Har du fått ditt betyg på väl inlärt slaveri ….

I dessa dagar aktualiseras åter ritualen med att visa upp att man klarat examen för vägen in i kugghjulen. De numera sedvanliga dunka-dunka-lastbilsflaken blir en verkligt tragisk parodi. Efter så mycken korvstoppning med mängder med meningslösa kunskaper (undantag kan vara att kunna läsa, skriva, språk och lite matematik Och det finns de som känner glädje i att t ex lära sig matematik mm – men jag talar om den stora massan av tvångsinlärning). Efter allt detta tvång måste en massa avfall ut genom alkohol och högljudd ”musik”. Sopor som hävs ut över andra medmänniskor. Ju mera tvång – desto mera avfall -sopor.

Tyvärr värdesätter kollektivet ännu de som lyckats förslava sig mest – ser det som mera högtstående än de som går mera praktiskt och direkt ut på sin livsväg. Och med det följer ofta att de som inte ”pluggat” satt ett mindervärde på sig själva – som ofta då också medför mindre pengar i belöning. Och de som ”pluggat” står och faller med vad de stoppat in ifrån vad andra tänkt. De sätter heller inget värde på sig själva om de inte presterar något. Det kollektiva trycket på ”utbildning” är ett stort hinder för äkta liv, livsglädje, frihet, visdom och lyssnande på sitt äkta Själv och sin egen Vilja.

Det är sorgligt att så många ännu tror att ”de som har läst många många böcker”, är bättre och mera värdefulla människor – att s k ”experter” har mera rätt osv. Det enda detta visar är helt enkelt att de ”läst en massa böcker” – sådant som andra tänkt – de utgår från sitt intellekt och har ingen kontakt med sin egen inre visdom.

Däremot har alla med egen livserfarenhet en större kunskap och visdom om olika förhållanden i samhället och kan därmed vara till en större hjälp och nytta för samhället, än alla ”väl inlästa”.

De inlästa bara rabblar upp saker de har läst – och det finns oftast inget fundament ingen grundenergi i det dom säger. Och kan därmed inte heller förändra något till det bättre. Det blir bara ett rabblande av intellektuella meningar – och status quo och ett bevis på deras eget ego – till mycken liten nytta för samhället.. Något att slänga sig med i debatter – utan förmåga eller verklig vilja till att göra vårt samhälle bättre.

Jodå – slaveriet har från själslig nivå -varit ett  medvetet valt experiment (och jag har själv deltagit på fullaste allvar och i stort varit den perfekta slaven) – men det skulle bara pågå i det gamla paradigmet. Nu när vi har vänt – jag och många andra, redan för länge sedan – kan inte detta fortsätta. Då ett sådant slaveri nu bara leder mot döden. När man förtryckt sitt äkta innersta Jag och sina innersta drömmar tillräckligt – måste man göra sig fri – eller bli sjuk och/eller dö. Fritt val – som det brukar stå i annonserna. Men inget val ör fel!

Men den kollektiva pressen på ”utbildning” måste avslöjas. Om man skall lära sig något nytt, bör det vara för att man verkligen vill – att man är nyfiken på och gläds medan man gör det. Att man känner att man kanske behöver det som verktyg för ett fortsatt glädjefyllt liv. Inte för att andra skall sätta betyg på det! Inte ”plugga in” = tvinga in utan känslomässig önskan att vilja veta – utan bara för några provs skull.

Vi har alla nu den sanna möjligheten att medvetet skapa våra egna liv med välmående som utgår från den egna inre viljan och därmed kommer Friheten, lättheten och glädjen – en väg som går precis tvärtemot alla tidigare tvång. Den Fria Själen föds.

*  Tipsar även om min fotoblogg – länk till höger

Annonser

Om Gunilla Solara Rundby

Gunilla Solara Rundby - I AM ONE - a Wayshower into the New World -- * Om du vill köpa min bok - 380 sidor - meddela här i kommentarsfältet - Nu pris 100:- plus porto.
Det här inlägget postades i Livet, Samhälle, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s