”makt” är helt illusorisk.

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s