Rik eller fattig – vi väljer

Vår Själ är varken rik eller fattig. Men genom inkarnation efter inkarnation i det gamla Spelet – det gamla paradigmet – har vi valt att uppleva olika kontraster. Hur det är att vara materiellt rik eller fattig. För att få de erfarenheterna. Nu när hela Spelet skall vändas på totalt genom uppvaknande och insikten att vi skapar ALLT själva,genom våra tankemönster – kan vi se igenom allt detta.

Om vi t ex valt att födas under mycket fattiga och förtryckande förhållanden i detta liv – så är det för att vi nu skall ha något att sträva mot. Genom självkärlek och frihetslängtan i stället för nedvärdering och förtryck av oss själva, kan vi nu sträva framåt, även materiellt, utan att fastna i dyrkan av att ”skaffa saker” osv.

Säkerligen har dock många ännu kvar begäret av att ”bara bli rik så jag kan köpa” – men den erfarenheten kommer i dessa tider att snabbt vara avklarad.

Vi måste alltså inse att ingen är mera värd eller mera klyftig för att den kan vältra sig i pengar. De som har mindre pengar, har valt detta som start – för att ha något att sträva mot. Kontrasterna gör att vi kan se vad vi skulle vilja ha och inte. De som är rika, kanske ännu strävar efter mera, men det är så att säga döfött att gå den vägen. De blir bara allt olyckligare.

Och vi har i andra inkarnationer prövat olika nivåer av materiell rikedom. Den som är stormrik nu kanske var urfattig i tidigare inkarnationer. Och tvärtom, den fattige kanske levde som en kung tidigare. Så alltså igen – människovärdet – betydelsen i kollektivet, sitter inte i hur mycket pengar man har.

Vi måste lära oss att först bli lyckliga – utan några större summor pengar -genom att fokusera på det positiva vi har och på att se fram emot det goda som är på väg till oss. Bara då kan vi uppleva äkta lycka när vi så småningom höjer vårt materiella liv.

Det är alltså inga olyckliga omständigheter som vi fötts till – bara själsligt självvalda startupplevelser – som vi nu i Den Nya Tiden skall se igenom och resa oss ur. VI ÄR INGA OFFER!

Hur mycket av det Goda Livet som vi kan ta emot – beror helt på hur mycket vi i hjärtat kan känna hur värdefulla vi är. Så länge tvivlen och ”ja men” finns i vägen – kan Livets Goda inte strömma fritt igenom. Och det beror förstås också på om vi verkligen lyssnar på våra innersta drömmar och önskningar. De måste komma till ytan och sända ut de vibrationer som matchar det vi vill ha. Men ingenting sker genom överansträngning!

Och inga situationer eller levnadsförhållanden är ”hopplösa” – allt sitter i våra huvuden och våra känslor, och är inga cementerade tillstånd. Vi har alla förmågan och kraften att förändra våra tankar om oss själva. När vi jämför oss med andra, skall vi bara konstatera vad vi själva vill ha och inte. Inte värdera varken oss själva eller de vi jämför oss med.

Det sitter ett djupt mönster av underlägsenhet hos alla ”som inte har pengar” – vilket inte har någon verklig substans. Det utgår från tankarna (har ingått i det gamla slavspelet som nu upphör) – och andra spelar ut mot denna offerroll och kanske kräver lydnad eller påtalar skuld i pengar på olika sätt eller krav på arbete osv. Men allt är självskapat genom att tro på sitt eget mindervärde. Vi har alla makten inom oss.

Och som försvar kommer föraktet för de som har pengar – vilket i sin tur helt hindrar den ”underlägsne” att ta emot pengar. Och många rika känner i sin tur förakt för alla de som kuvar sig – för att de inte använder sin fulla potential utan gör sig små.. Men det är också ett försvar – i rädslan för att själva ”bli svaga och falla”. Båda spelar ut varandras underliggande tankemönster. Självklart känner inte alla rika eller fattiga förakt – men det är mycket vanligt.

Den fattige öser ur sig sin ilska över att ”de minsann har i överflöd” – och med det undandrar de sig helt sitt eget ansvar för att de själva skapat sin ”fattigdom”. Det är en stor fälla i att fastna i – att ösa sin ilska på ”de som har pengar”.  Det är inte de rikas fel att andra är fattiga!

Vi har valt allt – för att få ut erfarenheterna av just dessa val.

Vi måste upphöra med att värdera oss själva och andra!

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s